Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2020 21:42 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 973 Как смятате?
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 196 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.08.2020 23:41


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 973 
Как смятате?

 image

 

Дали, властта работи в полза на обществото, забравила за своята?
Дали, използва оптимално възможностите му – в негова услуга?

Очевидно, всяка власт прави всичко възможно, законно и незаконно, за да реализира стремежа си и да създава, само това, което опазва властта й за по-продължително, и дълго време, за да успее да се нагуши, с колкото си може повече, до козирката.

Днес, тя не използва нищо друго, освен това, което й носи облаги и не позволява, дори - на полезното, и на необходимото, но чуждо, да види бял свят! Ще кажете – нищо ново и всички ще се съгласим, защото това е банално и познато, но не струва!

Може би, е необходима тотална политическа промяна, а след нея – и житейска!
Как смятате?
*
Дали, службите и полицията, които имат информация за всеки и знаят всичко, което става в града – не зная за бандите и бандюгите, за разпространителите на дрога, за измамниците и крадците, тероризиращи обществото, за игрите на т.н. политици? Знаят, но си мълчат, тъй като тия вършат и тяхната работа – да манипулират, да разделят, и да употребяват, единствено, за свои нужди гражданите, разделяйки ги – на ползващи и неползващи услугите им. Дали, не знаят за нощните каскадьори, които шофират с извънземна скорост из улиците на града, за да им създават работа, както и на бюрата за специфични погребални услуги, така и работа за тенекеджии, и монтьори, а си мисля, че  вършат, основно, работа на чуждите политически диверсии на територията му, употребявани най-вече от недоброжелателни държави, трепейки своите жители, убивайки невинни млади, обикновено? И обезлюдявайки земята, наследена от дедите ни, за да я доокрадат.
Как смятате?
*
Дали, тези им роли – не са причина за високите заплати и бонусите при пенсиониране, а и след това! Замисляли ли сте се, защо чиновниците и полицаите получават повече от учителите и учените? Защо броят им е с десетки хиляди повече от армията, която е призвана да защитава суверенитета ни като държава? Чий суверенитет защитават тия, дали - защитават морската ни граница, която по презумция, не трябва да бъде частна собственост, подобно на сухоземните или нечий друг интерес? 
Убеден съм, че тя трябва безпрекословно да си възвърне притежанието! 
Как смятате?
*
Дали, можем да си представим гражданското общество като деца от един огромен гимназиален клас? Дали, бихме могли да видим, без анализ - дори, че е невъзможно да съществуват нормални порядки в него, защото ще е нереално и парадоксално - изоставащи, и бавноразвиващи се, да го ръководят! Може би, ще разберем, че и общество с такава структура – не е възможно по никакъв начин да просперира! 
Можете ли да си представите и тази картина?
мп



Тагове:   как мислите,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398350
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930