Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2019 08:14 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 719 Не свързани мисли 79
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 336 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.01.2019 08:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 719 
Не свързани мисли 79

 image




Възможно ли е коректно икономическо сътрудничество между балканските страни, и народи? Възможно ли е да се забрави миналото, това – само, преди по-малко от половин столетие, а и старите отношения, изтърпени от търпеливия ни и добронамерен народ?
Моят отговор е - не. Не са възможни!

Коректност може да съществува сред задоволените, а бедните – са лъжци и хитреци на дребно!
Затова трябва да си подбираме по-внимателно приятелите и неприятелите, не смятате ли?! Правим ли го?
*
Кой и кога ще премахне паркингите от парковете на града?
Тръгнете, разходете се – от Княжеската градина, през Борисовата, вижте Южния парк, да не споменавам другите, окупирани от хиляди коли, не искам да говоря и за гробищния парк и за всички останали - от града, до планините!
Кой и кога ще освободи града и улиците му от паркирани коли?
Не трябва ли да притежава чисти и необременени от други функции пешеходни зони и пространства, свързани с парковете, и с планините в единна, обща градоустройствена структура, каквато всяко нормално общество би желало градът му да притежава?
До кога властта ще позволява тероризиращото съществуване на колите, на правата и доминацията на моторните превозни средства в него? Проблемът, наистина, е тежък, но ще става, още по-тежък и като че ли, с времето – нерешим! За съжаление, не виждам  необходимата енергия и ум за това.
*
Наскоро в общественото пространство ставаше дума за протестите на медицински сестри от пловдивска болница. Една от тях каза знаменателните думи – тези пари са съвместими, само, с мизерията!
Кажете и вие нещо!
*
Дребните стотинки, които българските фабриканти дават на работещия народ, стимулират процесите на разслоение на обществото, продължавайки да обогатяват, крадците, сякаш, хилядолетия се бяха борили да постигнат това!
Но, те не познават процесите на забогатяване чрез ум, упоритост и труд, не познават, никоя от формите на взаимопомощ, нравствената отговорност и готовността за саможертва на самоизградилия се човек, моралните му качества и задължения!
Те знаят, само и единствено, да крадат, и ще крадат, докато, не бъдат озаптени!

Уникалността на ситуацията не е в кражбата, тъй като тя е, по принцип, сетивен недостатък на човека, стремящ се да оживее, когато няма нищо, подобно на циганите у нас! Краде се, навсякъде по света, но, само издигналите се в интелектуално отношение общества я отричат напълно, и донякъде успешно се борят с нея.
Уродливостта и парадоксалността й е в противоречието, между умните и глупавите, отричащо възможността глупавият да притежава богатство или правото да забогатее, и просперира!
През изминалите години, с промените в обществото ни, бяха оборени екзистенциални природни и човешки закони! Обикновено, се вярва, без да е норма, че крадците носят ум и аналитичен разум, в главата си. У нас, крадците видимо – нямат нищо в нея! Просто бяха назначени, а, за да се научат да работят им бяха преведени колосални суми! Всеки, почти всеки български гражданин познава такива, има и приятели, сред тях.

При познатите демократични общества, ако не го хванат – крадецът умножава богатството си, при нас – набързо препира дареното, за да скрие следите на далаверата! В тези страни специализираните органи, защитават устоите на държавността и конституцията, у нас  -  се създават закони, които трябва да скрият или оправдават деянието!
Ако имаха ум можеха да развият дадения капитал, за да имат и те, и тия, които им работят. Бившите бедни предпочетоха да си напълнят устата с имоти и коли, отделиха се да живеят далеко от останалите бедни, защото се срамуваха от полученото, но продължиха да преживят, сред това, което сътвориха, заради липсата на ум, която си остава основно човешко богатство.

Подареното и откраднатото от всеки помогна на т.н. „работодатели“ да натрупат още и затова развитието на обществото ни, не повтори, напълно, миналото, и историята на капитализма. Всички, и децата разбраха, че толкова смешни, и измислени измамници се появяват за пръв път в новата история на народа ни, а, може би, и в човешката! Те наподобиха, макар и с малко, поведението на търтеите в кошера, и стремглаво започнаха да се възпроизвеждат, за сметка  на работещите за тях!
мп





Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1401307
Постинги: 1722
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930