Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2020 10:24 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 946 QUI BONO 2
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 384 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.05.2020 21:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 946
QUI BONO 2

 image

 

Управляващите света, умишлено разпространиха вируса, за да улеснят планираната му промяна. Пандемията „уби“ глобализма, „разби“ и либерализма, а и резбата на неговите съвременни неолиберални форми, но ги „унищожи“ в общото, в глобалното им състояние и не започна от частното, не се съобрази и с индуктивната логика на предшестващите бащи-философи, а я разнесе като вятър сред най-развитите икономики, а след това – накъдето духнеше Еол, богът на ветровете! Така се разкри и се разбра, и от циганетата в гетото, че вероятността - да не е резултат на импулсивен сетивен опит, а на болезнено натрупан емпиричен като „инициативата“ би могла да се приеме, и като повече от убедителна, след като привържениците на диалектическия материализъм, най-накрая, успяха да установят несъстоятелността на утопичните си идеи! Те направиха крачка към постигане на естествена хибернация, чрез потайното и срамежливо прикриване на изненадващото им изчезване от съзнанието на обществото - без да има или да се нуждаят от философско отричане. Точно, заради това, разбира се, те използваха вируса, отново и чрез подла измама да излъжат света на немислещите.
Това, разбира се, е без значение за продължаващото неравенство, за сливането на властите, за самообогатяване на класата, поддържаща и защитаваща класовата борба - оная, която отрекоха безапелационно с абсурдните си действия. Не можаха и да я защитят като хората, защото се бяха оцапали от главата до петите, бяха разменили и местата си с хората на наемния труд – бяха се превърнали в капиталисти, въпреки, че продължиха  непочтената си роля да разделят обществото с налудничавите си действия, независимо от пропадането, на изповядваната от тях идеология. При това - при тотално доминиращата й политическа власт, с нейните уродливи имитации в пост-социалистическата Източна Европа или нейде в Далечния Изток!

Пандемията разгроми агресивното поведение на националистите, но, още по-силно, обезсърчи привържениците на Третия Интернационал, макар и полуживи, разпръснали се по всички части на планетата като п…въшки! За съжаление, все още, се раждат и съществуват необразовани, които се връзват на въдицата им, но риболовът е предимно сезонна дейност, и е до време.
Пандемията успя, като че ли - без да е сигурно, все още, да отстрани ненужните и нанесли огромни щети на човечеството политически идеологии, но направи и опит да осигури  постъпателното развитие нагоре, за нормалните. Това се получи, след като бе установена, не само, мимикрията, но и непродуктивността на догмите, които показаха и невъзможността им да реализират афишираното равенство. Все пак, напоследък бе установена и лъжливостта на измамното им преображение, и от света на слепите, и глухите. Разбра се, че адептите и облажилите се от тях лакеи, бяха клекнали над дупката, бяха се напънали и изтропали недоносче. След което станали, вързали си гащите, без да си забършат дирника, нито да се измият.

И светът замириса!
Чакаше ги и пандемията. На гюме!
И днес, продължава да мирише гадно, но - вече смесено с имитации на парижки парфюми, забъркани от нео-либерализма и измамната хомофилия. С пандемията приключиха и непочтените амбиции на глобализма, както и агресията на световния комунистически интернационализъм. Жив остава империализмът и особено, пост-комунистическият. 

Преди края на световната „пандемия“, все пак, се очаква светът да положи  основите и началото на необходимите промени във финансовата, в политическата и икономическата системи. Твърде вероятно е да се освободи и от измислените сексуални, и неискрените социални права, както и от спекулативните либерални форми на манипулация, и управление! Естествено, никой не очаква управляваните да поумнеят.
Може би, ще се потърси и ще се намери подходящата форма на промяна в по-едрото съотношение и мащаб, които да предизвикат по естествен път „естествена“ смърт на провалилите се социалистически и либерални утопии, които си бяха години на пропиляване на живота на човечеството, ако перефразирам Нобеловия лауреат Джордж Бърнард Шоу.
 

Светът е променен и новото му тесто ще се мачка до тогава, докато се измислят, възприемат и утвърдят нови норми, без предишните политически, и социални догми.
Дали, ще сполучи и кой ще има полза, не знам - затова продължавам да си задавам въпроса?
Qui bono?
мп  



Тагове:   qui bono 2,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1396635
Постинги: 1718
Коментари: 16
Гласове: 478
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930