Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2020 11:55 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 911 Ковидиоти
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 247 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.03.2020 11:56


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 911
Ковидиоти

image

Дали, пандемията, не е някаква нова форма на политическа и икономическа криза, която от години, бавно и полека, се лепи към живота на народите по света?
Не се движете вътре в градовете, не излизайте!
Но, какво е това управление?
Обществата на хората са установени и оформени така, че да се живее нормално, използвайки предоставяните от градовете естествените условия на живот. И не само от тях, а и от всички урбанизирани форми.
Вярно е, че методите на налагането на мерките за предпазване от вирусите и бацилите, са твърде елементарни. Та, нали, в съществуването на човека, още преди излюпването му, в него са заложени самозащитата и самосъхранението, и налагането им не бе нужно. Фетишизирането на тези първични предпазни действия, обаче, прескочи границите на нормално човешко поведение. Присвоена бе, дори и още власт, а някои, също я харесаха и поискаха. Дали, тези форми на управление на предишната тоталитарна държава са хармонични с афишираната парламентарна демокрация или не, не знам?
Времето ще ни отговори.
Дали, вирусите не са родени и изпратени от Природата, за да се отдалечим от новите си отношения или пък ни предлага да се върнем, отново, към старите, към предишните – оплаквайки загубите или криейки печалбите от промяната?!? Дали, вирусите, не се появиха като естествена реакция срещу попълзновенията на някои хлебарки и мушици-винарки? Как мислите, дали, пандемията, не е защитна форма на осакатената ни среда?
Дали, не е рожба на справедливостта – срещу непочтеността на крадците, ограбили създаденото от цялото общество и които днес излизат, и много плахо - даряват частици от откраднатото?!
Дали, не е форма, която да помогне на обществото да си възвърне окраденото или други вируси се канят да го излапат, установявайки справедливостта в Природата?! Питам се и дали, крадците и измамниците ще загубят откраднатото или то ще загуби тях?!
*
Светът, отново, потърси загубените си справедливост и добродетел. Не помнеше, дори, кога ги е загубил? Но, изведнъж ги намери. Неочаквано, дори!
И запя от изненада!
Пропя, за да ги хвали и да благодари!
Представяте ли си – да благодари!
Осъзнал, че съзнателно се е поддал на непочтеността и арогантността на наглостта!
Започна и да дарява, повиши и хигиената си, уж, за да опази и себе се, и другите. Въпреки, че знаеше – че чистите ръце, обикновено, живеят с чистата душа и чистия ум!
Как, тогава ще съвместят действията си разните партии и партийки, как ще съвместят живота на обществото с непочтените действия на своите членове, които заедно и масово, не си миеха, нито ръцете, нито лицето, да не говоря за дирника, а само присвояваха, нагло и безцеремонно?!
Дали, с идването на пандемията не дойде и времето - тия да върнат откраднатото на народа? Защо, още се спотайват?!Може би, чакат някой да ги посочи и принуди?
Народът се нуждае от него, за да го използва и оживее!
*
Не искам да споменавам, нито да коментирам, дори - идиотите край тях, оцапани от измамата, наречена политика, вярното име на която е – кражба, най-обикновена кражба от общото богатство на народа!
Някой ги нарече ковидиоти.
Ще го приема и ще престана да мисля за тях.
мп




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1402861
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930