Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2020 10:21 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 1012 ОТГОВОРНОСТ или липсата й 2
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 372 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.11.2020 09:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1012
Отговорност или липсата й  2

image
 

Защо колегията продължава да мълчи?
Може би, не е разтревожена професионално и човешки от агонията в управлението на града, от хаоса в главите на измислените чиновници-проектанти, хиперболизирали го във всички, без изключение, градски структури, от липсата на знания и опит, от липсата на работещи идеи, от безотговорността на властта?!
Защо колегията мълчи? 
Мълчи, дори, когато словоохотливи лаици изземват позициите й в професията, която е задължена да се грижи, лекува и непрекъснато да усъвършенства най-уникалното човешко творение – градът!
Защо разни малоумни мазохисти учат обществото, как да се спаси?!
Не е възможно, не може да бъде – ще си помисли всеки от нас, но е факт!
Днешната ситуация на града прилича на самолечението на заразените от бацилите на вируса – всеки поглъща лекарства, които сам си е предписал … и се лекуват, и измират, подобно на средата, в която вегетират.

Защо професионалните лаици, скрити зад пердето - от т.н. „Спаси София“, занимават обществото със своите аматьорски напъни, защо гилдиите на архитектите и инженерите продължават да пропускат зловонието им и не спират да се умилкват, и ласкаят временната власт, а обществото малоумно гълта хапчета за защита, които лаиците му препоръчват?
Те искат да спасят града, без да казват от кого!  
Не казват и как, а „предписват“ на болния град и заразените му граждани антибиотици, които не влияят на болестта, не влияят, дори - на заразените членове на общинския съвет и комисиите, усвояващи комисионни от обществото! 
А, може би, го заблуждават, криейки неискреността си, убеждават го, че и те, и градът ще спечелят трудната битка с властта, че ще се спасят като се занимават с дребни, лаически архитектурни и градоустройствени елементи! Естествено е - не познават същността на професията и заради това се занимават с несъществени устройствени проблеми. Вероятно са подпомогнати и от млади колеги, без опит, но с амбиции.   Напълно възможно е, напъните им да са симптоми на ковид болестта!
Как мислите? 
И те не използват медикаментите, които дори, и безумците от НАГ могат да им изпишат, нито спазват дистанция между болните от всеобщата човешка глупост, и се гушкат като свои хора. Даже, идеите им не притежават общопопулярния капацитет, за да лекуват болния град! Не питат и специалистите, сред тях, а творят ли, творят – без логика и професионални знания!
Заради това, градът е в колапс.
А действията им се оказват смешно и парадоксално световно откритие!
*
Дали, се питам, не са злонамерени към нас, към него и към болестите му?! 
Може би, не харесват живеещите в този район или към всички от градския център. 
Вероятно и заради това, от властта измислиха нова абсурдна програма за развитие на … покрайнините, където повечето „живеят“! 
Питах се, тогава, след като я обявиха – кои други ще използват техния умопомрачителен умствен ресурс, в кои сектори на градската среда, с какви пари и колко дълго ще продължи борбата им с властта, града и гражданите, как тя ще им се отрази - и на едните, и на другите? 
И изведнъж, властта откри друго канско решение - призова за участие в инициативата частни инвеститори, тъй като общината не искаше да се ангажира с фалшиви проекти, оправдавайки се, че няма собствени възможности и средства, защото е загубила силите си в борбата срещу вируса! 
Кажете, какво друго може да се очаква от слабообразовани и безотговорни „специалисти“?! 
*
Те могат, единствено, да проследяват, да санкционират, да глобяват, да наказват, да контролират, без да имат сили и професионални възможности за нищо друго, да не говорим за отговорността им при решаване на тежките проблеми!
Все пак, опитите сред хаоса, продължават!
*
Обвинявам километрите безотговорност, обвинявам измамата, която излъчва дълбочината на чиновническото безхаберие към градската среда и гражданите!
Обвинявам и професионалистите за безсърдечието им, сред които липсва участие, дебат и мислене, дори! 
Обвинявам чиновниците и менторите им,
заради празните им глави и за осъзнатото безотговорно поведение, което демонстрират, продължавайки да прелитат от заплата към заплата, безхаберно отнасяйки се към нуждите и развитието на обществото, и града! 
Обвинявам и придошлите в града за безучастното им, консуматорско отношение, и за насадената, като че ли, благодрение на наивността им - всеобща чужда чалга-култура! 
Обвинявам, без да очаквам нищо! 
Не очаквам и промяна, защото престъпното поведение на "специалистите" от властта към града и жителите му, ще е до време! 
А знаем и сме убедени, само в едно, че градът е вечен!
мп   



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380946
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031