Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2020 14:22 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 981 Мафиотски метаморфози
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 762 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.09.2020 23:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 981 
Мафиотски метаморфози

image



Мафиите по света съществуват, както в животинския, така и в човешкия свят. Като че ли, е необходимост, родена от живота и развила се, паралелно с него.
Изглежда, животът ни е, неразривно свързан с техните форми, а етническите, религиозните и съвременните политически човешки образования, и метаморфозите им във времето, показват тяхната жизненост, необходимост, и безсмъртие.
Те обединяват интересите и осигуряват съществуването на по-слабите, които се борят за него срещу себеподобните и срещу природата. Разнообразни и парадоксални са различните им форми, интересни са и новите. Бих казал – човек, не би могъл да си ги представи, дори. Особено, съвременните - рожба на стари и нови религиозни догми, и политически „идеологии“, които се стремят, единствено – да победят другия и другите етнически, религиозни, политически, и икономически форми на сдружения, за да разчистят терена, само - за себе си!
Ще кажете – нищо ново и ще сте прави, но в преценката ви ще липсва детайла от съвремието, а то е характерно с невероятната си, парадоксална трансформация. Погледнете световните финансови институции и израстването им в глобални икономически метаморфози или обединението на обществената собственост с частната, на партийната с икономическата, Погледнете и инкарнацията на религиозните и политически идеологии, и организации, които загубиха „живота“ си, но се трансформираха в либерални израстъци или в някакви други, уж сериозни, но измислени граждански обединения! И всичкото им преображение беше в рамките, само на едно, късо за живот, столетие.
Най-фрапиращи, все пак, остават промените на терена на политическите идеологии, „загубили“ в страните и обществата си - бързо износилия се социализъм, и значително рязкото изчезване на фашизма в Италия и Испания, и на националсоциализма в Германия, както и при различните им перефрази по света - на изток, и запад.
Не по-успешни и по-дълговечни се оказаха, и политическите форми на обединенията за управление, на основата на военни и други тоталитарни институционални образования в Гърция, Турция, Чили, Тайланд и други, независимо, че всички продължават да се появяват, отново и днес, от време – навреме, но - винаги, за кратко.
Интересно е преображението на светлата, за някои факири и магьосници, идея на комунизма, трансформирала се в пещерен капитализъм у нас, безпрекословно и с удоволствие употребила кадрите, работели и отдали живота си за налагане на обединението на всички „трудещи се“ по земята – като че ли, останалите, извън обединението им, са лентяйствали или са присвоявали и крали като тях, по-късно! Удивителни преображения, нали?!
Любопитни са и преобразованията в развитите, и улегнали европейски общества. Докато тези, на оживелите от тоталитарните управления, се стремят да скрият коректната истина за развитието си, целта при бързо развиващите се е, като че ли – да усъвършенстват мимикрията си, като продължават да измислят нови и да употребяват, втръсналите на света, стари форми от видимата и невидима страна на организирането и управлението им, което се трансформира в постоянна неискреност и ни препраща в годините, когато са били дребни градове-държавици, и към онези времена, през които ние сме продължили да съществуваме обединени като етнос и народ под чужда политическа, икономическа, и религиозна зависимост, а те са се трепали и лъгали, едни – други, на дребно!
Спирам, а вие, помислете за споменатите трансформации и интересите им, моля. / мп

-- JazzAndBluesExperience ♫ SUBSCRIBE HERE : http://bit.ly/10VoH4l (Re)Discover the Jazz and Blues greatest hits ! ♫ JazznBluesExperience is your channel for... image  
About this website   YOUTUBE.COM   Billie Holiday - Blue Moon -- JazzAndBluesExperience ♫ SUBSCRIBE HERE : http://bit.ly/10VoH4l (Re)Discover the Jazz and Blues greatest hits ! ♫ JazznBluesExperience is your channel for... -- JazzAndBluesExperience ♫ SUBSCRIBE HERE : http://bit.ly/10VoH4l (Re)Discover the Jazz and Blues greatest hits ! ♫ JazznBluesExperience is your channel for...
     



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1400764
Постинги: 1722
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930