Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2019 16:58 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 774 Обувки
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 586 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.05.2019 17:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 774
Обувки

 image

За разбирателство между хората е нужна добронамереност и особен вид търпение, което би могло да им осигури хармония, подобна и нужна, и на току-що купилия си нови обувки. Харесали са му, но малко му стискат – и човекът прави всичко възможно, за да му паснат, да се нагодят на ходилата му. Защото са му функционално нужни!

Поведението на съвременните общества прилича на действията на отделния човек, купил си нови обувки, които го стягат, но той упорито продължава да ги желае и прави, дори, невъзможното, за да отстрани болката.
Стъпва като новородено, а накрая се мъчи да хармонизира отношенията си с цената на престъпни и неестествени, неприсъщи му расови и религиозни, културни и социални, с измислени нови полови форми на живот, само и само, за да подпомогне реализирането на целите на глобалния финансов, и индустриален капитал, инкарнирал се от остарелите, но, все още, живи, светли мечти за нов живот на апологетите на социализма и комунизма - в още по-светлите демократични, и либерални политически, и социални разбирания за съвременния свят!
Светът на хората, живеещи в люлката на съвременната европейска цивилизация, все повече, придобива характеристиките на поведението на претенциозната млада дама, търпяща болката, заради хубостта и елегантността! Нищо, че - не обувките стягат Европейския Съюз, а завистливите погледи на останалия свят, отдавна, унищожил и подчинил своята културна, социална и икономическа среда на световния финансов, и индустриален капитал!
Той ламти и за Европа! И заради ненаситността си, той й изпраща расови и религиозни премеждия, политически болести, социални преселения, и всевъзможни илюзионисти за водачи!  
Мисля, обаче, че реализация на глобализацията на света на капитала, в края на краищата,  е принципно невъзможна, заради екзистенциалните различия между отделните индивиди и между човешките общества. Но може да се осъществи, единствено, чрез терор или след пълно унищожение!

Иначе, рождените различия ще останат и ще възпрепятстват промените!
Сред света на хората ще продължава да има глупави, но красиви, умни и непрактични, жадуващи за признание бедни и богати, бели и черни, зли и добронамерени, глухи и музикални, виждащи наблизо и гледащи далеч! Ще има много млади без опит и стари - с много такъв.
Ще има, винаги ще има крадци и окрадени, политически и най-обикновени социални престъпници. Ще има и поети, но и разказвачи на приказки за възрастни.
Човекът ще продължи да рита топката на живота като естествено ще съществуват и манипулатори, чиито действия, и цели, не биха могли да бъдат защитени, дори, от самите тях! Ще има и такива, които вечно ще предпочитат да ги стяга чепикът, но, да са впечатляващо различни и красиви!
Ще продължава и невидимото препредаване на естествените форми на живот и неговото зачеване, на нормалния двуполов свят, както и на специфичните етнически характеристики, култура и знания, религия и обичаи!
Не могат да се уморят и манипулаторите. Тяхната сила, изгубила мощта си с изчезването на имагинерния социализъм и присвоена от налагания глобализъм, хлопа на вратите на света, особено, днес. Тя безапелационно унищожава, дори, невидимите разлики между политическите партии и движения, възкресявайки духа на късния Маркс и ранния Ленин, за да окупира, да завладее и да доминира, и над Европа! На политическия хоризонт се появиха най-различни изродени политически платформи и водачи, които небрежно заличиха границите между тях, за да услужат на алчните и злонамерените!
Въпросите, които стоят фронтално пред погледа на европейците, са толкова съдбоносни за бъдещето на континента, колкото и за света!
И аз се питам – няма ли насищане за човешката алчност и завист!?
мп     





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1401637
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930