Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2019 08:36 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 806 Свадата
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 501 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.07.2020 16:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 806
Свадата

Политическата ситуация, на пръв поглед, е различна, но, само така, ни се струва. Промяна няма. Борбата следва предначертания си ход.
Борците продължават опитите си да се наложат над съперниците с всичката мощ на своята видима, и невидима сила. Пот тече като река от изнурените им тела. Резултатите се трупат и непрекъснато се променят, изборите наближават, а животът на обикновените – не интересува абсолютно никого, дори, самите тях!

ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 47106.11.2017 / повторение

Перманентна свада

Перманентна борба е, не е свада, не е и война.
Войната тепърва започва.
Нищо, че стълкновенията съществуват, ако знаете, още от времето на раждането на партията-майка, но днес условията, а и отношенията са по-други, дори, от вчера.

Хора се обединяват в партии, за да се защитават, да анализират и да реализират по-успешно целите си, а не да осъществяват намеренията и нуждите на обществото. Обединяват се слабите, необразованите, глупавите, безхарактерните, безволевите, малоумните и това е естествено! Не веднъж сме размишлявали по тази тема.

Силните са сами. А, това обижда!
Обижда мнозинството на слабите и лукавите, травмира, по единично, егото им.
И се обединяват, за да заграбят властта и да накажат умните, знаещите, и силните! Тогава  са безмилостни. Нужна им е власт, а партиите – са инструмент за завладяването й в парламентарните демокрации! В тях, никой не говори за политика и отговорност, само и единствено – за осигурено жизнено приспособяване, за сметка на другия, на другата партия, на другия народ!

Борбата между отделните членове, вътре и между отделните „братски“ партии, е жива вече, най-малко, столетие. Днес, пак я има и за това чуха, и разбраха нейните неграмотни членове, и подобните им - отвън.
Много важно, ….. нали са канибали, както е известно!
Ще се изядат, а който изяде другите и остане жив, ще продължи. Отнася се за върхушката, тъй като, тя присвоява месото без кокали, обира лаврите, носи и маските за заблуда на ония - от расата на тъпите, дето преплитат крака, лъкатушейки по пътя!

Днес, като че ли, войната е различна, но, такава изглежда, само от далеч! Продължава да се води между старата партийна олигархия и редиците на младата мафия. Отдавам предпочитанията си за победа на младите, още повече, че те са по-устремени към властта. Бившият елит, в комбина с охраната си, остарява и като че ли, трудно успява да я държи в жилавите си, но треперещи ръце. Времето тече и ще покаже, кой ще отпадне и кой ще победи. Тогава ще се разбере, дали отново, как, кога и кой ще продължи „войната“, и кои ще са поредните жертви.
Другото е за слепи.
мп  



Тагове:   политика,   свадата,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380495
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031