Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2020 21:46 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1025 Не свързани мисли 130
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 471 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 10.01.2022 20:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1025  
Не свързани мисли 130

 image

Никой не е бил наказван, заради това, че е губил времето на обществото с приказки и бездействие. Но, историята всекидневно си води записки и вероятно ще ги издаде за поколенията, след като сме слезли от влака, вече. Какво е написала – малцина от нас ще узнаят.
*
Колко много говорене, колко излишни приказки се изприказват около нас! 
Забелязали ли сте? 
Говорят някакви, говорят всякакви – и нищо не казват!
Сякаш и хората, а не само политиците по света, се съревновават в много говорене и нищо не казване.
Излишни са приказките и на нашите политици, и особено - на европейските, наистина, са излишни!
Свършете нещо, вместо, само да говорите!
Излишна е риториката ви.

Изглежда след Европа, а и останалия свят, вместо - от бацила C19, се зарази с логорея! Изглежда и самата тя се завъртя в омагьосания кръг на производните на социалистическата риторика, и все не успява, и не може да се ситуира, нито управленски, нито политически, нито икономически, въпреки, че цял свят я гледа и й завижда! 
Ще ви предложа - заложете на културата, използвайте богатствата на автентичната култура на европейските етноси и народи, наблегнете на обединяващата й сила, изоставете политическите разделения и се облегнете, възползвайте се от обединяващата магия на културата, и на творящите я. Само чрез нея и всички ние бихме могли да видим светлото бъдеще на  Европейския Съюз.
За целта трябва да се изчисти администрацията от излишни дейности, и от измислените им рамки, трябва да се освободи място за творците и запейте, заедно и всички - в  хора на прогреса, защото това е първата стъпка, която ще ни позволи и помогне да се измъкнем от кашата, която забъркахте – и у нас, и навсякъде, там.
*
От дигиталните дискусии и конференции, отново – за кой ли път, се убедих, че чрез социалните, икономически и политически догми на социализма в политиката на управление, на която и да е държава или съюз, би могло да се стигне, единствено - до днешното ниво на умишлен хаос … и нищо повече! 
Трябва да се разбере, най-сетне, че е необходима промяна на остарялата политическа гравитация и особено – на интелектуалната база на администриране и „управление“, а не малоумно да се повтаря и имитира безплодието в действията,на поминалия се, преди време, „Съвет за икономическа взаимопомощ“.
*
Хората не са равнодушни към природата, но защо секат, вместо да засаждат,
защо обществото тъпче на едно място или се връща с десетилетия в развитието си, вместо да използва ума на знаещите,
защо човек не се къпе с години и десетилетия, за да измие, все някога, полепналите по главата му непродуктивни политически догми? Защо не мисли, а се оставя да бъде манипулиран!
*
Забелязали ли сте кардиналната промяна в израза на лицето на съвременниците ни и особено, изразителността на повечето от партийните членове, и властта?
Забелязали сте, разбира се, простотията, изписана по лицата на политическите субекти, на обществото на политическите журналисти, на мнозинството от кастовите бизнесмени, на директори на държавни и частни структури, без изключение? Забелязали ли сте нечовешкото опростачване, достигащо до грубост и безизразност, и то, само за някакви си две-три десетилетия? Сигурно, сте мислили и как може да се премахнат, защото притежанието им е нечовешки обидно!
Къде се загуби хилядолетната физическа и духовна красота на българката и българина, защо безвъзвратно се промени и изчезна възпитанието, морала, и естетическото им чувство? Дали, не бяха откраднати и отвлечени, и те от тоталната глупост?
Сигурно, защото красотата е безсмислена, ако живее с неморалността на глупостта?!
*
Престъпниците са като плевелите – един изтръгнеш, пет поникват!
*
Знае ли някой, може ли, някой да ни каже – защо летище София продължава да съществува и да функционира, все на същото място,
защо всички трасета на самолетните полети прелитат над града,
защо цапат въздуха с изхвърлените си отпадъци,
защо няма друго решение – и необходимо ли е такова на софиянци, и на града?  Трябва ли да оправдаваме властта на града за безотговорността й или ще се съгласим с констатацията, че тя е неспособна и безхаберна?
Как мислите, ако мислите, изобщо?!
*
Може ли, някой да ни каже - кога и кой от властта, най-сетне, ще се заеме с тоталната промяна на имената на улици и градове, и замяната им с имената на български герои, на достойни, и заслужили граждани, след трийсетте години демокрация?
Кога и кой от властта ще вземе решение за премахване или за преместване в музеи на всички чужди паметници, които, все още, съществуват, разпръснати из страната, противоречащи и неотговарящи на българската история, и култура? 
Всички ние знаем кой, не знаем кога!
За това трябва да се определи от Обществото срок за изпълнение, след който то да престане да плаща и храни неработещата администрация!
мп



Тагове:   тъжно и смешно,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1400799
Постинги: 1722
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930