Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2019 16:09 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 835 Белези на времето 3
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 330 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 835
Белези на времето 3
image
Елементарността на видимите социални и политически отношения, и условия в страната, не ми позволяват да мисля трезво, нито да ги анализирам.
Гледам и не вярвам на очите си!
Не мога да си представя, че пиша от десетилетие за града, а тия от властта и политически ангажираната колегия ги четат, и в края на краищата – нищо не е влязло в главите им, и още повече, нищо не е реализирано, въпреки очевидната им устройствена полезност!
Някои декларираха, дори, че са сътворили иновации!
Един кандидат заяви, че лично е открил възможност за града да се спаси от задръствания и безразборно паркираните коли!

Човешката елементарност е удивително прозрачна и всички ние, които сме учили, и практикували професията на градостроителя, на архитекта, и на инженера, очевидно, пречим на градската политическа посредственост да направи града по-умен, по-нормален, и оптимален за живот. Пречим й да го усъвършенства! Пречим на интересите на политическото статукво, излъчило „експерти“ - за да омотаят избирателите и да ги представят с лъжливите образи на измамници, придошли от малки или големи, от красиви или грозни, но родни места. Пречим и на ниското интелектуално ниво на временно управляващите, някак си да блеснат с ум, и разум.
Проектите, които колегията създава, се опитват да решат проблемите на град, многократно по-голям от техните и със стотици, с хиляди повече проблеми. И вие, и аз – искаме да усъвършенстваме съществуващия като създадем нов - за пешеходците! Разбира се, плодовете на архитектите и инженерите, и не само на тях, са постигнати след добиването на огромни знания, след дългогодишен опит, след много и сложни изчисления, сравнения, и компромиси, и с безгранично въображение. Предоставени са в обществена услуга и търсят пътища, за да върнат града на гражданите, за да могат да изживеят живота си в по-красива, по-добра, по-чиста и ергономична среда, а не да заприличат на разни измислени активисти, които с пълна уста, всяка сутрин, джвакат мазната си политическа баничка пред телевизионните екрани.

Разсъждавайки, разбирам, че социално-икономическите и политически форми на управление на водещите страни по света, в частност и нашата, са очевидно - нефели. Те трябва да бъдат променени в полза на Обществото като се изтръгнат от ръцете на сегашните измамници.
Привличат ме възможностите на просветения монархизъм, въпреки, че и при него човечеството познава редица знаменити провали. Но е очевидно, че само и единствено на сърцето на просветения монарх лежи грижата за народа! Другите се стремят към властта в своя изгода, създавайки партии, сдружения и неправителствени организации, които непрекъснато се разрастват. Само така – чрез увеличаване на икономически зависима администрация, властта би могла да спечели и изборите, и облагите. И днес, и утре.
Как смятате, дали, някой би се заинтересувал от формите на управление на града, на държавата или на съюзите, когато съществуват, ако липсват, дори, елементарни условия за законово и безболезнено присвояване, и натрупване на финансови богатства, и икономически влияния? Дали, някой ще се занимава, изобщо, с „политика“?
Заради тях, всички политически определения, завършващи на – ски, на – сти или на -ни, подкрепят и се влияят от интересите на капитала, който им осигурява възможността да обсебят властта над мнозинството, за да ги обогатява!
Демокрацията като форма на управление е родена и зависи, отново, и само от него. Разпространените политически доктрини изповядват, една или друга форма на употреба на Обществото като го заблуждават, че до сега, не е измислена друга, по-добра.
Подбраните кадри, на която и да е от съвременните политически форми на управление, са откровена и целенасочена демонстрация на изграждане на мафиотски политически структури, а те са предназначени да ги обслужват и по всичките си белези, и характеристики приличат на репресивните структури на тоталитарните, и демократичните общества като заедно определят белезите на нашето време!
Дали, ме разбрахте?
Дали, искате да ме разберете, изобщо, не знам? Но, помислете.
мп ©




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1397740
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930