Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2020 14:33 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 907 Шокиращи мисли / още към 906
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 276 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.03.2020 14:37


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 907
Шокиращи мисли

image


Замисляли ли сте се, кога друг път, в кое друго време, най-висшите законодателни и изпълнителни институции на третата българска държава, са били толкова пълни, препълнени от недоброкачествен човешки материал? Замисляли ли сте се, че повечето от най-ярките му представители, деца на специалните служби и техните доносници, са успели да изпълнят нереалните си мечти?! Нищо, че винаги са съзнавали непълноценността си!

Има ли днес, някой от избраните народни представители, да е роден или да е живял, поне, през детството, или юношеството си в голям град, или тук - в окупираната от тях, столица? Кои от тях, от повечето депутати или висши чиновници, сред гмежта от ниско културни индивиди, са прекарали, поне, част от съзнателните си години в град? Или са дошли вчера, повикани, защото са подходящи!

Не за друго, не е и заради това, че големият град те учи, почти на всичко и те контролира, а, заради това, че те подтиква да твориш, да си необикновен и отговорен член на голямото му общество, сред многото други, подобни. Заради тези си качества и свободата в него, той е, толкова силно привлекателен за всеки жив и буден ум.
Но, ако Творецът, не те е предпочел и не ти е дал такъв – е твърде лошо и си принуден да си налягаш парцалите там, където си се пръкнал, до края. Или до тогава, до когато, някой не се сети за тези ти липси и не те извика, за да му послужиш с многообразните си недостатъци! Като тия, подобно на ония, които за нищо друго не стават, освен, за това - да бъдат употребявани!
*
За този ли говориш, ама виж го, погледни го тоя! Ама, той не прилича на човек, даже, си бърше сопола с ръка или с ръкава на прескъпия си костюм!

Да не би тази да ми показваш? Виж я и нея! Та, тя клифуца с калцуните си, все едно, че гони гъските, пардон мисирките! Погледни и как е облечена, моля ти се!

А, може би е този, дребният?
Него ли харесваш?!
Не може да бъде!
Това е абсурдно!
Виж го това, вечно умислено, ситно човече!
Та, то е родено слуга!
Друго и не би могло да бъде, но, повече от сигурно е, че е седнало я, в някой министерски стол или заема най-предната редица в кацата на общото събрание на дребните и шавливи еднодневки, защото е подходящ за менторите си!
*
Но и ти си като тях, и те са като теб - не спират да приказват и да се хвалят, а много и откровено лъжат! Разбира се - непрестанно говорят, не спират, дори и когато знаят, че нищо не казват, тъй като са прихванали човешката болест логорея, на много говорещите и малко казващите. На това отгоре и ги слушаш с отворена от почуда уста, а те си мислят, че им се възхищаваш!
Боже, боже, … прибери си вересиите!

Моля те.
*
Всички, които ги избират, са като теб. Вие сте едни и същи – ще ви каже Създателят. Чак тогава ще разбереш, че си разкрит и ще се снишиш от срам. А, може би, не?
Не знам.
Но във всички случаи, отново, ще се опиташ да направиш някоя и друга далаверка - дори, с него!

И всички, разбира се, сме пионки – ще си кажеш, за да се оправдаеш пред себе си, и пред околните, и ще обещаеш, че ще се поправите. Обиден ще замълчиш, обиден от сравнението с оная, въпиющата неграмотност на армията чиновници, от която смяташ, че не си, никаква, част! Нищо, че знаеш, че тя изяде душите ни, уби мечтите ни, смрази стремежите на децата и на целия ни умен, и търпелив народ!
*
Погледни ги, погледни ги, само!
Те, наистина, не приличат на хора, нито могат да мислят като тях!
И изразът на лицето им е странен, с откровения израз на непочтения, който не съзнава, … нито разбира вината си, нито я вижда, нито я чува, не я усеща, дори – толкова е загрубяла душата му на търговец, на непълноценен играч, на ментраджия, на откровен мошеник. Гледа те и не мига, защото не притежава чувство за вина, а и действията, и бездействията  му са все - непочтени, нечовешки, сетивни, животински!
Те са от тия, които и днес ни призовават – да пазим човешкия живот! И като се замислих разбрах, че ценят ума на човека, защото им трябва, за да го използват, колкото и както могат! Заради това призовават и подобните си – да пазят живота на човека!
Техният, е безценен.
Дори, сривът на имунната им система е нечовешки!

А, дали, не са от друг свят - дошли тук, сред хората на Земята?
Не, не е възможно!
Шегуваш се.

И те са като нас, но са останали недоразвити, защото Творецът им е дал, твърде малко разум, още, когато ги е създавал, по-малко, дори, отколкото е дал на буболечките и еднодневките-винарки, и в никакъв случай толкова, колкото на мислещите!
Единствено и само, за да могат да пазят равновесие, и да не падат, когато случайно се опитат да ходят изправени!
Те са деца на първите несполучливи опити, а и самите, я карат, все така – през куп, за грош, заради далаверата, с която живеят. Важно е да има далавера или нещо да откраднат, без значение, че всички ги гледат!
На всичкото отгоре и те са божи души – можеш, само да ги съжаляваш.

Някои от тях се бяха опитали да се и образоват – творци искаха да стават!
Представяш ли си?!
Божеее, боже - бъди справедлив и не обиждай умните и работливите!
Други, спипаха здраво за гушата народа и стискат ли, стискат – все едно, че е мисирка, а не техният народ, за който са задължени да се грижат, защото ги храни и им позволява да го крадат!
Но, нали, знаеш – всичко тече, всичко се изменя!

И народът, вероятно, знае това, но си трае – чака ги да си отидат или да си намерят майстора, защото всеки го намира, колкото и какъвто тарикат да е! 
Всеки.
мп




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380912
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031