Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2020 18:30 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 870 Хибриди или същността на прехода и спокойствието на спящите
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 772 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.01.2020 21:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 870
ХИБРИДИ или същността на прехода и спокойствието на спящите

 image

 

Интересна е политическата характеристика на представителната власт на страната. Тя, разбира се, се отлага, подобно на  белег по рождение, върху престижа на целия народ и на самата държава. Интересното е, че за пръв път в световната политическа, икономическа, социална и културна история, се появява хибрид на подобна социална и политическа форма на управление - с много малко качества и с много останали от предишните форми недостатъци, които оформят неговия окончателен хибриден модел.  Такъв, до сега, не се е появявал, нито е  практикуван, подобно на комунизма, преди столетие и е твърде вероятно, и този нов опит за заблуда на природните, и човешките закони, да просъществува толкова кратко, колкото него. Защо ли?

Защото наличието на тоталната власт над живота на обществото е първият и неоспорим нейн белег. Политическата власт продължава да е концентрирана в ръцете на първият секретар и председател на партията, а икономиката, подобно на социалистическото стопанство и общодържавната собственост, са съсредоточени под „частното“ управление на определени партийни членове, подобно на предишните първи секретари по градове и окръзи. Твърде лесно можем да направим аналогия с просперитета на социалистическото стопанство, при пълната липса на частна собственост, с усилията на тези, днес - като разумът подсказва, че колкото едните просперираха с невнятното си управление, преди години, толкова и тези ще просъществуват с управлението си на вече „личната“ им собственост!

Вкорененото, макар и малко знание, е невъзможно да се пренебрегне, не може и да се изтрие, дори, а времето ще се оказва, все така, недостатъчно - като краят на т.н. преход, никога няма да се види и дочака от започналите го! Наследеното политическо възпитание и изкривената, заради неразбирането от партийния плебс на политическата, и икономическа „доктрина“, автоматично продължава усилията на необразованата власт да се учи, и да добива опит, за да управлява, като се удължава във времето, подобно на мъката и безкрайната агония на управляваните.

Времето и на едните да се ограмотят, и на другите – да се събудят, като че ли, е безгранично! Опитите ще продължат и при следващите поколения, тъй като е трудно да се даде, някому нещо, което той не иска или не може да приеме, нито да вдене!

Не е по-лесно и да събудиш спящите от преди едно хилядолетие!
мп ©

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380186
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031