Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2019 17:44 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 836 Белези на времето 4
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 350 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.11.2019 18:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 836 
Белези на времето 4

image

Дали, човечеството не е създадено по същия начин, по който се опитва да създаде днес, изкуствения интелект, бавно и упорито, наподобявайки своя.
Дали, интелектът на различните хора е достатъчно устойчива база за надстрояване, обаче, не знам? Човечеството плахо се опитва да се наподоби, считайки се за връх – прави осъзнати, но нерешителни крачки. Иска, търси, имитира. Прави крачки, защото не е сигурно в успеха и бъдещето си? Дали, не е последния успешен опит, след стотиците, милионите други – несполучливи? Няма, кой да ми каже, а то упорито и несъзнателно продължава да повтаря първите опити с техните грешки, нейде от космоса, за да надстрои несъвършения последен - този, преди нас, тези - можещите да мислят, да творят, да анализират, да предвиждат, да обичат и презират, но по-качествено, превръщайки продукта на експеримента си в безсмъртен.
От предишните опити на Създателя, във времето, са се натрупали и са се запазили - тук, на земята, редица експерименти, които притежават повече недостатъци и по-малко качества, достойни за мислещите.
И те продължават да съществуват, дори, днес - стремително се размножават. Не би трябвало да ни учудват фактите, че съществуват, нито степените на различното им интелектуално ниво, нито края, нито липсата му на развитие – така са програмирани и са оставени в това си състояние да съществуват … сред следващите подобрени. Те пазят и винаги копират първообраза си.
При мислещия, при homo sapiens - нещата са същите.
Картината на огромното, размножило се интелектуално разнообразие, при всеки експеримент - в своята индивидуална среда и ограничения, обаче, е твърде неустойчива. Дори, непредсказуема!
Та, знае ли някой, от кой генетичен експеримент са съвременните световни или европейски политически лидери?! Можем, само да гадаем, ориентирайки се по поведението и по резултатите от действията им. Заради това, човечеството е принудено да търси нови пътища за развитието си и да създава нови, и нови, все по-устойчиви, и по-сполучливи опити на изкуствен интелект, съзнавайки своето несъвършенство, като че ли, спряло усъвършенстването си, насред пътя!
Разнообразието носи вечната конкуренция, ражда кражбата, довежда войната, провокира появата и развитието на реалното робовладелчество, унищожава или присвоява чужда култура, унищожава технологични и културни постижения или ги приписва като свои, изчиства земята от „неравностойни“ етноси, и незаслужено възвеличава други, краде, и присвоява власт.
Дали, не сме и ние един от последните експерименти при вечния стремеж на човека да създаде изкуствен интелект, подобен или по-усъвършенстван от своя, след като хората на земята, не могат хилядолетия да се разбират по между си?! Поредният несполучлив, скапан експеримент!
Кого иска човечеството да унищожи и защо? Не могат ли хората да си гледат живота, толкова кратък, че ме е срам да погледна назад. Себе си ли? Та, то не може да промени, дори, предишните етапи от своето развитие и продължава тъпо да вегетира, търсейки оръжието, с което да се унищожи, веднъж за винаги. А, може би, се гнуси от това си интелектуално разнообразие?
Не знам, но е по-добре да надстрои последния, себе си - но, как - като го управляват предишните, все нефели, експерименти?!
мп ©




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380952
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031