Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2019 10:36 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 754 Всички са доволни
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 362 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.03.2019 10:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 754
Всички са доволни

 

image 

Неочаквано за всички, търпението на некомпетентните свърши и те наказаха неможещите! Наказаха неможещите с обществен позор!

Това се случваше за пръв път в хилядолетната история на народа и държавата – властта удари круше на своите избраници! Изкара яда си върху незащитимите професионални позиции на толерираните, до скоро, от нея, неподготвени актьори - заради натрупаните корупционни и политически скандали с имоти, заради недоимъка на знания в главите на многобройната орда от чиновници, както и за кървавите пари, получавани от „авторите“ – за цялостното им „творчество, и работа“!

Наказа ги, заради пропилените си надежди, да бъде безапелационно защитена, поне, от творчески несполуки и строителни гафове, които съпровождаха всяка нейна дейност, но и заради комисионните й, получавани от избраните! Изкара гнева си върху главите на най-приближените, но, само за пред очите на обществото! Иначе, в съзаклятието им, не можеше да се наруши дадената клетва – то се управляваше от други!
Прехвърли вината, от незнанието и неподготвеността си, с мощен замах, върху главите на знаещите, но – неможещи „творци“! Постъпката, поне за мен, не бе изненада, тъй като, демонстрира точно отношението на властта към слугите й! Показа и това, на което са обучени - и едните, и другите!
В последния рунд на борбата между власт и общество, властта нанесе зашеметяващия си, и неочакван удар върху професионализма на малко можещите си слуги!
От миманса изскочиха и други, повечето - второстепенни актьори, за да доубият слугите, представяйки се за корифеи, и професионалисти в спорта на лакейството, забравяйки, че трябва да защитят професията, а, не да я цапат със своите, силно оспорвани от реалността, професионални постижения! Но, сърцето на лакея, не би пропуснало възможността да се самоизтъкне, дори, над трупа на публично остракирания!
Своите скрити заложби, не пропуснаха да изявят и загрижените, но, също малко грамотни, журналисти, и общественици, а политиците се бяха изпокрили по дупките, както бяха свикнали – „уплашени“ от завихрящите се скандали!

И неграмотното общество, първо се засмя, а след това смехът премина в присмех, заради непочтената реакция на властта, заради нескопосното решение за преместване на паметничето на глупостта в института, който подготвя кадрите, като че ли, си беше присвоила ролята да наказва и съди, при очевидна, и безспорно нейна вина!

Според мен, истината е в непочтените й действия при избор и възлагането на тези полувенчати паркоустройствени мероприятия! Сърцето на града се нуждаеше от по-грамотна функционална и пространствена реконструкция, но и това, не можеше да се получи, заради ниското интелектуално ниво на вземащите решения!
В края на краищата, всеки участник, в грандиозния опит за измама на обществото, получи това, което заслужаваше – лакеите и журналистите своя миг слава, проектантите - пари и повече слава, властта - грандиозната слава, и многото пари от комисионни, дарени от всички участващи, а  Обществото – отново, беше забъркано в дребнави проблеми, които го отдалечиха от миризмата, и вонята на разлагащия се труп на демократично избраната власт!
мп





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381472
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031