Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2020 16:24 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 962 Страх от провал
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 282 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.07.2020 17:10


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 962
Страх от провал
"Всеки, който иска да прави честен бизнес - е обречен."   

image

 

Той се е появил още, когато са замислили измамното си оттегляне от световната политическа сцена, заради краха на политическата догма, която защитават.
Трезво преценили ниското си човешко качество, малките си интелектуални възможности и за да опазят властта, намерили днешната наивна форма за продължаване на съществуването си. Били безпощадно откровени и още в началото заявили, че ще окрадат собствения си народ към когото уж, принадлежат – само, за да запазят доминиращата си партийна роля. Ще го окрадат, защото ще им е необходимо богатство, което да им е гарант и защото преценили, че не притежават необходимите качества, за да се състезават. Признали са, че са ограничени, тъпи и мързеливи, и че не биха могли да се конкурират с умните, знаещите и находчивите. За това им е била необходима икономическа база, чрез която да се откъснат от еднаквата среда и да изпреварят конкурентите, още – на старта.

И така – избрали подходящите хора, които да „управляват“, които ще създадат подходящи закони, за да се защитят и да окрадат всичко ценно, преди останалите, ще създадат своя нова общинска и държавна администрация от напълно непознати, и послушни, която да попречи на останалите, на „чуждите“ кандидати да се реализират.

За няколко десетилетия създадоха своята държава, структурираха я за себе си, финансираха всичко свое, унищожаваха в зародиш чуждото, организираха си юридическа защита, корумпираха неподатливите съдии и прокурори, присвоиха религията и станаха набожни. Заеха всички работни места, подходящи за ниския им умствен багаж, окупираха света на дипломацията и на вътрешната сигурност, усвоиха хватките за крадене на средствата по съюзните програми и донорските средства. Намериха такива и за здравеопазването, свалиха нивото на образованието, увеличиха и манипулацията над младите, за да могат утре да са си близки, изкупиха земята на бившите дребни земеделци и я окрупниха като забравиха политическите си лозунги, догми и претенции!

Прекроиха всичко – дори, устните, предните и задните си части!
Превърнаха се, като че ли, в нови земни хора –  по-умни, по-красиви и много богати!

Дълго не бяха се поглеждали, обаче - в огледалото! Страхуваха се да се погледнат в огледалото на живота, не смееха да се сравняват и с нормалните!

Но и очакваният ден, най-накрая, настъпи.
Неочаквано!
Знаеха, че държавата им беше пропаднала, но - не спряха да се хвалят и мамят! Знаеха, че по този начин разкриват и малоценността, и некадърността си, но, и това, не ги безпокоеше! Престанаха да наричат и България държава, а територия, някаква територия!
Продължиха и борбата си с многобройните умни, защото ги злепоставяха, и тази - с трудолюбивите като не им даваха работа, бяха ги изоставили, подобно на тотално изоставените цигани и пенсионери!

Съюзниците преценили неспособността им да се справят с управлението на страната и бита на народа. Даваха им огромни средства, защото бяха разбрали за тяхната некадърност и комунистическа логорея. Бяха разбрали за трудностите, които изпитват при паралелните кражби, за откъснатите средства за минимални разходи, стигащи, само - за елементарен живот, за безумните пенсии и липсващи социални грижи, за икономиката, за огромната институционална и партийна корупция, но и за очакваното бедствие за живота на ограбените! Отпускаха им, от съжаление, повече средства от тези на другите, повечето безвъзмездни или изгодни кредити, за да съживят, не само, западналите, а и пропадналите им територии, и региони!

Но, не знаеха, че дори и с тях, властта нямаше да се откаже от натрупаното влияние на страха и от мощната сила на навика да краде! Инстинктът й освирепя – беше готов, за да се възползва оптимално от всичко, за сметка на обществото!
Но, как?
Те знаеха - как!
Трябваше, само - да повторят използваните и днес, форми на употреба, и на разделение на властта, както да разделят, още по-дълбоко, обществото на българите – на свои и на чужди, на тъпи и на умни, на лентяи и на трудолюбиви, на мошеници и на морално чисти, на фалшиви и на истински артисти, на смешни имитатори и на могъщи творци!

Трябваше да „доубият“ и героите, и истинските българи, а на измамниците – паметници  да издигнат.  
Трябва да разкарат, отново и всички, които не са като тях!
Без бизнес и без консенсус - само, трябва да продължават да следват вярната партийно-мафиотска линия, да разделят и владеят, и свои, и чужди, за едните – хляб, за другите - изгнание! Нищо, че някои щяха да продължават да ронят крокодилски сълзи, но, нали и те, и другите знаеха, че сълзите, и лозунгите са измамни! Може би и заради тези театрални спектакли, и градовете им продължаваха да изглеждат бедни като улични просяци!
Разбира се, който искаше да е различен - или го задраскваха за вечни времена, или физически изчезваше.
Никой, обаче, не иска и да знае, че без морал, а с кражба, без ум и разум, а с измама, без упорит труд и ред, а с далавери и шашми – всяка държава пропада, независимо - от предоставените й милиарди! Никой, не иска и да знае, че за да тръгне, е необходима пълна, тотална институционална промяна!!!

Кой знае, дали - след седем години, няма да сме на същото дередже, а и по-бедни, независимо ... от подарените милиарди!
пп. А чух и видях лозунг - "Остана ли бизнес, който не сте завзели?"
мп     

 

 

 

 



Тагове:   тъжно и смешно,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398783
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930