Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2020 22:40 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 998 Отношения, с които сме задължени да се разделим завинаги!
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 323 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.10.2020 09:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 998
Отношенията, с които сме задължени да се разделим завинаги!
image
Кажи ми, кажи бедний народе,
кой те в тази рабска люлка люлее?
Тоз ли, що Спасителя прободе
на кръста нявга зверски в ребрата,
или тоз, що толкоз годин ти пее
– „Търпи и ще си спасиш душата!

Тоз ли ил някой негов заместник,
син на Лойола и брат на Юда,
предател верен и жив предвестник
на нови тегла за сиромаси,
нов кърджалия в нова полуда,
кой продал брата, убил баща си?!

Той ли? – кажи ми.
Мълчи народът!
Глухо и страшно гърмят окови,
не чуй се от тях глас за свобода,
намръщен, само с глава той сочи
на сган избрана – рояк скотове,
в сюртуци, в реси и слепци с очи.
Сочи народът …
*
Дали, Спасителят не е бил предаден и убит от неизвестен, митологизиран, от по-късно дошлите на земята, наш праотец, че Създателят е толкова несправедлив към българското племе?
Дали, експериментът, при създаването на тези човеци, наистина - се е оказал несполучлив и заради това, върху родоначалниците на бялото човешко общество, тегне проклятието му?
Хилядолетия наред и днес - животът ни е препълнен от подобни!
Дали, заради това - в него продължават да са повече злите, неуките, предателите и лакеите?!
Замислям се - та, може ли животът му до днес, да се нарече живот!
Виждам, че е вечна борба – с надежда за опрощение и с надежда да го получи!
Но, как – като всекидневно се появяват нови подобни, отричащи се от род и Родина!

Не знам.
Как трябва да постъпим, също не знам.
Знам, как не трябва да постъпим.

Но мисля и съм уверен в едно - че трябва, все някога, да изясним и изчистим отношенията си с всички около нас, със съседи, със Съюзите, в които членуваме и с всички останали страни по света, с които поддържаме политически и икономически контакти, за да ги положим върху коректни, ясни, и видими основи!
Необходимо е и да се огледаме, за да видим истинските си приятели и врагове! Задължени сме, за да престанем да бъдем мижитурки, един ден и да ги превърнем в почтени отношения на достойни, и уважаващи се хора - в полза на народа и за страната ни, а не, винаги - в чужда!
Задължени сме, смятам!
*
Трябва да изчистим отношенията си с Русия!
Трябва да се преразгледат отношенията ни, да станат видими и открити, а не тъмни и потайни, и единствено - в нейна изгода! Задължени сме да изясним тяхната невидима и почти винаги - нечистоплътна страна, за да се положат основите на взаимно коректни отношения, стъпили върху равнопоставена основа и притежаващи, в еднаква степен - уважение между партньорите!
Защото такива до ден, днешен няма, просто няма!
Задължени сме и вярвам, че ще се съгласите с необходимостта – да се изправим, отново! Ако можем и ако искаме!
Задължени сме, за да покажем, че живеем като нормален народ и държава! Задължени сме да демонстрираме, че сме свободни!
*
И до днес, те са и продължават да бъдат договори на непочтени политически, и зависими човешки отношения, които са, единствено, в нейна полза! Никога и при никакви обстоятелства те не са били, и продължават да не са, и днес - в полза на българския народ, и държава, независимо, че не сме, нито руска колония, нито със статут на протекторат!
Чувствате ли се свободни от действията, чрез които властта на Русия използва възможностите на територията и усилията на народа ни? Убеден съм, че отговорът ще е отрицателен и това ще е оправдано.
Продължавате ли да наблюдавате непочтените й политически манипулации, които насърчават и настървяват ожесточеността на омразата на съседните ни народи към българския така, както ги чувствам аз? Вероятно, ще отговоря утвърдително, въпреки, че никога не съм си позволявал да ви питам!
*
Чувствате ли коректност в поведението ни при членството в организациите, в които Русия не членува? Мисля, че отговорът, отново - ще е отрицателен!
Усещате ли тяхното отношение към нас и към властта на държавата така, както аз ги усещам – на предпазливост, но с ирония и подигравка, без искреност, но придружена с мафиотски ласки и ръкостискания, на присмех, но и със съжаление, заради това, че сме общество, окупирано от собствена мафия, която си е създала държава, но с тяхно разрешение, с потайност и твърде раздалечена близост, с опити за утвърждаване и никакъв - за промяна на въпиющата бедност на народа, и с очевидно незачитане, дори, с презрение и едва прикрита надменност …
Та, за тях ние и за ритнитопковци не ставаме, камо ли да използват ума ни, от който не се нуждаят, мислейки си това, което не казват.
*
Но, защо не изясним отношенията си, защо не премахнем от живота си боклука, с който сме свикнали, вместо да го замитаме, да почистим непочтените и неетични зависимости, спрямо старите, а и към новите ни „съюзници“? А, може би и едните, и другите, именно, това искат … и се възползват от бившата ни робска близост с Русия, умишлено поставяйки ни в нови, също – робски отношения, заради тази ни „близост“, но вече от тях – новите ни „партньори?!
*
Мечти мрачни, мисли бурни
са разпнали душа млада,
ах, ръка си - кой ще турне
на туй сърце, дето страда?
Никой, никой! То не знае,
нито радост, ни свобода,
а безумно, как играе -
в отзив на плач на народа!
*
Като обикновен гражданин искам да задам въпроси, които вълнуват, вероятно всеки член на българското общество.
Какви са намеренията на Русия, спрямо територията на Балканите?
Ще продължава ли властта на Русия да манипулира, за да разделя и владее народите им като ги използва и настройва срещу България, и да продължава да използва, и нея, и защо?
Ще продължава ли Русия да разделя, чрез политиката си, самия български народ и защо?
Възможно ли е, Русия да подготвя за окупация и присвояване на части от територията на България, стремейки се да реализира тривековната си политическа завоевателна политика като подкрепя жива илюзията си за завоюване на Проливите - Босфора и Дарданелите, след като покори българската държава или това продължава да е една упорита империалистическа и религиозна измама? Дали, има нормален човек или политик, който да е убеден, че това ще й бъде позволено, някога?
Защо руската държава продължава да купува земя по българските брегове на Черно море, наподобявайки действията на еврейския етнос - при отвоюване на територия, необходима за бъдещата държава Израел, преди десетилетия?
*
Ще трябва да изясним и поведението си към Европейския Съюз.
До кога чиновниците от Европейския Съюз, Парламент и от Комисията ще се държат по този некоректен начин към българския народ, и неговата власт като го държат умишлено в безизходна бедност, използвайки го неморално, за да подкрепя, транслирайки средства и възможности в помощ на бедността на руския народ, извършвайки действия в негов ущърб, но в името на спокойствието на останалите си членове?
Не трябва ли услугата и помощта му да се възмезди, заради трайно наложената бедност, заради отсъствието и невъзможността за развитие, заради приютяване на част от образованите му граждани, заради десетилетното му залъгване със средства от европейски програми, които хранят, единствено – мафията от икономически и политически структури, заедно с близките им чиновнически и олигархични кръгове!
*
Дали, се чувствате и вие като мен – граждани, нито на единия, нито на другия, противоречащия му, свят? Не ви ли писна да живеете, сякаш, сте извън него и цивилизацията му, употребявани и от едните, и от другите – без да използваме своя интелектуален потенциал, без да показваме истинския си образ и поведение, неадекватно заместени от някакви плужеци?
Възможно ли ви е да мислите, позволява ли ви се, изобщо, да разсъждавате?!
мп



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1402666
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930