Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2019 18:28 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 817 Не свързани мисли 87
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 318 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.10.2019 16:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 817
Не свързани мисли 87

 image

 

Човешкото достойнство е за хора, качество на човешки същества, а не на предатели и мутанти!
*
И народите, без достойнство, подобно на хората – без достойнство, живеят по-добре от тези, които го притежават и пазят. Тази аксиома не важи при окупация или колонизация, а примерите са много и не свършват, дори, днес.
Защо, някои от съвременниците ни не искат да знаят, че човешкото унижение е прекалено скъпо, за да се продава, че достойнството не е стока, която се купува с желание, тъй като се продава от недостойни и се купува, също от такива, а действието е видимо, и прозрачно.    
*
Удивителна ситуация!
Всички „политически“ партии лансират за предстоящите избори „най-умните“ си представители! А те – еднакви! Еднакви по всичко, дори, в незнанието си.
Та, може ли да има умни партийни членове?
Ниският им интелектуален капацитет е очевиден и за децата, независимо, колко, и какво приказват – те, нищо не казват, само лъжат, обещават и клепат конкурентите си!

*
Родил съм се и цял живот се учих, за да обогатявам и разширявам творческото си въображение. Трябваше, за да мога да практикувам тежката, всеобхватната и изискваща висок интелект професия. Работих дълги години като непрекъснато творих. След това умрях.  /  по Франсис Скот Фицджералд /

Твърде вероятно е в следващият ми живот да последва поредното прераждане и отново, да започна да трупам знания, нужни, пак на същата професия, но в нови, други условия.
Приемам, че преображението е свойствена черта на всичко живо на Земята.
*
Често се питам, как се оценява нивото и авторитета на един историк?
Тази професия изисква афинитет към изследването, което рядко води до откритие и никога не си служи с възможностите на истинското творчество.
Мисля, че научната категоризация на работещите я се основава, предимно, на слугуването им на всяка, временно властваща политическа доктрина като без значение остават качествата и степените на истинност! Най-високо ценените, очевидно, са и най-добрите лакеи. Употребата на тази професия, въпреки всичко, прилича на тази на юристите и е близка на динамиката на живота, но, почти никога, не споделя и не представя истината, въпреки постоянно декларирания й стремеж.
*
Водата на Земята е най-силния градообразуващ елемент. Трябва да се цени и пази!
мп

  




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1372827
Постинги: 1689
Коментари: 15
Гласове: 470
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031