Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2020 20:23 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 1011 ОТГОВОРНОСТ или липсата й 1
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 432 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.11.2020 09:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1011 
ОТГОВОРНОСТ или липсата й 1 


  image


Всяка обществена власт се заклева пред Обществото, което я избира - да отдаде силите и знанията си за благополучието му, да работи за неговия просперитет!
Така ли е у нас?! 
Всяка общинска власт, с бивши и настоящи съветници, носи институционална и морална отговорност за управлението на града пред своите граждани.
Така ли е у нас?! 
Всяка общинска власт носи професионална отговорност и пред неодухотворения град, който се е наела да управлява в името на реда и за добруване на жителите му, защитавайки го със своето интелектуално и професионално ниво, и стремейки се да го изравни с общественото.
Не казвам нищо ново с тези си констатации, но у нас ситуацията е парадоксално различна – една е на думи и друга в действията, и резултатите от тях! 
*
Съмнявам се, да сте анализирали резултатите от трите десетилетия управление на града, от високото морално и интелектуално поведение, и професионалната грамотност на чиновниците от столичната обикновена и техническа администрация, както и тези - на съветниците от Столичния общински съвет, и комисиите към него? Вероятно не сте.
*
Обвинявам общинските служители и техните политически началници в престъпна безстопанственост, безхаберие, и безотговорност към плановото, пространственото, и инфраструктурното състояние на град София!
Обвинявам в професионална некомпетентност общинските технически служби! 
Обвинявам, в нелоялност и в неразбиране проблемите на града, държавните институции, които имат пряка връзка с тези проблеми!
Обвинявам в престъпна некомпетентност и зловонни икономически интереси членовете на Столичния общински съвет, и измамно работещите общински комисии, напълнени от неграмотни, без опит професионалисти, с други професии и обществени отговорности!
Обвинявам ръководния състав на общинските технически служби и експертните съвети в професионална некомпетентност, чиновническа злонамереност и устройствена дребнавост при „решаване“ на кардинално важните за града проблеми!
Обвинявам Общинската власт на София в неграмотност при управлението на града и непочтеност при решаване на жизнено важните му инфраструктурни проблеми!
*
Всички те предпочетоха, с недъгавите си възможности, реализация на, наистина - необходимата спортна учебна зала на 9-та Френска гимназия „Алфонс дьо Ламартин“, находяща се в централната зона на града, без да отчитат и да се съобразят с огромните инфраструктурни, и транспортно-комуникационни проблеми на територията,  оградена от булевардите „Васил Левски“, „Патриарх Евтимий“ и улица „Фритьоф Нансен“, в непосредствена близост до Националния дворец на културата и парка пред него, до Първа градска болница, до Южния парк II част, до многобройните фирмени офиси, общински и държавни институции, без да преценят огромната им натовареност и ограничени транспортно-пропусквателни възможности, обременени от двустранно паркираните коли.
Забравиха, че улиците са за комуникация, а тротоарите – за пешеходци.
 
Заради елементарното и дребнаво разрешаване на единичен архитектурен проблем, общинските чиновници пропуснаха, напълно съзнателно, в своята професионална неграмотност и злонамереност, оптимално да използват устройствените възможности на подземните нива на дворното пространство на гимназията, не само, в полза на целия град, но и в частност на тази градска територия, които биха могли да осигурят пълното освобождаване на улиците и булевардите от денонощно гариране или почасово паркиране на всички коли, чиито собственици живеят, обслужват, или работят в зоната!
Предпочетоха да изградят учебната спортна зала, но загърбиха обществените интереси, на гражданите и града!
*
Година, след година, инфраструктурните и транспортно-комуникационни проблеми на зоната около НДК, и Първа градска болница растат,
а необразовани общински чиновници продължават да експериментират и да нараняват тъканта на града, усъвършенствайки болестите, които тровят живота на живеещите като нарушават реда и средата на всички, обслужвайки мафията!
*  
Няма да прилагам, нито едно от поредицата писма до Столичния общински съвет и кмета на града, с които предлагаме партньорството си.
Няма да прилагам и получените писма от специализираните комисии към СОС, които не знаеха, какво да правят. Разбира се, това не би трябвало да е техен ангажимент, след като сред тях няма, нито един специалист. Ако има такива – моля, нека да извикат, за да ги забележи и обществото! Очаквам да ги чуя и аз, за да разбера най-накрая, след три десетилетия безнадеждно очакване, има ли решен, поне един, обществено значим и важен за града комуникационен проблем, такъв на паркирането и гарирането, на велосипедната или на пешеходна структури!
*
Обвинявам отговорните институции за упадъка на града, както и за уронване авторитета на общинската власт, която представляват!
Обвинявам ги за няколко десетилетната липса, на каквито и да са смислени планови, и пространствени решения, обвинявам ги в недобросъвестно отношение към живота и средата, обвинявам ги за създаване на поредица от идиотски експерименти, които увеличиха нездравословните условия за обитаване и живот!
*
На софиянци вирусната епидемия им дойде в повече, тъй като те и без това, живеят в мръсна и токсична среда, от незапомнени времена!
Обвинявам и колегията, че тъпо мълчи, нали и тя носи част от вината! 
Мълчи!
Може би, мълчи, защото и тя отдавна е болна, заразена от вируса на специалните служби, сякаш - и те, и тя са част от друг народ, сякаш – и те, и останалите живеят, не в този, а в друг - чужд и приветлив, и блестящ град!
мп          



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381315
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031