Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2020 13:37 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 1007 Не свързани мисли 128
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 337 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.11.2020 09:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 100
Не свързани мисли 128   

image


Кой, каквото направи – на себе си го прави!

Поговорката трябва да се разбира, кой, както иска – и от отделният човек, и от обществото, от властта на града, и от държавата. Чудно е, обаче, колко трудно се създават ред и норми, и колко трудно се съблюдават!
Общополезните се създават, обикновено - от загрижените, знаещите, умните и добронамерените, но те, като че ли, изчезнаха.
Другите, несъществените и без влияние върху обществения ред, са обикновено без полза за всички и са по-лесни за намиране, и по-често не регулират отношенията му, защото не внасят ред за всички, а са интересни само, за определени групи от него - най-често политически, финансови или родови. Заради това, всеки трябва да внимава, какво говори и какви ги върши, защото изказаното и стореното се лепи върху него, върху цялото общество, и особено силно залепва върху властта – за вечни времена.
*
Враждата между народите или тази, съществуваща в тях - между етносите или политическите партии, е добре познат хилядолетен управленски способ. Използва се от умни и от лукави членове на човешкото общество или от властващи над него, за да го манипулират и разделят. Целта е - да го владеят!
От раждането си, … преди и след индустриалната революция, то е управлявано по този начин – от вождове, царе и императори, от крале и султани, от тирани и заслепяващи Слънца, от подходящи или от узурпатори като използваният, винаги е народът.
Учудващо е, че похватите продължават да се употребяват и днес, особено - в глобален план. Използват се и от обществени политически групи, привидно разделени от принципи и възможности, но обединили се, единствено, за да разделят и манипулират останалите в свой интерес, чрез нереални идеи, несвързани с нуждите, на което и да е общество, но в услуга на тези, които искат и могат да го владеят, без да се грижат за него, а за себе си!

Защо продължава да съществува подобен мисловен интернационален човешки дисонанс и днес, след като светът направи огромна интелектуална и технологична крачка напред, и към по-високи степени в развитието си - никой, не може да обясни!
Изглежда, обществото узрява по-бавно от крадците и шмекерите!
И което е, още по-учудващо – то плаща милиони на хора, които се удрят с все сила по главата или тичат малоумно след топка, а не обръща внимание на ума и разума! Но, нали, уж всички са мислещи, защо ненавиждат умните!
Защо търпят крадци, а не търсят път без тях.
Не - обществото е недоразвито и едва ли, скоро ще поумнее, докато за него се грижат шмекери, а не учители и будители.
мп 



Тагове:   тъжно и смешно,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398820
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930