Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2020 10:14 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 921 Акромегалия
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 290 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.04.2020 08:58


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 921  
Акромегалия

 image

 
Какво ще стане с този град, щом – нито на боговете, нито на хората, им е жал за него! – Петроний


Свръхпроизводството на растежния хормон е отговорен за акромегалията - болестта, от която се разболя София, след нахлуването на тълпите млади българи от цялата страна. Те бяха направили своя цивилизационен избор, подпомогнат и допълнително стимулиран от политическото коварство, и от постоянното производство на човешка глупост, които трайно обхванаха ограничения и подкупен ум на нейната техническа администрация. Тя, естествено, се възползва, за да се установи трайно на предложените й даром позиции, смятайки постигнатото за свой успех, като че ли – за винаги.

Свръхпроизводството стимулира растежа и на клетките, раждащи ненаситността и лакомията на човека. Усъвършенства и наследената класова омраза към всичко, което произлиза или прилича на тях и живота им.
*
Тези процеси водят до неочаквани морфологични и метаболни проблеми в неконтролираното тяло на града! Проблемите са тихи и настъпателни, а тяхната невидимост пречи на неподготвения и неопитен ум на чиновниците, да види, и правилно да прецени своето поведение. Пречи му и липсата на професионална подготовка, която  a’priori е задължена да упражнява профилактика, както и да го лекува. Но, не притежава и възможността да постави, и установи диагноза, независимо, че тя крещи, толкова силно - с очевидността си, че и апатичната общественост, незапозната с пътя и формите на лечение, ги чува и вижда! Ето това, е необходимо, но - не е възможно за властта!
Годините минават, тялото на града расте и старее, следствие на здравословните му проблеми, а властта продължава тъпо да наблюдава, без да може да помогне, разчитайки, че акромегалията е естествена форма на естествения растеж на всяко живо същество.
Болестта наранява ставите, затруднява отделянето на секрети и отпадъци от тялото. Някои зони, дори, зациклят и закърняват, а натискът върху кръвоносната му транспортна  система нараства, благодарение на което - останалите органи, последователно атрофират.
*
Тялото на града, постепенно се разболя и от други болести, които ще съпътстват  съществуването му, тъй като е вечен! Наедрява като болния човек, подтикнат от алчността си, неочаквано и в изненадващи, но не в случайни, а в очаквани форми и посоки.
Изоставените градоустройствени проблеми постепенно достигат размерите на характеристиките на значително по-едри структури. Други попадат в сянката, на зле прикривана, а понякога и на нагло демонстрирана корупция. Трети - се смаляват, смачкани от безскрупулността й, до неестествени мащаби.
Качеството на живот, което градът предлага, продължава да пропада, а болестта добива и характеристиките на гигантизма. Средата става неуправляема, а неопитната власт - това и чака, … и бяга, и се крие зад дребни градоустройствени измислици. Функциите й закърняват, за да атрофират и се превърнат в имитация.
Руши се здравето на града, заболява и разумът на манипулираните му жители, които се превръщат в мутанти, доказвайки възможностите на метаморфозата на вирусите и на гостоприемните им приемници, хората!
мп




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380626
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031