Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2019 15:58 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 735 Не свързани мисли 82
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 530 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.02.2019 16:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 735
Не свързани мисли 82

 image


На човек, не му е писано да знае всичко, колкото и да се стреми! Не би могъл да знае,  защото
, не знае, дори, как и кога ще умре! А се напъва и любознателно задълбочава знанията, и уменията си да мисли, и разсъждава, понякога, и без полза, нито за него, нито за обществото. От своя страна, циганите са разбрали простата истина и докато другите се състезават, кой повече може и знае – те преживяват спокойно дните си, под грижите на властта на борещите се за знания, други. И ако, някой ден светът напредне, и постигне равновесие при ползване на дарения живот - в обществото ще бъде въведен минимален, и необходим доход. Тогава, те ще са най-щастливите на земята, тъй като умеят, по-умело от нас, да изсмукват жизнените му сокове! Вярвам, че ще се съгласите.
Тогава - те ще трябва да ни учат.
*
Защо е това напрежение в международните отношения?!
Мнението ми за политическата ситуация в момента, касаеща България, Европа и света е, че властта в Русия, не спира да търси подходящото решение за своето поведение като ще напипва и достига до него, на принципите - на топло и студено, стреми се да открие политическите постулати, чрез които да продължи да управлява руския народ, и го прави, и ще го прави, с цената на всичко. Жаждата за власт, създала и обединила миниатюрна част от обществото й, я задължава да търси подходящата уни-форма, с която да му се представи като, особено, важно за нея е - да се предпази от пълната загуба на качествата и преимуществата на предишната си позиция, на доминираща световна военна сила. Това ще се й се удаде изключително трудно, защото ще се окаже, че безвъзвратно е загубила на икономическата сцена, изоставайки в стопанското, икономическото и технологично състезание с останалия свят! Липсата на хармония, обаче, между желания и възможности, непрекъснато ще я принуждава да търси други, чужди, и нехарактерни за политиката й, възможности.
Като религията, например!
За нея, не важат тези изисквания, но, трезво погледнато – в арсенала и торбата на фокусниците й, няма, и нищо друго!

Властта прилича на своя народ и оглеждайки се в огледалото на неговата душа, не би могла да се откаже от дълбоко усвоения навик да имитира, да наподобява, да копира, и присвоява нечия интелектуална собственост, дори нещо, толкова видимо като имитацията, в полето на управлението, и властта! Неминуемо ще имитира новата националистична, интровертна политика на демократично развитите държави. Заради това, измислената и крайно нечистоплътната й набожност, далечна, и противостояща на комунистическата идеология, която властта, безрезервно, и пристрастено, продължава да поддържа, не би могла да й помогне!
Тя, напълно, ще уподоби управленското поведение на американските щати и европейското икономическо, и политическо обединение, поглеждайки свенливо, и на изток. То започна с речта на президента Путин и ще се развие, подобно на поведението на управление на приетите за пример страни, но с руски нюанси като, по този начин, ще бъде удовлетворено и желанието на руския народ за политика към подобряване на състоянието му. Тази политика, според мен, ще води, единствено, към подобряване на международните отношения и облагородяване на поведението на Русия! /мп

 


 


Тагове:   политика,   знания,   имитация,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381044
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031