Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2020 09:57 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 947 QUI BONO 3
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 721 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.05.2020 21:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 947  
QUI BONO 3

 

 image

 

Политическите доктрини и идеологии, измислени от човека, трудно умират и още по-трудно се променят. Остават такива, каквито са били, когато са се родили, дори – след като са умирисали  и наранили ума, и света на човека. Тези, за които говоря, за кратко, допълнително задълбочиха непреодолимите си различия с реалния живот. Но те, не бяха първите, които са искали да го променят, няма и да са последните, които се опитаха да го променят в своя полза - като го преобърнат!
Те унищожиха милиони, стотици милиони свои съвременници,  в млада и продуктивна възраст, прежалиха живота им, усвоиха времето и необходимите средства за възстановяване на средата като забавиха, и ограничиха за дълъг период времето за развитие на света! А той, прекалено дълго търпя смрадливостта на политическите им измами, нехуманното им отношение към идеологическите противници и хищническото им избиване, идентично с действията на професионалните убийци. Днес, най-накрая – реагира като се защити, заедно с природата.
Светът на пандемията реагира, не само, срещу погазване на реалната действителност, но и срещу новото класово разделение, непочтено и противоестествено обърнало природата на живота. Застана срещу финансовия и корпоративен капитал, отнемайки за себе си, работещите за тях, застана срещу класовото и икономическо разделение на народите - дори, срещу новите форми на колониализъм. Опълчи се срещу културното и образователно затъпяване на обществото, срещу нравствените му, етичните и морални поражения, срещу загубата на човешка специфичност, срещу похабяването и загубата на време, памет и добродетели, заместили ги с парите, и голите удоволствия, търсейки техни заместители.

Замисляли ли сте се, колко много си приличат по злото, което са нанесли на човешкото общество изминалите няколко столетия - на столетията от тъмното Средновековие, когато света на човека, истински е преболедувал, а не метафорично, както днес.

Кой управлява промяната, все още, не е ясно, но очевидно - светът беше променен и понесе, относително малко жертви?
Кой ще има полза от нея, също е неясно?
Дали, ще настъпи нов Ренесанс за човечеството, както очаквам - петстотин години след последния, е съвсем неясно! За него, едва ли и децата на децата ни, ще узнаят.
Надявам се ползата да е всеобща – в средата на уникалния технологичен скок, при единението и обединението, които упорито преследват европейските народи, за да утвърдят общата си добронамереност и желание за културен прогрес, без войни, и без вирусни пандемии!
Написах много думи и дано, не съм ги хвърлил на вятъра, но  въпросът остава, защото трябва да знаем, кой ще има полза, и каква ще е тя, за да си направим изводите?

Qui bono?
Но, ако е пак за същите – и пандемията е била излишна!
мп 



Тагове:   qui bono 3,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1395923
Постинги: 1718
Коментари: 16
Гласове: 478
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930