Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2019 17:28 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 865 ОБИДНО!
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 727 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.01.2020 08:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 865

ОБИДНО!

image



Защо, никой, никога, не е разсъждавал, не е анализирал или сравнявал причините, и степените на унижение по време на робствата, в които последователно е пропадал народа ни?!
Защо историци, професори и доценти мълчат?
Защо мълчат творците и т.н. творческа интелигенция? Може би, темата е забранена за всички, дори, за професионалистите!
Дали, не сме твърде гъвкави и прекалено нагаждащи се, спрямо политическата ситуация, стремящи се да просъществуваме, колкото си може по-дълго, и по-близо, слели се с временната власт, без да се опитваме да анализираме, нито поведението й, нито да даваме оценка на народа?! Няма критика, нито принос към бъдещите решения, липсват задължителните оценки, които всеки нормален човек си прави, за да успее утре да се опази от грешки! За да се опази от продължаващото робство, е необходима оценка на поведението му, тъй като и той, както всеки разумен народ трябва да си направи изводите, след като е грешил.
Защо, никой не смее да анализира отминалите исторически ситуации, защо, никой не смее да направи коректна преценка и днес, дори, да проучи причините, да ги сравни, и ги съпостави с тези на всяко следващо пропадане в робство!? А те са прекалено чести.
Вероятно и причините са близки, едни и същи ... или нагло повтарящи се.
Защо, никой не намери своето достойно поведение, за да помогне на народа и Отечеството си, за да се развиват самостоятелно, а не да хранят чужди!
Може ли, някой да каже, защо повтаряме - един и същи клас в училището на човешката история, столетия, без да си вземаме поука, без да си правим изводи като народ, без да премахнем, веднъж за винаги, предателството, униженията на доносничеството и лакейството, защо?!
А претендираме, че сме умни!
Очевидно, притежаваме чертите, поведението и характера на нагаждащия се индивид, задължен и научен да върши това, в следствие на столетията робство, търпеливо изчакващ да премине вредата от силата на едната вълна на времето, за да дойде другата, без да се замисли и опита сам да управлява съдбата си!
Защо църквата не му помогна?
Сила ли няма?!
Защо всяка власт прилича на предишната, защо прилича и на следващата – подчинена, и обидно зависима, не от народа, а от някакви чужди, нечистоплътни интереси? Акъл ли, не й достига или й липсва достойнство?!
Защо народът се оставя да го лъжат и баламосват, някакви недоразвили се умствено, услужливи всекиму, "негови деца"?
И той ли е загубил, и той ли няма достойнство?! Или е свикнал да го крадат, да го унижават и да му се присмиват, някакви цървули, или защото - поведението и неговото, и на властта, са следствие от раболепието му, през робските столетия!
мп ©

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1402480
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930