Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2020 16:34 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 1009 Постоянството на унизените
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 422 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.11.2020 15:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1009 
Постоянството на унизените

image



Сто и петдесет хиляди се пожертваха.
Сто и петдесет хиляди дадоха живота си.
Един живот – един куршум.
Един куршум – два лева.
Два лева не са половин хляб.
Два лева не са милостиня, дори.

Животът е най-незначителният предмет за размяна.
Най-евтиният продукт за покупка.
Тогава животът струваше няколко стотинки.
Беше под тази цена.
Остана без цена.
Животът бе най-малоценното.

Сто и петдесет хиляди се пожертваха.
Сто и петдесет хиляди дадоха живота си.
Значи не дадоха нищо?
Дадоха всичко." / Г. Константинов
*
И като че ли, днес - сто и пет години след тази епохална победа над коварните сърби, подлостта и лукавството им, отново, надделяха над героизма и саможертвата на българския народ, наранявайки го за сетен път чрез манипулираните ни братя от РСМ!!!
Коварната власт на Р. Сърбия - маша на Русия на Балканите, тихомълком „победи“ България в края на 2020 година.
Това позорно дело, обаче - няма да се запише в историята като военен успех на чалгаджиите, а като подла, коварна и неморална „победа“!

Не можете да повярвате, нали! Но, е факт.
Беше реализиран без истински военни действия, а с подлост, използвайки наивитета на манипулираните и изстрадали македонски българи. „Победата“ й означава победа и за Русия – над уж, покорния, и добронамерен български народ!
Крадците от запад, на които българските власти днес строят газопровод с парите на бедните българи и съдействат за въоръжаването им срещу себе си, за пореден път показаха на света мръсното си лице на подъл лакей на Русия като най-накрая изпълниха злонамерената цел на употребата на македонските българи, за да уязвят и победят братята им, като ги насъскат и противопоставят, един на друг.
И днес подлостта ще ги възнагради, както преди столетие, без да се унижават на бойното поле, защото войната - е отговорност и задължение на мъже, а не на псевдо войници!
*
Колко земя са загубили предците ни през хилядолетията живот на българския етнос, заради добротата и величието си, заради глупостта и наивността на присвоилите, за свои нужди, властта „управници“, заради подкупността на малоумни и нефели чиновници – сервилни прислужници на чужди интереси!
Знаете ли?
Ще започна от там, докъдето се простират знанията на съвременното общество – от времето на след Кубратова България... 
От държавата на Кубрат са се родили и Киевското царство, и близките му държави, и държавици от север. От вчера, преди триста години, се е пръкнала и ненаситната, и агресивна за всякаква земя - ламята Русия, а след време - и Молдова, и Румъния, и спорните източни територии на Унгария.
Загубени са земите на почти целите Балкани – от Карпатите до Коринт, и от черноморските до адриатическите брегове. Има ли някои, които съм пропуснал?
Мисля, че не - но малко ли е загубеното?
Малко ли е дареното, харизаното или изоставеното?
Малко ли е откраднатото и присвоеното?!
Всички със стръв късат и ръфат, и присвояват земя, и народ, и история, и култура, обичаи и бит, и кухня, за да станат за негова сметка по-велики, и по-велики. Но, нищожни са били, нищожни и остават, въпреки причинените ни страдания, въпреки добронамереността на българите!
Забележимо е, нали!

*
Чели ли сте, чували ли сте, знаете ли за някой грък, сърбин или румънец, който да е участвал в борбите на българите за освобождението им от турско робство?
Не знаете, разбира се, защото няма такива, освен, един – Общи и той е бил руски агент, и предател!

Не знаете нищо и за десетките българи участници в борбите на сърби и гърци, за българите, създали държавата на власи и румъни, на молдовяни, на украинци и руси, а това е обидно!
Не знаете, защото повечето от тях крият тези факти, опитвайки се да ги забравят – неблагодарни, и ненаситни като малките, черни, и вечно гладни, повратливи буболечки. Има и изключения, които трябва да уважаваме, но те показват, само - низостта на другите.

*
Сетих се и за Карнегиевата комисия.
Знаете ли нещо, чували ли сте за нея, български родоотстъпници?
Чували ли сте за село Загоричане или за остров Трикери?!
Знаете ли за борбите и протестите на жителите на предишния Крагуевец, които два дни, без прекъсване, пеят български възрожденски песни срещу поробването и асимилацията им, и срещу агресията на српската държавица, а след това насилствено са напуснали слънчевия свят!?
И ще се обърна към всички тези, които забравиха, че сме задължени на братята ни македонци, и които политиката на Сърбия и Русия, непочтено използва.
Срамно е, че предателите-българи и днес не знаят!
Срамно е, че така ги учат и възпитават - на обладано от страх покорство!
Защо, никой от вас не знае за 30-те хиляди избити македонски българи и 200-те хиляди, преминали през лагерите Индризово и Голи оток, зловещи като Белене? От общо 1,300, 000 тамошни българи!

По-добре се прекръстете и повече не се наричайте българи! Наречете се руснаци, сърби или гърци, или каквито искате други, но не и българи, защото вие сте срамно и обидно петно за българския етнос!
Защото оставате предатели на родовата ни памет.
мп

 

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398584
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930