Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2020 17:47 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 956 Заразата на Злото
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 420 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.08.2023 18:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 956 
Заразата на Злото

image

Потопът на Злото напълно потопи света на човека.
Вече няколко столетия човешкото общество вегетира, гърчи се и се променя под неговото безкомпромисно въздействие. В историята няма и не е съществувало друго време, през което да е било по-подчинено и зависимо от властта на Злото.
Никога не е било и толкова измамно свободно, но и така затворено зад оградата на своята зоологическа градина, и извършваните експерименти в подземните й лаборатории. Измамата е, наистина пълна, но най-интересното е, че човечеството не – забелязва, не я вижда, нито чувства, даже, не желае да прогледне - заслепено от демократичността на демократичната измама, от коварството на правата на човека, на равенството между половете и изявата на жената, и на педала!
Ще се съгласите, нали!
Днес, стадата човеци вегетират, истински вегетират, без да отчитат зависимостта си, дори, не искат да я забележат, а това е жалко!
Днес, политическата измама е безгранична - липсват идеологии, липсват и морални платформи, изчезнаха и истинските добродетелни позиции.
Злото изяде доброто!
Навред съществуват само измамни демократични партии и партийки, оглавявани от ниско образовани и псевдо-религиозни, твърде кресливи водачи, които безсрамно и нагло мамят, крадат и проституират с измамените.
Такава е ситуацията по света и особено ярко тя грее у нас!
Тук тя блести!
*
От столетия бацилът е пуснат на воля.
От него се заразиха и се заразяват милиарди неграмотни и бедни, но жадни за житейския си реванш буболечки и мушички-винарки. Те послужиха на експеримента, бяха мишките и хлебарките, които жадуваха да се преобразят и клонират, за да се превърнат самите - в експериментатори!
Вярваха си, че Бог е велик и че ще им помогне, независимо, че бяха богохулници. Искрено вярваха, жертваха и живота си, за да спомогнат на инкарнацията да се реализира. Очакваха я с надежда, викаха я, радваха се и когато дойде – без нищо да знаеха за експеримента на експериментаторите.
И днес не знаят, независимо, че преображението настъпи за някои от тях.
Забогатяха като окрадоха съотечествениците си, надебеляха сред имането си, къщите и колите си, сред татуировките и черните очила, сред световните курорти, яхти и публични домове, но … си останаха със същия акъл – по грамаж и въображение. Естествено, накрая се и сбиха!
*
Заразата тръгна от Европа и се разпространи по останалия свят, префасонира се в хиляди варианти като послужи за меч и убиваше всеки, който не беше като тях - тъп, умствено и сетивно ограничен.
Бацилът на Злото заживя сред бедни и богати като от него се разболяваха и умни.
Тези, които управляваха разпространението му непрекъснато умножаваха възможностите му, експериментираха и изследваха мутациите, селектираха „положителните“ резултати и ги предлагаха на незаразените, все още, здрави народи. След това изсмукваха жизнените им сили и заразяваха следващите.
Постепенно светът бе покорен от бацилите на Злото, а народите – едни, след други, бяха обладани и консумирани! Някои от тях – за дълго, други се овладяха и се освободиха, но не за дълго – след измамните догми на социализма, напред излязоха либералните форми на демокрацията на Злото.
Прегръщаха се и се размножаваха коренно противоположни политически и морални норми, единствено – в партиен интерес и лична изгода. Ръководещите експериментите накараха брат – брата да убие и жертвата да се жертва, заради убиеца си. От време – навреме разнообразяваха дейността си с революции, с епидемии или с природни катаклизми, които по никакъв начин не им бяха подвластни, но бяха подходящи за Злото!
То продължава и днес да си развява байрака, и да принуждава да се прегръщат политици с мафиоти, неграмотни и знаещи, защото ги беше впримчило в ситната си рибарска мрежа – в свой интерес. И ловеше всякакви – и простаци, и проституиращи, и жадни за власт лакеи, и неграмотни професори, и академици - все сгодни, и все в името на експеримента, и на властта!
*
Но се и питам, какво удоволствие има в това - да управляваш тъпи като теб, бедни духом и богати на плът, като теб?!
Не знам, а ти?
Радваш ли се като ти се присмиват, като ти се подиграват … подобните ти?
Не те ли обижда това?
Не се ли обиждаш, не се ли срамуваш?
Дали, е без значение, че окупира и властта - и тя е до време, до биологичното ти време. Не е, обаче, без значение, че успя да им отнемеш разсъдъка и грамотността, че ги корумпира, че деградира обществото, че разруши бита им, стопанството и икономиката, че си присвои живота им, че ги подчини – стана ли по-умен, по-честит? Не?!
Е, и?
И знаеш ли, защо не ти пука?
Защото Злото те избра и алчно употреби като най-обикновен изпълнител, а имаше шанс да направиш нещо, с което да те запомни. 
мп / 28.06.2020

Заедно и с писания отдавна ...

image

ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 504
Измамата … или още към ескиз 481 / 24.01.2018
 

„Добродетелите се губят в интереса, както реките – в морето.“ – смята Франсоа дьо Ларошфуко в своите „Максими“.
мп




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380373
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031