Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2019 17:05 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 826 Проблеми на града
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 314 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.10.2019 13:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 826 
Проблеми на града


image


Не него искат да управляват кандидатите на предстоящите избори, а нас! Нас и парите, които властта събира, уж – за да ни облекчава живота!
Сляпото и в повечето случаи, неграмотно артикулиране на градоустройствени, и архитектурни идеи, и проекти, за бъдещето ни в големия град - от „политици“, и чиновници води, обикновено, до тяхното същностно изкривяване. Съществено променя функционалното им предназначение, поради непознаване на материята! За жалост, в същото интелектуално състояние изпадат и колегите, които ги „измислят“, тоест - тия, които би трябвало да ги познават!

Рано-рано, сутринта прочетох интервю с бивш министър, който предлага подкрепата на своята партия, за един от кандидатите за кмет на града в предстоящите избори, в което ми направиха впечатление непрофесионалните коментари, свързани с бъдещото развитие на София.

Трябва да заявя, че тълкуването на предназначението на различни мои, присвоени градоустройствени проекти е неточно, по-точно лаишки свободно!
Северните територии на софийското поле трябва да се използват много внимателно, задължително и предимно в помощ на съществуващия град, след приближаващия крах на панелните сгради, и комплекси! И за нищо друго!
Като подходяща крачка, в това отношение, преди години предложих проекта „София-Искър“, без да се стремя да създавам нов град за малоумни, както представи своите разбирания, уважаемият бивш министър, на какво ли не!
Развитието на София предстои на югоизток и северозапад, но, не върху плодородните земи на полето, извън съществуващия град, защото - град може да се създаде, но хумусът на земята е от милиони години и е незаменим!
Учтиво предлагам на обущарите да си гледат занаята!
Само така, бихме живели по-хармонично - верни на знанията и възможностите си.

И все пак, съществуващият град трябва да се остави - сам да се развива, тъй като е невъзможна комбинация между радиалния, по своята планова структура, град и тангиращия го - бъдещ линеарен! Проектът "София - Искър" решава това, защото в този линеарен град, северно и източно от днешния, се проектира да се развият последователно, и успоредно на коритото, и течението на реката, всички необходими градски функции, при това последователно, и във времето. При бъдещата реализация най-важното и незаненимо градоустройствено условие остава изискването за максимално сливане на жилищната среда с природната, както и оптимално отваряне на линеарната му зелена структура към Планината! Реката и непосредствената близост на Стара планина са изключителен дар за бъдещия град, и този шанс не трябва да се изпуска. Предоставя ни се уникална възможност - да се ползват техните богатства и поредицата от манастири, линеарно изградени успоредно на планинския масив! Уникална среда за бъдещето!
мп ©




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1400752
Постинги: 1722
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930