Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2020 19:06 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 1015 Изборът
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 400 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.12.2020 23:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N1015
Изборът

image
 

Днес, ще си позволя да добавя, още нещо, към разсъжденията си и написаното преди, по въпросите между еднаквите български и македонската етнически общности. Искам да направя това, за да не се изпада в обичайното дребнотемие, характерно за слабообразовани политици и историци, които изпускат главното и очевидното! Безспорно е, че българо-македонските отношения продължават да страдат от заразата на вируса на глобалните интереси, преди всичко –
на неумиращата алчност към земята и културата на най-стария етнос на Балканите, от страна на всички придошли,
на III-я Комунистически Интернационал, в по-ново време,
на имперската, съветска, а вече - републиканска и православна Русия,
както и на върлуващите либерални идеи в международните отношения, и съюзи, които - всячески се борят срещу обединението на Западните Балкани към Европейския Съюз и НАТО, с цел – запазване на политическото си, религиозно и военно влияние върху поведението им.
*
За републиканска Северна Македония времето е разделно!
Пред нея стои възможността за исторически избор – по кой път, от двата възможни, да избере, за да продължи съществуването си … или да изчезне!
Единият изисква безусловни приятелски отношения с българския народ и държава като е възможна, дори - подновяване на културната, икономическата и институционална обвързаност, като са безсмислени днешните спорове за истинността на историческите факти, над които, очевидно - все още, властват политическите догми от миналото, и произтичащите от тях етнически, културни, религиозни, икономически, и морални зависимости, обременени от непочтените чужди интереси, и политическите им норми. Решението би осигурило на тази част от българския етнос, паралелен просперитет в утвърден културен и политически съюз, независимо, че ще се реализира в отделна, и напълно самостоятелна, институционална формация.

Другият път, не изисква усилия, не се нуждае и от никакви различни от досегашните, поведенчески действия. Той уверено води до откъсване на малката държава от съвременната история на Европа и света, тъй като след претопяването на българо-македонския етнос, ще изчезне и нуждата, и правото да бъде защитавана и управлявана!
Това е възможна перспектива на нежелано етническо развитие и обезбългаряване, но тя е напълно реална във времето, от утре нататък, и ще затвърди хилядолетната непочтена агресия срещу българския етнос на съседите ни, но и на по-далечните политически доминанти, утвърдена от зловещия договор от Ньой, преди едно столетие! Тя ще промени етническата, политическата и религиозната, и икономическа карта на региона.
Българските институции трябва да са, особено, внимателни в отношенията си със съседите ни и ако, някой ден, Р. Сърбия изрази желание за своята принадлежност към институциите на Европа - то, преди това като условие трябва да се постави възвръщането на административното управление, на изконно българските Западни покрайнини!
мп



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380317
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031