Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2020 12:00 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 986 Действителност 1
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 552 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.09.2020 10:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 986
Действителност 1

 image

Не приемам човечеството да се избива, заради религиозни догми, заради политически идеологии или заради ненаситен териториален апетит и агресия!
През последните три столетия бяха утвърдени редица стари, но измислени и употребени бяха, и нови, различни политически проекти, следствие на технологичното развитие на света, които продължават да разделят обществото, за да го използват недобронамерени и непълноценни политици.

Не приемам да се насъскват хората, едни срещу други - като се изравят остарели етнически, религиозни и колониално-завоевателни норми, паралелно с нови, пределно несъстоятелни, и смешни, но коварни „политически“ идеологии.
Всички те, без съмнение, отслабват градивните сили на обществото и отварят вратата за човешка низост, създават условия за овладяване на едни от други, а това води до повтаряемост и възстановяване на трудно умиращите робовладелчески колониални порядки при управлението му.

Интересен факт е, че изпълнителите са избирани, почти винаги, от недоброкачествено образованите „политици“ и интриганти, с малки изключения, сред огромната апатия на образованата част от обществото. Заедно, те носят мрак за човешкото съществуване, отварят вратата към него за нахлуване и насаждане на злото, и всичките му пороци, без да се знае, кога ще бъде изгонено! С него настъпват античовешки постижения, на които и ние сме живи свидетели, за съжаление.
Не приемам налагането на политически доминиран ред на управление. Не приемам, защото не харесвам действителността, в която политиката определя и диктува живота на човека, и на обществото. Считам този ред за непочтен, подобно на същността на политиката, която го ражда и употребява чрез измама, подобно на некоректната демокрация, на измислените религии, и на загубените култура, естетика, етика и морал.
Изключително точен пример е съвремието ни, който нагледно демонстрира защитата на финансовите и индустриалните интереси на тесен кръг, от преобразили, като че ли за миг, своите философски, и политически разбирания, бивши застъпници на комунистическата идеология. И удивителното, и парадоксалното е, че това преобразование достигна до пълно морално пропадане, което се случва за пръв път в световната история!
Но, нали – уж, всеки искрено се стреми към хармония в живота си, а не към непочтеността и измамата на злото!
мп




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381566
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031