Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2020 10:39 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 881 Не свързани мисли 97
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 270 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.03.2020 07:56


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 881
Не свързани мисли 97

 image

Властта пилее времето на народа!
Дали го разбира?
Не вярвам, защото обича да се мами, да смята, че е незаменима.

Безспорно е важна, необходима е на народа, за да го управлява оптимално правилно и в негов, незаобиколим интерес, и ясни конституционни права! Заради това изискване, трябва да е съзидателна в своите действия! Всички други, я изхвърлят от позициите й и от историята! Интересен факт е, че в човешката история, почти липсват примери на искрена загриженост на властта към управляваните.

Може би, тази е и причината историята да се превърне в низ от последователни измислици, облечени в митология и измамни надежди - коварно пробутвани от попове и от необразовани политици.
Все по-очевидно е, че човешките общества се нуждаят от кардинално нови форми на управление – без религия и без политика!
*
Започнах да пиша този ескиз и бях стигнал до тук. Оставих написаното, за да го довърша по-късно през деня, но по обед гръмна бомба в политическото пространство на страната. И за глухите, и за слепите беше очевидно, че политическата свада във властта продължава, паралелно с опитите за успех при упражняване на поредната.
Бях изненадан, че се афишира снемане на политическото доверие, но - нали, задълженията са твърде близки, а понякога и общи! Не схванах, защо днес и защо така? Та, нали, са от един отбор, независимо, че проблемите между отделните институции и хората в тях, са общоизвестни, и се предъвкват десетилетия в средата на  всеобщото им, прекалено ниско, морално ниво!
Вероятно, ситуацията откровено  бе предизвикана от външни сили, а всяка от тукашните се опитва да изиграе играта си, но пак - за сметка на безучастния народ! Опитва да защити и позициите, и ползите, които очаква. И на децата е ясно, че външните сили използват, предимно, и с предпочитание - зависимии, лакеи, продажници, остракирани от природата и от Твореца недоразвити индивиди, които категорично, но и по принцип, не работят в интерес на обществото!
Защо ни занимават с видимо ниското си интелектуално и морално ниво - това ни идва много и вместо, да си вършат работата, за която са избрани, съвестно и отговорно – те ни играят, отдавна познати театрални пиеси, и игрички, в които народът е превърнат в играчка, и в безличен заложник!
мп




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381194
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031