Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2020 23:48 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 1016 Лицемерие и още нещо
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 304 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.12.2020 23:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1016
Политическо лицемерие и още нещо

Кой е виновен за липсата на положителни резултати в политическите отношения между българските и македонските власти?
Не знаете, нали?
Знаете, знаете - разбира се!
А за незнаещите, очевидно, скритото трябва да се търси в изповядваната политическа идеология, в политическа култура и политическото възпитание на властта в двете страни, които мъчително се опитват да намерят близки точки за контакт.
Очевидно е, че политическата върхушка и в двете страни е съставена от деца, на доскоро съществувалата комунистическа власт и нейната идеология, основаваща се на непримиримост и възпитание, от което ще последва жесток сблъсък между тях, но - не и между родствениците, и народа.

*
Основната вина за настоящия политически конфликт трябва да се търси в измамните политически догми, създадени преди столетия от философите на Запад и Изток, които родиха, отгледаха, разпространиха и превърнаха една, уж човеколюбива политическа идеология - в човеконенавистническа догма, развявана от социалисти-утописти, идеалисти и анархисти, и превърната в платформа за завоюване на власт от широки и тесни, от високи и ниски, от леви и десни, от всички - социалисти, комунисти и интербригадисти, фашисти и националсоциалисти, западни и източни … като се започне от 18-ти век, и се стигне до 20-ти, та - и днес.
Три века се отглежда тази политическа идеология, само и само, за да бъдат реализирани откритите нови, установени, променени и усъвършенствани юридически форми на защитима, но тотална човешка експлоатация!
Днес светът жъне това, което тези му предци са посели!
*
Ако, не знаете нищо, трябва да прочетете, моля, за несъстоятелността на т.н. социалистическа идеология.
Ето частици, според Уикипедия::
„Понятието социализъм се отнася до голяма група теории за организацията на икономиката и обществото, основана на активна намеса на държавата в икономиката и социалните отношения, защита на интересите на работниците или важна роля на публичната собственост, и управление на средствата за производство, и разпределение на благата. Понятието се отнася и до общество, характеризиращо се със свободен, и равен достъп до ресурси за отделния индивид, с егалитарни методи за компенсация. В частност „социализъм“ се употребява като самоназоваване на обществено-политическата, икономическа и идеологическа система, изградена от тоталитарните режими в Съветския Съюз и страните от неговата сфера на влияние“.
*
Вярвам, разбрахте.
Но, животът тече и се развива, не винаги така, както сте го предвидили, и в началото, по света настъпват протести, а и трудно контролируеми революции, които напълно променят политическия климат на планетата!
Настават поредици от войни, в които са жертвани милиони млади мъже и цивилни граждани като, след тях, настъпва и една особена война – Студената, между родители и деца, тъй като философите родиха идеите, отгледаха ги в Европа, а след това ги разпространиха, сред народите по света.
Днес, човечеството бере плодовете от идеите на Жан-Жак Русо, на Роберт Оуен и Джон Лок, на Шарл Фурие и Сен Симон, на Карл Маркс и Фридрих Енгелс, на Владимир Улянов и Лео Троцки, на Сун Ят Сен и Мао Дзе Дун, на Джо Ен Лай и Хо Шин Мин, на Палмиро Толиати и Морис Торез, на Георги Димитров и Йосиф Броз Тито, на Лазар Колишевски, на Фидел Кастро и Че Гевара, на Никита Хрушчов, Януш Кадар, Ерик Хонекер, на Тодор Живков, Тодор Павлов и Александър Лилов, заедно с безкрайната редица от други известни и неизвестни „гении“ на злата човешка мисъл като Мусолини, Сталин и Хитлер, Франко и Салазар, усъвършенствали идеологиите си в предвидливо унищожаване на човешкия дух и приобщаването му към духа на истинското зло, с разпространение на нехуманността и агресивността му, които успяха безпричинно да унищожат милиони човешки живота, а милиарди други върнаха, със столетия назад - към предишни етапи от еволюционното им развитие!
*
На Балканите, никой не би искал, не би и могъл да покаже истинския размер на жестокостта на злото, обладало духа и образа на социалиста, комуниста, и националиста. Те промениха и деградираха характера на живота на милиони, съжителствали с тяхното вещо „управление“!
Идеологиите се управляват и упражняват от хора, и те, все още, са тук, и продължават да управляват, и днес!

Чувате ли, виковете на омраза от устата на червените качулки от югозапад,
харесва ли ви неприязанта и неотстъпчивостта на нашите?!
Разбирате ли, че и напрежението расте, и ще расте, заради живите, все още, сили на злото! То ще успее да доразкъса и земята, и народа на България, извършвайки политически, морален и физически геноцид над всички, без изключение, българи, които не споделят злото на измамната политическа догма!
То рязко прекъсна, преди столетие и възходящото развитие на народа от двете страни, на силно охраняваната днес, гранична зона!
Резултатите са видими – говорим един език, но, не се разбираме!
Споделяме един и същи бит, но – не и морал, не се познаваме, отново, заради политическата ненавист между властите, защитаващи еднородна политическа догма!
Очевидно, трябва да се намери път, за да се заличи политическото зло, както у нас, така и там, и навсякъде, където е, все още, живо!
А, ако не успеем, нито ние, нито те - тогава, нека всеки да върви по своя път - ние с останалите европейски народи, а те - със сърби, руснаци и азиатци.
*
Според Уикипедия ::
Най-общо - социалистите споделят възгледа, че капитализмът несправедливо концентрира власт и богатства в малка част от обществото, която контролира капитала чрез експлоатация на труда на наемния работник, създава неравенство в обществото, не предоставя на всички равни възможности за увеличаване на собствения потенциал и не употребява технологиите, и ресурсите в максимална степен в интерес на всички.

Вероятно, с малко усилие, разбрахте и същността на икономическата, и политическа среда в двете спорещи страни, днес, нали?!
*
Но, не философията е важна.
Още, след създаването й, се разбира, че - за да се наложи и да успее да просъществува идеологията, и разновидностите й, те се нуждаят да елиминират или да ликвидират опонентите си, защото са трудно защитими, защото - не търпят конкуренция.
Нарцисизмът завладява живота на водачите, а пропагандираният интернационализъм рязко разкъсва хилядолетното тяло на българския етнос като противопоставя части от него, обособили се сред географските ни територии, едни срещу други. Отново, заради него, обикновени хора се превръщат в предатели и престъпници, отричайки се, както от род, така и от Родина.
Представяте ли си пълнотата на философското недоразумение и уникално противоречащата му реализация?! И този интелектуален парадокс се разпространява и се реализира, навсякъде по света, без изключение!
*
Но, могат ли съвременните хора да си представят моралното и нравствено пропадане на манипулираните общества, причинено от думите и идеите на една измамна политическа идеология!
Могли ли са, преди столетия, могат ли днес, ще могат ли утре!
*
Заради неудовлетворението ми, ще споделя още от написаното в Уикипедия, тъй като предполагам, че някои съвременници, все още, не са запознати с разновидностите на тази античовешка философия, че не са, дори и чували за идеолозите на социализма, а това е задължително за всички образовани и интелигентни хора по земята, за да не се поддават на тази заблуда, защото идеолозите й приемат, че всички хора, освен тях, са недоразвити и изостанали в развитието си, пак като тях, индивиди. Заради това заблуждават и манипулират със същата зла, и нечовешка умисъл, продължавайки да я пропагандират, и разпространяват::

Разновидности
Критически социализъм/ Комунизъм · Чучхе / Демократичен социализъм · Социалдемокрация /Либертарен социализъм · Пазарен социализъм / Марксизъм · Революционен социализъм / Пруски социализъм · Държавен социализъм
Списък на социалистически идеологии
Влияния
Анархизъм Интернационализъм Търговско обединение Утилитаризъм Утопичен социализъм Социална държава Идеи Класова борба Кооперация Егалитаризъм Пролетарска революция Държавна собственост Консервативна революция Модели Планова икономика Основни статии Типове социализъм Социалистическа икономика История на социализма Критика на социализма
Личности
Гракх Бабьоф, Анри дьо Сен-Симон, Робърт Оуен, Шарл Фурие, Томас Ходскин, Пиер-Жозеф Прудон, Мозес Хес, Карл Маркс, Фридрих Енгелс, Михаил Бакунин, Фердинанд Ласал, Уилям Морис, Пьотър Кропоткин, Георгий Плеханов, Джон Дюи, Едуард Бернщайн, Антонио Грамши, Лев Троцки, Роза Люксембург, Аба Лернер, Леон Блум, Мао Дзъдун, Клемент Атли, Йосип Броз Тито, Улоф Палме, Фидел Кастро, Хо Ши Мин, Салвадор Алиенде, Че Гевара, Дън Сяо пин, Михаил Горбачов, Уго Чавес, Ево Моралес и т.н.
Организации
Първи интернационал
Втори интернационал
Социалистически интернационал
*
Предлагам ви да проучите удивителните философски претенции, които адептите им развиват с една, единствена цел - да реализират своето превъзходство над света, използвайки новите форми за управление, чрез демократичен, социален и либерален вид на човешката експлоатация!
Днес, обществото, не би могло да определи жертвите им, защото те не са били, само в концентрационните лагери, а защото цели държави са превърнати в лагери за нескончаем терор и безпричинни убийства! От севера до юга и от изтока – до края на запада, все - едно и също!
Заради комунистическото превъзпитание, човешките общества и хората по Земята бяха превърнати във врагове един на друг, а резултатите са пред всички вас, родените по-късно!
мп

image  

 


Тагове:   тъжно и смешно,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1403153
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930