Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2019 10:39 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 815 Разделяй и владей, колкото си искаш!
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 302 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.09.2019 10:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 815
Разделяй и владей, колкото си искаш!

 image

 

Нямам обяснение,  защо обществото ни продължава да спи, защо, не желае да се събуди и да си отвори очите?

Наистина нямам обяснение и съм озадачен, че нямам!
Въпросът - защо, не иска да прогледне, е кардинален, а такъв пример, на такъв народ, изглежда, няма на света! Той, не се стреми да планира и живее своя живот, както всеки друг, а чака някой да го напътства, дори, да управлява!
Парадоксален факт!
Иначе, в ежедневието си е корав, курназ и ербап като никой друг! Подобен народ, бих казал, с подобно непознато поведение, не съществува на земята, тъй като, малка част от него не иска, нито да вижда, нито да мисли, но иска да го управлява?!  

Ще се учудите, ще се запитате, ще питате и приятели, ако сами, не знаете или не можете да си отговорите – кои са тия, които нямат ум, но се считат за по-умни от останалите, кои са тия, които не могат да си вържат обувките сами, но се стремят, с цената, дори, на пропадането на обществения морал, на нравствената му сила и етика, ... да управляват знаещите и можещите, моралните и етичните, тоест – хората!? И всички ще ви отговорят – това са мутантите, мутиралите човешки същества, които са загубили качествата или не са притежавали такива и са усвоили, само, недостатъците на homo sapiens!
Чудно същество е човекът – винаги се стреми да има това, което няма, независимо, дали, му трябва или не и ... да властва над другите, дори, да не притежава потенциал, знания, и морал за това!

Положението категорично е отчайващо - върху обществото настоятелно се прилагат древните закони за упражняване на власт от малцинството на недоразвитите - над мнозинството на апатичните като се разделят и насъскват, едни срещу други, отделните му съставни части, организирани в партии и партийки, създадени, по един и същ тертип, от специализираните структури на трудноумиращата държавна сигурност.

Интересен феномен са безкрайните възможности за обединяването на неграмотните и нежелаещите да виждат човешки мутанти, на нелетящите птици от многообразния човешки род с еднакво ниските им интелектуални възможности, и с еднообразното им политическо „разбиране“ за властта, с изкривените си и грозни физиономии. Те присвояват чрез нея инструментите за манипулация над останалите, употребявайки иновациите им чрез съвременните електронни технологични възможности!
Сякаш и това е същността им,
а сигурността ги разделя, храни и владее, без да се показва, криейки се по навик, дори!
Има ли спасение от тази хилядолетна манипулация в „демократичната“ съвременна политическа среда? Има, но никой не я търси, нито иска, а и никой няма да я допусне! Човешкото общество и нашето, разбира се, е претръпнало, и самото то – не желае промяна, нито на властта, нито на управлението й върху себе си, а еднообразните им форми оживяват и остракират останалите - на тази свободна основа!
До кога, не знам?!
Затова предлагам да бъдат подкрепени!

И без това, всяка политическа догма се създава, за да използва властта за собствена, на мутантите, полза.

Отдавна, призовавам обществото – да забрани политическите партии,  за да може да намери нови, по-прагматични форми на своето управление! Нали, всяка догма, независимо посоките й, търси път към едновластието, монархията и тоталитаризма!
мп




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381123
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031