Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2019 16:47 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 864 Не свързани мисли 94
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 289 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.12.2019 14:37


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 864
Не свързани мисли 94

image 

Свързването на  довеждащите водопреносни системи на София и Перник е последната крачка към окончателното присъединяване на по-малкия град, подчинявайки се на естествената сила на гравитацията, която привлича и подчинява малкото на по-голямото  урбанизирано пространство. Следва връзката да бъде заздравена с урбанизирането й. Изненадващо е, че не се случва, още повече, че го очаквам от десетилетия.
*
Светът недостатъчно се грижи за децата в неравностойно, безпомощно състояние. Не проявява интерес и към нормалните, дори и към изявените, а, несъмнено, трябва да се грижи и за бъдещите лидери, и за утрешните водачи на обществото, за малкото, научили се рано да мислят, и разсъждават! Всички са изоставени, сами да се оправят, кой, както може и колкото може, а за всяко от тях е необходима помощта на мъдрото общество на възрастните! Силните и уредени общества подпомагат слабите или гениалните деца, тъй като са деца на цялото човечество! Трябва да се създадат, може би, правителствени и неправителствени структури, които да изпълняват тези обществени задължения, да търсят, намират и да ги подпомагат, от рано!
*
Как смятате, дали, българският народ, не е формиран от редиците на последните успешни експерименти на Създателя? Дали, не се появява, заедно с раждането на homo sapiens? Повод за тези мисли е цялостната картина на съществуването му, в която се откроява грандиозния, няколко  столетен, заговор на другите етноси и народи, срещу него, търсещи, очевидно, унищожението му ... като краен резултат?! Нямам обяснение за омразата на съседни и на по-далечни етноси, и народи, родени преди или след него, видимо демонстриращи повече недостатъци, отколкото качества.
Кои сили ги тласкат към това?
С какво им пречим?
Дали, с ума и трудолюбието си, дали, с търпимостта и добронамереността си, дали, със силата на духа или с физическата си красота? А, може би, тя се ражда, заради завистта, която изпитват към водещата му роля на по-стар и по-мъдър от тях народ, стремейки се да присвоят постиженията му, за да ги няма и да не съществуват на земята. Тогава те, единствени, ще са лицето на натрупаните културни богатства?
Дали, не е,  заради неовладените и необлагородените им недостатъци, затрупали ги и развили, след раждането си?  
Питам се и не мога да си обясня поведението им, но, казано на шега, правя това с вярата, че е възможно да е и истина  –  вероятността  да са преки наследници на ония, с малкото ум и с ръце до земята, сгърбени и късокраки, грозни и свадливи, завистливи и мързеливи, крадливи и лъжливи, е огромна! И заради това, не могат да се променят, заради малкото, вложено в чипа им! А, може би, има и още скрито, и невидимо като показателните, и характерните за етносите им, блестящи и позорящи ги качества, но за които - сега, не се сещам. Как смятате, дали, има вероятност да са верни наблюденията ми?!
*
Музиката е благороден живот за звука. Тишината е липсата му, въпреки, че някои упорито продължават да го търсят. Други, въздигат в култ шума, считайки го за неизследвана и непозната, противоположна нова форма. И като че ли, наистина, е нова форма на живот - за оглушели и манипулирани деца.
*
А забелязали ли сте безсмъртието на тъпото, ограниченото, неумиращото политическо и особено, религиозно говорене? Сякаш, наистина, тези, които разпространяват многото безсмислено говорене, никога не умират, препредавайки малоумието и интелигентността си, от едни на други ограничени хора, партии и поколения.
 мп ©




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398195
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930