Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2020 17:12 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 887 Не свързани мисли 100
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 256 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.02.2020 18:41


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 887
Не свързани мисли 100

 image

Поклон пред титаничното дело на българина Васил Иванов Кунчев, пред светията на националното ни пробуждане, пред Апостола на Свободата Васил Левски!

От години се питам, каква е била причината и защо Съдбата на народа е избрала, точно този човек - да го събуди, и да подкара колата на Освобождението му!
Защо слепият, апатичен, заспал и необразован народ получава този безценен дар - един свят, зрящ и достоен българин идва, за да го събуди?! Насила!
Него, спящиият летаргичен сън. 
*
А той продължава и днес  да спи, и други му люлеят люлката, и пеят коварни песни! Няма отърване, дори, след сто и петдесет години народът продължава да влачи робския си хомот, ту на едни, ту на други!
Мрази и ненавижда всичко, и себе си, дори!
Обича да спи, обича да го люлеят, обича масали да му разтягат, обича да го мамят, обича да се надсмива над умните и мързеливо,тарикатски да преживява живота си - с измами и крадене, но най-много мрази да се учи, защото така е приучен, все така, да живее - прегърнал робската си участ!
*
Не иска и да проумее, че о
бразованието е кардинално важно за всяко общество, тъй като, какъвто излезеш от училище, такъв влизаш и оставаш в живота! 
Днес, о
бществото, все повече, се нуждае от грамотни и е учудващо, че властта продължава да търси, и ползва неграмотни.

Дали, е естествено следствие или е публично недоразумение?
Не, не е - робско е!
За да просъществува и просперира нашето общество се нуждае от власт, която да дава мило и драго, за да притежава възможност да използва ума, амбицията и образоваността на своите млади, красиви, морални и достойни граждани!
Но се питам - останаха ли такива, има ли такива?!
И не да продължава да вегетира като познатата всекиму, власт, която търси и се обграждат с буболечки, с хлебарки, и с еднодневки-винарки, което е национално предателство!

*
Трябва да се спре гръмкото словесно масажиране на глупостта и невежеството, които насади и отгледа Злото на манипулаторите, и слугите му!
Обществото е задължено да излекува децата си от болестното състояние на дрогата, чалгата и селянията, възприела да насажда, само противното и грозното от живота. Трябва да въстане срещу културната им манипулация!
Трябва да се противопостави срещу окопаването му в сродни политически форми на управление от партии и партийки, от чиновници и чиновнички, от шуро и баджанаци, от зависими и доносници, от всички, които използват държавната хранилка, откъсната от неговите сили и пари!

*
И Обществената телевизия се нуждае от пари. Но на нея са й нужни много и други неща като първо трябва да подобри, и прецизира програмите си, да създаде нови, интересни и интелигентни предавания, които интересуват, и привличат аудиторията й. Нужно е да се превърне в обществена институция, която да се отскубне от пряката си партийна политическа зависимост. Тя и днес продължава да прилича на телевизия, предназначена за манипулирани и неграмотни.
За другите телевизии, няма да говоря – те, още по-успешно ги привличат.
Петимен съм да пусна и да чуя, да видя нещо, което е на интелектуалното ниво, поне, на създателите на тези програми. Трябва, някой да им каже, че светът и обществата, отдавна, живеят сред динамиката на Новия свят! Програмите не са, дори, на нивото на отминалото тъжно маниакално минало!
За това Обществото трябва бързо да се освободи от измамните си политически и интелектуални зависимости, за да опази и своя етнос, и свободата му, а обществената телевизия трябва да му помогне!

мп




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1401661
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930