Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2020 00:15 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 976 Не свързани мисли 119
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 5521 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.10.2020 15:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 976
Не свързани мисли 119

image
 

Университетското образование по специалността архитектура бе и очевидно, продължава да е на ниско ниво. И как да не е, след като в университетите бяха вкарани или сами се набутаха, все еднородни „колеги“- от куцо и сакато, и още по-нагоре! Някои от тях, нямаха, дори, елементарни понятия от това, което трябваше да предадат и научат бъдещите колеги! Нямаха, нито знания, нито проектантски опит. Учудващо, но факт!
Политически и образователен факт!
Добитото некачествено образование се отрази зле, не толкова на притежателите му, защото не успяха да разберат незнанието си, колкото на българските градове, тъй като се създадоха слабо подготвени творци, които сътвориха немощни творби и ги обезобразиха допълнително, ... след годините на поругаването им, през шестдесетте и седемдесетте на миналия век.
Отрази се отрицателно и на обществото, на традиционната му градска култура, на възпитанието на поколенията, на морала и особено силно повлия на естетиката на обществото, което загуби напълно, възпитаваната си векове, любов към красивото, към специфичното, към своето и само негово, абстрактно въображение, изразило се в шевиците, песните и танците му, в архитектурата и средата.
Приравни видоизмененото лице на творчеството си с останалото грозно от живота, въпреки, изискванията за елитарност на професията. Така, с времето, най-накрая, бе осъществена мечтата на неможещите, на неграмотните и незнаещите - да се наложат над знаещите, над опита и творчеството на народа!
При липсата на въображение и при наличие на елементарното, без знания и професионален опит, се роди и елементарността на урбанизираната среда!
Знаете, нали!
Заедно с нея изчезна и нуждата от творческо въображение, и се развихри, с гръм и трясък - простотията, която унищожи, трупаните столетия градове и красотите им, за да се появи грозотата!
Жалко е, защото следващите поколения ще преценяват интелектуалното ниво на живелите, в края на миналия и началото на този век, по „техните“ градове и по некачествените архитектурни „творби“.
Интересно е, че авторите не предполагаха това и едва ли, някога ще прозрят истината, самонадценявайки се, подобно на поръчителите и менторите си, чиито интелект е световноизвестен, с непознатото си за света, ниско качество!
За съжаление и това, вероятно, ви е известно!
Както ви е известно и че ние - не си приличаме, по нищо.
мп



Тагове:   тъжно и смешно,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381299
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031