Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2020 09:46 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 857 ДОСАДА 1
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 546 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.08.2020 11:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 857 
Досада 1

 image

 

С досада следя политическото противопоставяне и разделение на народа!
Особено силно политическото, наглата реализация на социалното и материалното, без да губя от поглед - малоумното културно, и морално!

Преситих се от материалите за и срещу Русия, и предлагам на по-независимите да престанат да коментират проблемите ни с нея. Би трябвало да престанем да се занимаваме с интригите, с доносниците и лакеите й, тъй като те, по естествен път, ще изчезнат от политическия живот на страната ни, категорично, уверено и твърдо освободили се, веднъж за винаги, от колониалното й робство.
Предлагам да я изтрием от мислите и ангажиментите си, така, както нейната власт постъпи. Още повече, че не сме оправили собствената си държава като хората, а сме се загрижени за проявите на - баналното до втръсване и все още, живо зло на изкривената „комунистическа“ политическа доктрина.
*
Българският народ и обществото му са природно интелигентни, и свободолюбиви, тъй като носят естествените си заложби, много отдавна, хилядолетия преди времето и появата на Киевска Рус, и очевидно, дори, за слепите - по-рано от няколкото бързи столетия, след раждането на настоящата Русия – присвоила си и историята й, и религията, и славата й!! Предлагам да престанем да говорим за недобронамереното й влияние и двестагодишната й манипулация, защото ги мултиплицираме. Трябва да отстраним срамните и измамни „спомени“ от съзнанието на народа ни, които е насаждала през краткия си, детски - едва, тристагодишен живот. Трябва да постъпим твърдо и решително като прекъснем, веднъж за винаги, това влияние, и да я забравим!
*
Разсъждавахме, преди време, по проблемите между България и Русия, разсъждавахме  - какво би станало, ако Русия завладее териториално европейския континент? Питахме се, дали, е възможно?
Мисля, че подобни намерения не живеят в главите и на най-агресивните членове на нейната власт, защото между страните на Европа, и нея съществуват уникални, и кардинални социално-икономически различия, тъй като Русия, и днес се намира в остарелите социални форми на робовладелския строй, измамно смесени с псевдо- социализъм и комунизъм, без реалното й съществуване, някога, в икономическите отношения на феодализма и капитализма, прескачайки ги, преди столетия, и преди едно, когато се ражда социално-икономическото й недоносче, неспособно да просперира, поради неизживените, преди това, задължителни, според основателите и теоретиците му, предишни форми на собственост, на социален живот, и политически отношения.
*
Считам, че териториалното овладяване на Европа от Русия, не е необходимо, тъй като политическата и социалната зараза на владеещите я политически и социални догми, на фалшивите и нереални форми на социализъм, наистина - отдавна, са на въоръжение на всички европейски политически формации, заразени и перманентно боледуващи от тях. Русия не притежава, нито политически, нито икономически ресурс, за да управлява страните, които са преживели всички етапи на общественото си развитие. Поради това, тя и стопанските й структури, и производства - са принудени да следват, да копират, да наподобяват, и да се съобразяват с постиженията на напредналите социално, и икономически страни, тъй като изостаналостта й е очевидна, и не е само поведенческа, а е социална, политическа, културна, и преди всичко – морална, нравствена и етична.
Днес, населението на руската държава продължава да „живее“ едновременно в условията и смесените изисквания на няколко предишни политически, и социално-икономически системи – заедно с живите, все още, зачатъци, и останки от робовладелческия строй, с тези на феодалния, както и с най-интересните - на действащия до скоро „социализъм“, трансформиран, в непознатия, за нормалните човешки общества, социалистически олигархичен капитализъм, мъчейки се първа да овладее неовладяната, все още, сухоземна територия, но и да достигне, и превземе общото космическо пространство, да го колонизира, и употреби за създаване на първата си космическа империя. Разбира се, това са цели и намерения, които заслужават нашите човешки адмирации. Въпреки, че отново, са форма на лъжлива манипулация, прозрачна от всякъде, дори, за крепостните селяни!
Както и преди съм споделял, моето убеждение е в нейното пълноценно и равноправно участие в Европейския Съюз, заедно и равнопоставено с всички останали страни-членки.
*
В годините разсъждавахме за всичко, свързано с нея, без да направим, обаче, равносметка за ползите и загубите за нас като народ, и държава, съпровождани от дву-столетната й „любов“. Скоро ще направя това като очаквам да допълните или изтриете, ако не всичко, то, поне - части от текста. Добронамерено, разбира се, според вашите разбирания.
мп  

 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381275
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031