Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2020 11:14 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 1017 Болести
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 261 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.12.2020 13:09


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1017 
Болести

 image

Започнах да пиша този ескиз, все още, под влияние на предишните, а и мислите, и информацията ме принуждават да ги сравня с изводите в тях.

Убеден съм, че лудостта, следствие на клинично доказаното заболяване от болестта на политическите догми на социализма и безкрайните му разклонения, трайно е обладала крехкото душевно здраве на зрели индивиди от властта на някои от съседните ни страни. Болестта, неминуемо, дава отражение и върху политиката им към нас, и към света – защото е обхванала, и разума, и душата им.
Тя ги задължава да повтарят наизустени, умишлено вменени неверни, и преиначени исторически факти с една, единствена цел  - да продължават да разпръскват зловонието на  догмите на социализма, присвоени днес, както от либерализма, така и от неговите шарени форми. Правят го несдържано, но винаги и само в своя полза.

Говоря за властите в непосредствените ни страни от запад – РС Македония и другата миниатюрна държавица РС Сърбия. Не се учудвайте - няма грешка в изписаното. И нея светът може, вече спокойно, да нарича с географското й уточнение – северна, тъй като и Косово потърси своята етническа еманципация!
Но, изведнъж, се сепнах и спрях – та, там има и други, с подобно уточняващо название, използвано за Р Српска, също бивша югорепублика. Разбрах, че докато са на власт нейните „дейци“ и хората, нейни производни - все деца на агресивната й политическа идеология, невнятните и непремерените им изказвания ще са едни и същи, еднакво тъпи, и еднакво манипулирани, защото те не умеят друго, освен, да насаждат вражда и омраза, защото столетия и лозунгът им е един, и същ –Divide et imperia!

Линии, ивици, точки и тирета, междуметия и всевъзможни, други препинателни знаци, не могат да успокоят, нито да лекуват болестното им състояние, и те нападат, и обвиняват, сякаш, всичко им е позволено! Да, на болния е разрешено, но мястото на психично болните е определено, а и светът на политическите контакти, и отношения трябва да полага повече внимание, и грижи, за да ги лекува!

Анализирайте поведението на властта на държавите по света, в които платформата на политическата власт е формулирана и причинена от душевното състояние на болестта на цитираната догма! Трябва да се анализира и поведението на всички, които се осланят на разнообразните й съвременни форми, тъй като и психичните заболявания при човека се променят и усъвършенстват методите си на поражение, подобно на вирусите, подобно и на „леченията“.
мп   




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381380
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031