Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2020 07:41 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N776 Не свързани мисли 83
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 130 Коментари: 0 Гласове:
1   
ЛЯТОТО НА 2020-ТА
Продължават непочтените усилия на различните секции, крила и крилца на силите на мрака - да разкъсат напълно душата и ума на българския народ. Продължават да го манипулират, за да следва пътя на антибългарските им интереси. Отвращават се от народа, но искат земята му.

И той играе по свирката им, готов да им я отстъпи!

image

ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 776
Не свързани мисли 83
 

Темата за България и бившите й партньори продължава да вълнува обществото. Забелязвам интерес и към есетата, в които коментирам продължаващата ни зависимост.
Тези дни, за себе си, анализирах отношенията между нашия народ и властта, упражнявана над него, както от чуждата му политически, вече - държава, така и от новите партньори.
За сетен път, информацията ме убеди, че народът на Русия продължава да съществува в своето вековно изостанало състояние и като че ли, не хармонично с времето си безправие, независимо от обществено-социалните и политически промени, настъпили през изминалите две столетия. Характерното е, че при всяка промяна - унижението му се потвърждава. Отново и отново! И наистина, той не успя да се възползва от отмяната на крепостничеството, на руския тип робовладелство, от поредицата бунтове срещу царизма, нито от няколкото революции! Непроменени останаха отношения му с властта като се утвърждаваше, ден след ден, удивително устойчивото му безправие, заедно с продължителността на безпрекословна власт, която по никакъв начин не промени, нито своя характер, нито своето поведение, подобно на огромното, ограничено и не разсъждаващо общество, на огромната и покоряваща власт на царските и комунистическите специални служби, съхранили се и днес, заради обслужващите им функции, подчинени, и винаги подкрепящи наложената власт!
Всичко това се осъществяваше и продължава да се осъществява, сред мъчително и бавно променящата се среда на подражание, на имитация, на интелектуална кражба, и псевдо-открития, на ограничаващото до затъпяване възпитание, и с резултатите от него, с овчата преданост - обилно облята от лакейщина, и от неизличимата помия на страха за собственото съществуване. Очевидно, всяка подобна среда е неподходяща за развитие, на което и да е общество. Но етносите, народът и властта над тях, учудващо продължават да живеят, все така жизнено, напук на всички, познати на човечеството, обществени закони!
*
Всяко общество, което използва чужди иновации, което употребява открития, направени от други, префасонирайки ги, нагаждайки и хармонизирайки ги към своите възможности, и нужди, е обречено постоянно да имитира, без да твори. То загубва тези си способности, дори, някога да ги е притежавало и те закърняват!
Всяко общество, което съзнателно загърбва и пренебрегва правото на гражданите да изживяват нормално краткия си човешки живот, загрубява в управлението. То достига до присвояване на природните и божиите закони, а човешкия живот загубва своята стойност! От тези си позиции властта нарушава хармонията, дори, на международните, освен, на между човешките отношения и се превръща в общочовешка заплаха. Тя усъвършенства формите на злото и недоброжелателността, преобразявайки се в тях от добронамерените, към които човечеството хилядолетия се е стремяло и се стреми да усъвършенства, да ги утвърди като морал, и като нравствено-етично поведение.
Основните задължения на всяка власт е да създава ред, законност и справедливост, да създава хармонични условия за живот на отделния индивид, и на обществото като цяло. Неизпълнението води до пропадане и постоянен регрес.
*
Няколко столетните външни влияния нарушиха основите на нашата крехка политическа и икономическа независимост, и превърнаха държавата ни в обикновен географски, и стопански придатък. Самостоятелното съществуване на властта и на народа, беше, очевидно, трудно осъществимо по време на цялата нейна трета държавна реализация с всичките й нюанси, и заприлича на властта, управлявала и управляваща руското общество като две капки вода! Беше изключително трудно, бих казал - неосъществимо действие, тъй като, обществените органи насилствено възприеха нейните установени монархични, а по-късно - тоталитарните й форми на управление и отношения - особено, между власт и общество!
През определени периоди от историческата ни действителност човешкият живот загуби своята стойност като за кратко време бе унищожен, почти напълно, интелектуалния капацитет на народа. Без него той пропадна и беше въпрос на време да се стигне до поредната национална икономическа, и стопанска катастрофа!
Тези периоди от живота на българския народ оформиха в него два, ясно очертани, генетични клона на развитие.
Единият е на тази част от него, която беше успяла да съхрани и опази генетичните му характеристики.
Другата – размножи семката на завоевателя, инкарнирайки я в обикновено предателство!
Народът се разцепи, толкова ярко и недвусмислено, както никога през хилядолетната си история!
Днес, генетичното противостоене продължава!
И днес – между опазилите родовите си черти и другите, приели чуждото, заедно с естественото за тях, родово и национално предателство, зее пропаст! Характеристиките им определят живота и на техните деца, и тъй като, народът се множи – основно се множат небългарите! Другите бягат, а това намалява шансовете на България да просъществува! Намаляват шансовете и на имитаторите, защото властта утре, няма да бъде тяхна!

Изненадващо за мен, е политическото състояние на съвременна България! Очевидно, непочтената позиция на страна-член на политически, икономически, социален и културен съюз, не прави никому впечатление! Никому!
И наистина - изненадващо!
Възможно ли е в тази страна да се горят знамената на съюза, към който, всячески, се стремим да се сближим, за да използваме оптимално всички блага, които предоставя, паралелно със скритата ни и коварна позиция, работеща за разрухата му! Стремим се, защото този съюз е най-напредничавата икономическа сила в света, защото всички – големи и малки страни по света дават мило, и драго, за да притежават неговата могъща подкрепа. А ние продължаваме да крещим, че царят не е гол, нищо, че сме се си свалили гащите, дори! И продължаваме да стоим на предателските си позиции, спрямо принципите и устоите му!
Вярвам, че знаете, подобно на тесните специалисти, за проблемните отношенията между България и Германия, след прекъсването им на осми септември 1944-та година, когато българското правителство едностранно прекратява военното си партньорство с нея, и с останалите страни от Тристранния пакт. Този непочтен акт принуждава немското командване да изготви нов план на действие, който нарича със знаменателното название - „Юда“, заедно с няколкото други плана за изтеглянето на своите войски от териториите до България.

Независимо уроците на историята и хилядите безсмислени жертви, съвременните български „политици“ продължават и днес да играят своята непочтена, и драматична роля в политиката на обединена Европа, и света, наивно представяйки се за глупаци! Представяйки се, ту за троянски дървени коне или за представители на чужда политическа сила, но, никога със своето истинско лице на прастар народ, … и това е обидно!
Това е обидно за българския народ!
А те съзнателно го нараняват!
*
Не трябва да се сравняват двата исторически факта, но единият се отрази зле на развитието ни в миналото, а вторият влияе зле на авторитета и почтеността на народа ни днес, цапайки го с двуличието, и коварството на т.н. политици!
Предлагам - да започнем съзнателно да четем и анализираме историята си, за да се поучим от трагичните политически отклонения.
Трябва да поумнеем, дори, с малко!
Вярвам, че всички чувствате нужда, нали!?
мп
Гласувай:
1
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 369760
Постинги: 779
Коментари: 1
Гласове: 113
Календар
«  Януари, 2021  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031