Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2020 22:42 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 100 4 Similis simili gandet 2
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 373 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.11.2020 15:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 100 4
Similis simili gandet 2

Подобният - подобно обича

image


Възможно ли беше да се получи друг, по-различен политически и културен продукт, освен - този?
Очевидно, не!
И поради това, Обществото не би могло да очаква промяна - енергията на разрушение не можеше да бъде прескочена, защото е, все още, жива, … нито управляващите да се променят. То получи от властта това, което отговаря на познатото, на харесваното от тях и подобните им.
Нереално е, непознаващият други възможности на живот, да извоюва самостоятелност - нужен му е идол, който да го напътства и се грижи за него, а той да го хареса, независимо поведението, вида и интересите му!
Невъзможно е управлението на държавата да се ръководи от хора без опит, от хора без генетичен шанс за промяна, дори, от бивши и настоящи служители на службите за сигурност, които основно са се занимавали с наблюдение, анализи и превенция, за да се очаква от тях друго, извън познатото повторение на предишните, но по-усъвършенствани форми! Не бяха достатъчни и силите им, и затова повикаха престъпници, даже от съседни, и по-далечни страни.
*
Общественото очакване, обаче, се превърна в самоизмама, защото - нито знанията,нито опита, нито възможностите на ангажиралите се, подхождаха на надеждите и условията, и естествено заприличаха на старите псевдо социалистически форми, и отношения.
*
За да има промяна беше нужна нова енергия!
Съществуващата се оказа твърде недостатъчна и твърде нестабилна, за чието перманентно поддържане бяха необходими и по-специфични човешки качества. Липсваха и други източници, но - навън бе пълно, предимно с мутанти, които не можеха да управляват обществените процеси в друг, освен - в свой интерес. Структурите на държавните и обществени институции бяха съставени от еднороден човешки генетичен състав, от хора с еднакъв потенциал, качества и възможности, които изключваха, каквато и да е промяна, перестройка или както искате да наречем - тягостния процес на прехвърляне на богатството на народа в техни ръце. За да осъществят замисъла, те се осланяха и използваха подобните си по вкус, и възможности хора от подземния, и наземния свят.
Нищо ново под слънцето, нали?!
Нямаха нужда и от нова, и по-различна енергия – енергийните нива на богатството бяха достатъчно известни и мълниеносно окупирани. Светът, сякаш, се разболя от неизлечима болест, а тялото на общественото управление загуби и малката си, но крайно необходима, връзка с централния мозък.
Къде щяха да носят заграбеното?
*
Провалът трябваше да се очаква, а не да се хранят, някакви малоумни надежди и химери. Възможно ли е, ще се запитате - Обществото да бъде до такава степен манипулирано, че да възприеме наивно лъжата за истина, а надеждата – за реалност?
Възможно ли беше, насилствено да се променят разбиранията му за управление, по-различни от управлението на някой бардак? Очевидно, можеше. Те бяха и са тук, не - за да управляват държавата, властта им беше нужна, за да организират, структурират и управляват своя имплантиран, дарен мафиотски модел.
За нищо друго!
Учудващо е, че все още, се намират граждани, които са склонни да повярват на бандюгите, че могат да управляват и друго, освен – бардак, както споделих по-горе!
Не могат и го доказаха, наивно е и да се очаква.
мп  




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398555
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930