Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2020 16:41 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 951 Не свързани мисли 113
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 420 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.06.2020 15:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 951
Не свързани мисли 113

image

 

Не мога да си обясня, за какво им е притрябвало на съвременните велики сили да се борят, за да „защитават“ останалия свят? За какво им е? Защо, не си гледат своите народи и държави, защо – не увеличават богатството им, защо, не улесняват живота им, а са тръгнали – света да оправят?
Защо властите, управляващи китайци или руснаци, се задяват със света, защо се мушкат там, където, все още, не им е мястото, което е възможно и никога, дори, да не получат. Защо, след като са заграбили властта за себе си и се облагодетелстват чрез нея, изоставят отговорността към своите сънародници? Та, те продължават да са в друго, напълно друго, социално измерение! Не могат да се оправдаят чрез идеологията, чиито вид, наивно се опитват да променят като я маскират с друга маска, като е невъзможно да променят с нищо същността й. Видимите промени са несериозни.
Какво ги кара да продължават да мамят и света с тази неродена, в действителност, нереализирана политическа догма?!
Каква удивителна е тази им пародия, каква непочтена е измислицата! Нали?
Та, измамата, не прилича, дори, на приказка, нито на илюзия, защото е безкрайно далеч от действителното и нестихващо съревнование за власт и надмощие, и на най-обикновените членове на обществата им.
При това, ако сте забелязали, за да се „окопаят“ на терен, те използват, само и единствено, най-корумпираните среди от страните, на които се стремят да „помагат“!
*
Очевидно, капитализмът като политически и социален икономически строй претърпя колосални трансформации, опита се да се преобрази чрез социалистическата и либералната, а в по-ново време, и чрез други, различни заблуждаващи расови, морални и философски форми, опитвайки се да се самоусъвършенства.
Несполучливи бяха, обаче, опитите на комунистическата идеология.
Тя успя да завладее част от света, но не се реализира, защото човешкото общество не беше готово и не се промени, а безуспешно, и безславно отпадна от политическата му история, оставяйки труповете на редица хуманни и социални постижения.
Независимо отпадането на тази политическа идеология, властта и философската й догма продължиха съществуването си като запазиха естественото си влечение към тотална манипулация, без да притежават и владеят ресурсите, позволяващи това.
Очаквано, светът попадна в поредния глобален политически хаос, въпреки шанса, който му се беше изпречил, неочаквано – да осъществи свое ново, истинско Възраждане.
И това е нормално.
Необходимо е да отминат десетилетия, а може би и столетия, за да се подготви за качествена промяна и средата, и човечеството.
До тогава – ще вегетира, без да може да се занимава, с каквито и да е мащабни дела, а свободните пространства ще се препълнят с фалшиви, неуки и без въображение творци, които ще мастурбират с дребните си и никому ненужни „творчески“ постижения, водещи до състояния, подобни на маршируване на място.
Това се отнася, с особена сила за града и за хората в него, и за властта на града, и на „държавата“!
Само си отворете очите и погледнете!
мп




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1395868
Постинги: 1718
Коментари: 16
Гласове: 478
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930