Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2020 08:01 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 988 Действителност 3
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 344 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.09.2020 10:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 988
Действителност 3

 image


Същността на Операцията беше в създаването на такава държавна структура, която най-сигурно и продължително щеше да запази властта - за обединилите се преди столетие, боси и неграмотни.  

Днес – да, днес бащите на проекта и манипулаторите, някои от които са още живи – смятат, че са „успели“ да излъжат другите, при договарянето за общото бъдеще на света. Ония се оказаха прекалено „наивни“, а мисля, че по-точното определение ще е – предвидливи. Съгласиха се да се договорят, приемат и подпишат съглашението, за да няма война! Тъй като беше неизбежна – злото в душата на загубилите икономическата битка беше и е, все още, живо!

Днес Преображението вече е реалност, в пълния си блясък, а недействителният, умиращият, скапалият се социализъм, се преобрази в грозен, мрачен, тъмен, пещерен, парадоксален и безперспективен „капитализъм“, чиито методи за достигане и новите му форми на съществуване, сигурно, ще се изучават от човечеството столетия, след нашето време!
Богатите заиграха коварната и непочтена роля на наивник, за да реализират и те – своите намерения! Изоставиха бедните, сами да се оправят, което беше трудно и неизпълнимо, тъй като, ако можеха – щяха да го направят, преди да се предадат или умрат от глад! И днес, светът продължава да мисли за много и различни, но, повечето неверни, версии … за надиграване и конспирации.
*
Трудно щеше да им бъде да се оправят и сред хаоса на употребената „световна“ пандемия.
Богатият и бързо развиващ се свят изпитва крещяща нужда да се промени, тъй като технологичното му развитие изисква промяна! За това реши да хармонизира позициите на всички останали страни със своите, употребявайки пандемията като една от формите на промяна. Но, разликите бяха огромни и използването й се оказа неподходящо. Светът на богатите търсеше и ще продължи да търси нови пътища към технологичния свят, и сигурно, скоро ще намери други форми, за да реализира необходимостта си от интелектуални и институционални реформи!
*
Интерес предизвикат, обаче, фрапантното раздалечаване и пропастта, която се появи, дори - се разшири, между бързоразвиващите се технологични страни, и другите, управлявани от съвременните аборигени, подобни на, неумиращите социалистически творци, успешно изпълнили задачата на Операцията ... за продължаване съществуването и самоуправлението на босите, и недоразвитите.

Дали, не се бяха зарадвали на успехите си, твърде рано, преждевременно? Или усилията им са били безсмислени и изиграните се оказаха те, псевдо-капиталистическите,  социалистически шмекери?!
Дали, появата на тази „световна“ здравна пандемия, не е пилето, което дохвърча и по техните географски ширини, за да им покаже, че - наистина, са избързали с радостта си и с показното пренебрежение, подобно на това на Давид към Голиат, на слабия към силния. Твърде рано, тъй като съревнованието продължава, даже – за миг, не е спирало.
А може би, беше дошло навреме, за да им бъде показана паянтовата сграда, която бяха построили с толкова усилия, кражби и убийства, съчетала и неспособността им, и на постсоциализма да създава,  неуспешно имитирайки - псевдокапитализъм!
Пак капитализъм, но социалистически!
мп
следва   




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1401493
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930