Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2020 11:33 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 996 Родовата памет на робите
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 523 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 996
Родовата памет на робите

 image

 

Такава не съществува.

Паметта им остава робска.

Често се сещам за проблемите, които имаме като народ с комшиите си. Често ни ги припомнят и медиите – незнаещи и необразовани, но послушни. Раздухват ги и неуки, но зависими политици, попаднали случайно във властта.
И се питам, защо?
Защо гражданите и по-точно, защо властите в РСМ и РС продължават да играят неетичните си, непочтени игрички, спрямо нас?
Нали, българите не са сърби. Не знам, обаче - дали, не са македонци или може би – македонците, не знаят, че са българи? За кого има значение това разделение по генетичен признак? Та, ако съществува проблем, той има решение - без рецепта и на това отгоре, то е елементарно и не много скъпо.

Може би, я карат, все още, по инерция - си отговарям, подтиснати от великите интереси и високия интелект на властта, на близката им по дух, Русия, с която и те, а и ние, не можем да се разделим! Сякаш, до гроб ще трябва да сме й подчинени и като че ли – трябва да съществуваме, единствено, за да обслужваме нейните интереси, независимо, че действителното й политическо ниво продължава да ни дърпа назад, не само икономически, но и културно, и технологично, а като следствие -  и в интелектуално отношение!
*  
Питали ли сте се и вие, защо гражданите на днешна РСМ са се гаврили с гробовете и тленните останки на хилядите герои, загинали за свободата им!? Питали ли сте се – възможно ли е това, защото не знаем, а и не познаваме нормални хора, които да не уважават смъртта, особено - смъртта на героите, на тези, които са отдали младия си живот, за да бъдат те - неморалните, точно те – свободни, днес!
А се изисква, толкова малко човещина!

Под давление ще е, нали!
Сигурно, са научени и подкрепяни да извършват тези нечовешки деяния от други, а имат претенции да са хора! Целта е да няма останки, да изчезнат белезите и знаците от родството ни. И сърби, и гърци унищожават, и присвояват миналото на земята, и хората, живели преди тях на нея. Не спират и за миг, и днес – подло, присмивайки се на добронамереността и апатичността ни! Така действат, а за това им съдействат и западните мошеници, и най-вече източните измамници!

А властта у нас - подписва договори!
Добронамерени договори, важащи -  само, за нашата страна!
*
Защо преиначават историята!
Защо изтриват и унищожават историческите факти, българските надписи по черкви, манастири и документи, защо слагат сръбските им съкращения или ги унищожават, или присвояват, както правят гръцките пирати?
Защо, столетие наред – година след година, ежедневно избиваха или гонеха от земите им българите и тези с българско самосъзнание - всички, които доброволно са се чувствали и чувстват българи, а не насилствено и манипулирано като тях, превърнати в сърби – само, за да оживеят!
Защо и днес продължават?!
Вместо да се срамуват, че са предали и поругали рода и родовата си памет!
*
Под давление, нали! Разбира се, че са жертва на упорита и целенасочена политическа и генетична манипулация, но – дали станаха по-нормални! Едва ли и то им личи от днешните им действия – на хора по-близки до приматите. Как мислите?

Та, могат ли да се открият, сред героите за свободата на Македония, имена на загинали етнически сръбски или гръцки граждани! Няма, нито един и това е показателно!

Какво общо имат завоевателите и преди, и днес, с местното население, с езика му, с бита, и автентичния му фолклор?! Очевидно е, че нито езикът, нито хилядолетната история на автохтонното население имат нещо общо с арогантните нашественици, дори - стотици години след окупирането на земите им и хората, от тях!
Защо и днес в РС, и особено в РСМ продължават да пеят анти-българските си песни?!Нали с тях, не е възможно, отново - да се приобщят към рода и родовата му памет или искат да ни излъжат, познавайки наивността, добронамереността, и мъката ни, заради тяхното отричане от рода, и плиткото ниво на политическата мисъл на властта им?!Вероятно, продължават предателството си, защото желанието им, да покажат недостойната си принадлежност към руските си господари-глобалисти-интербригадисти, е много по-силно, от страха от ново погазване на родовата памет и поредното отричане от нея! Не осъзнават, че продължават да са жертва на недостойни политически игри – на тия от Изток и ония, от Запад!
*

Искат ли нещо от нас?
Вероятно, да!
Искат да получат нашата помощ и поредната подкрепа, търсят легитимността на самостоятелен етнос, независимо, че е политически фабрикат, без да осъзнават и омагьосването си!! И днес, Македония, и македонците продължават да са най-непочтено използвания народ и територия, в съвременния свят.
Какво искат от нас, защо не се обърнат към Гърция, Сърбия или Русия да им помогнат да получат това, от което се нуждаят? Защо не измамят гърците, албанците или турците, а търсят нас? Да не би да са си спомнили, че кръвта ни е една и съща или няма, кого друг да помолят!
*
Ние, отдавна - сме им я дали. Много отдавна, преди няколко дълги и мъчителни хилядолетия – и на тях, и на всички българи, пръснати по Балканите, и света.
Какво искат още?

Знам – искат нашето съгласие да продължават да ни плюят, а ние да се правим, че дъжд вали, така, както беше през изминалите десетилетия! Искат безпроблемно да влязат в Европейския Съюз, но да не се променят морално и нравствено, цапайки и устата, и душата си – в услуга на покварените си господари от изток, и запад. Искат официално да признаем и да се съгласим с измамата им, да приемем лукавостта и непочтеността на менторите им, която трайно придобиха и те - от тях!
*
Къде се загуби достойнството на загиналите, защо живите ги предадоха!
Мисля, че трябва, че е необходимо, сами да се видят – какви са и колко струват!
Ако могат!
Ако не могат да прогледнат, ще чакаме да мине време като това, неминуемо, все някога, ще се случи и народът им ще го разбере!

Иначе, не биха могли, няма как да установят и възвърнат родовата си памет - на свободни хора като отдалите живота си, загиналите ни предци!
мп   

 



Тагове:   тъжно и смешно,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381380
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031