Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2019 09:53 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 811 Манипулацията
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 309 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.09.2019 20:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N811
Манипулацията или още към ескиз 580

image

 

Няма глупост, в която хората да не могат да повярват! Станислав Лем, световно известен полски писател-фантаст.

В неделята, която мина, в парка срещнах и заприказвах, заради синеокото им детенце, младо семейство. Оказаха се руснаци. Говореха почти добре български, което ме накара да ги попитам, дали, са взели български паспорт, което щеше да ги възвеличи в очите на сънародниците им. Както винаги, аз говорех, а другите слушаха. Дано, непознатите не ми са се разсърдили, защото им говорих за това, … което вие, отдавна сте чели.

Причина, отново да публикувам този забравен текст, беше положителната му оценка, на непознат за мен читател. Тя ме провокира да го потърся, намеря и отново, да го предложа на вниманието ви :::

 

Още от времето на Петър I Велики и Екатерина II Велика, великите царе и великата руска дипломация са обзети и заслепени от велика неблагодарност, и измислят велика химера - Велика Русия е пряк наследник на … Византия! Неблагодарността рядко живее сама, обикновено ражда и завист, и омраза. В случая – разпалва политическите интереси, които искат да скрият нежеланите факти. Нужна им е тази, исторически недоказуема манипулация, за да възвеличат и преекспонират своето участие при създаване на човешката история, мамейки света, и най-вече себе си! Необходима им е, за да имат причина и предизвикателство, да си „възвърнат“ - измисленото притежание! Нищо, че не са съществували, когато се ражда българският етнос! Като ген, дори!
Представяте ли си размерите на присвояването, на кражбата, на лъжата, упоритостта на замисъла? Столетия преследвана цел - да овладееш белязаната територия, да присвоиш архивите й, „удостоверяващи“ и твоя живот там, по тези бленувани земи?! „Нейните“ бленувани земи!
Не ме учудва обхвата, нито упоритостта при преследване на химерата, нито коварството на последователността, защото знам, че егото, на всеки завоевател, страда, когато не успява да задоволи интересите си! Затова променят, измислят и преиначават историите на различните участници, подчинявайки ги на своите цели! 

Тази е причината, никой в Русия, да не „помни“ и да не иска да помни българските религиозни, културни, и държавнически влияния, власт, и контакти, роднински връзки, и помощ за обединяващата се тогава, Киевска Рус – преди хиляда години, а, и през столетията, след това! Никой, не иска и да знае, че част от земята, върху която съществуват днес, е била на предците ни!
Искат да забравят този миг от историята си! Подобно на историята на зачеването и рождението си! Искат да я изтръгнат, веднъж завинаги, но, как се убива история, дори, те - майсторите, не знаят! Впрочем, всяка тяхна реакция е израз на злопаметност и малоценност, спрямо нас! Тя ги разяжда, без да могат да я изличат от националното си съзнание, тъй като е – отдавна, приключило минало! Историята е по-силна и устойчива, и от най-великите руски сатрапи!
Триста години руската дипломация, усърдно и настоятелно, преследва реализацията на тези болни, безочливи, безпочвени и маниакални амбиции. Отговор на въпроса, защо - е и за децата, и за историците ясен. Защото, присвоявайки територията на България и архивите й, Руската империя, с основание, ще наследи, и придобие, ще обсеби, и присвои нейното културно, и религиозно наследство, спокойно осъществявайки завоевателната си химера!
Ще присвои и ще притежава, и Светите Седмочисленици, създатели на азбуката, и правото над словото ни, ще присвои светците на православната ни религия, и духа им, ще бъде първата, и единствената велика цивилизация, след, и заедно с последната световна културна империя - Византийската! Ще задоволи дребнавото си его, непривично за огромна и велика страна. Ще победи и отстрани липсата си на самочувствие, спрямо нас, съпътстващо неоснователните й претенции за православен, културен, и политически водач! За наша сметка - приобщавайки ни!  мп

* А, дали, в съвременният свят, някой ще позволи това?! 
мп

 

 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1399270
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930