Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2020 21:20 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 957 Не свързани мисли 115
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 433 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.07.2020 10:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 957
Не свързани мисли  115   

image


Какво, в наложената обществена култура на днешна България, е наше - лично извоювано дело?
Като гледам и анализирам поведението на поколенията - всичко е елементарна имитация на малкостойностната чужда култура, чрез която бяха манипулирани и подчинени до преклонение, ту на едната, ту на другата, но, никога към собствената!
От телевизия и кино ме отказаха ниското ниво на тъпите - наши и чуждестранни филми, и елементарни телевизионни програми. Сред тях е отделено място, единствено, на политическата власт. Те са доминирани от нейните ниски интелектуални и морални нива!
От музиката?
От музиката ме отчужди пълната и грозна имитация, лансирана от плевенските, и тям подобни, селяндури.
От политика ме отблъснаха мошениците и мафиотите, несполучили да станат хора, и всички подобни, без ум! Сякаш, нямаха свой, сякаш – бяха принудени послушно да копират и имитират политическите, и морални действия на чуждите на народа ни, интереси.
От архитектура!?
Загубих интерес, особено, към нея, заради сближението и пълното й подчинение на псевдо политиката, демонстрирани от прякото възлагане и от творбите на недостатъчно развитите полупрофесионалисти-имитатори, превърнали се в политици, но мислещи и действащи, все на дребно. Отблъсна ме използването й за остарели и тъпи политически, и градоустройствени цели, не, че това е световно откритие, но използването й бе удивително непочтено от измамни „артисти“!
*
Провинциализмът е начин на мислене, при което индивидът показва своята дребнавост, а не широта на мисленето, на което градът, все още, не е успял да го научи ... като премахне дребнавостта и близките й бариери. Този начин на мислене и действие води до мизерия на града, и мизерен живот за жителите му!
*
Забелязали ли сте – кой върви, както и където му падне, сред града и пешеходните пространства! Нали, са за всички? Погледнете!
Като браунови частици се движат тези, свикнали и не отвикнали, все още, от широтата на полето. Въпреки наложените ограничения, заради вируса, ширнал се из града и полето, раздухван от вятъра на неподчинението.

Кой е възпитан да спазва обществения ред и норми на поведение?
Кой, не се подчинява на решенията на компетентните органи?
Ще отговоря веднага - този, който е пристигнал наскоро в огромния град и все още, не е привикнал да спазва знаковите му отношения за ред и за добронамерено съвместно съществуване. А са толкова инфантилно елементарни, дори, за тях.
Но – той търси форми и трябва да се отличи от масата, от останалите граждани, дори – за това да се наложи да татуира цялото си тяло и да се съблече, колкото провинциалното му възпитание и етикетът му позволяват да се покаже!

Провинциализмът е брутален начин на мислене и действия на отделния индивид, сред потока на останалите, които не искат и не искат да го забележат, въпреки усилията му.
мп   

 

 


 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380765
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031