Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2019 22:22 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 807 НЕ свързани мисли 84
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 380 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 09.09.2019 23:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 807
Не свързани мисли 84

 image

 

Само Господ, твърдят набожните хора, има правото да съди!
И той съди – справедливо!
Сред обществото на мутантите, правото да раздават правосъдие е присвоено от мутантите от различните демократични партийни структури. Тяхното правораздаване, по нищо, не си прилича със справедливото Божие и това се знае, въпреки, че образът на богинята на правото съдене, все още, продължава да е със завързани очи!

*
Замисляли ли сте се, че при наличието на трамвайни линии по ул. граф Игнатиев - напълно излишна остава прескъпата гранитна настилка, около тях! Трябва да си малоумен, за да изхарчиш, толкова много пари като замениш бетонната - с многократно по-скъпите гранитни плочи, при положение, че тя няма да се използва интензивно от пешеходци!
Очевидно, улицата е проектирана на парче, както всичко до сега в София! Освен метрото! Проектира се и се строи на парче, защото техническата администрация си няма хал-хабер от градоустройственото планиране на големия град!
Създават се чисти пешеходни зони, а след това ги натоварват с други, несвойствени за тях, развлекателни функции. Създават се пешеходни пространства и се натоварват с трамвайни линии! Накъсва се предложена пешеходна структура на парчета, само и само, за да не личи, че идеята е открадната от конкурсния ни проект за ЦГЧ от 1999 г. Днес, тези парчета крещят от функционални градоустройствени противоречия и не излъчват очакваното спокойствие на пешеходна структура - без трамваи, без автомобили, без велосипедисти и тротинеткаджии!

Ако днес - се приеме решението, а то, кажи-речи, вече е сторено - напълно безсмислени и  излишни остават т.н. ограждения.
Ако и тяхното съществуване се окаже безсмислено и неприемливо, то, излишен ще се окаже трамваят!
А, ако пешеходната улица си остане, все така, пространствено нефела, напудрена, но без характер, какво може да се очаква, след толкова излишни напъни?
Не е ли по-добре, да се замислим, кому беше нужен тоѝзи полувенчат проектантски градостроителен опит за интелектуално летене на нелетящи птици?!
И да си поискаме излишно похарчените пари!
*
Обичаме пълнените чушки – дали, с кайма или с ориз! Обичаме тези вкуснотии на българската кухня!
Замислих се, колко силен е генът на народа ни – та, пълнените чушки оживяха, дори, през панелното време на панелните хора!
мп 




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380275
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031