Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2021 22:58 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 629 Предложение за историята ни
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 346 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 21.07.2021 19:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 629
Предложение за историята ни

image 

Пиша този текст, за да уверя всички, които очакват съзнателната ми подкрепа на твърденията на историци и любители, обичащи историята, че териториите на Балканите са рожденото място на белите хора, от последната човешка цивилизация.
Ангажирането ми с темата за вярната история на земята и народа ни, непрекъснато се активира от хора, напълно заети и обсебени от нея, но и от любовта ми към тази, винаги неточна, и невярна човешка дейност – подчинена и зависима от интересите на силните в момента икономически, и политически народи, и държави.
Не съм тесен специалист, но имам свое логично обяснение и становище, изградено, и основаващо се на познанията ми, колкото и ограничени да са те. Не съм историк, но професията ми е обвързана с историята и развитието на градовете и човечеството.
Логично и необходимо условие е да се основаваме на историческите факти и считам като много други, че прилежащите земи край голямото сладководно езеро / море, заедно с другите територии на Малоазийския и Кавказкия полуостров са земите, върху които се е появил белият човек от последната цивилизация.
*
Като архитект, занимавал се активно с планиране на урбанизираната жизнена среда и непрекъснато попълващ знанието и културата си, се опитвам и аз да участвам, искрено и убедено при доказването, че територията на Балканите е основното рождено място на съвременните бели хора! Колкото мога.

Анализите обхващат цялата българска територия и земята на някои от съседните ни страни. В тях влизат Северозападна и Западна България, Мизия и Добруджа, та чак, до Югоизтока на Странджа, Сакар и Бакъджиците, на Беломорието, които са, особено, важни за историята на света и Европа. Недрата им са препълнени с артефакти, които, рано или късно, ще наложат промяна на историята, която познаваме. Към тях се числи и съществувалата сухоземна връзка, контактна зона на европейския с азиатския континент, както и земите, принадлежали ни преди. Населението в тези предели е било с еднороден ген, с еднакви антропологични черти, културни характеристики и бит.

Северните територии на Балканския полуостров са събрали и ограничили контурите на водите, донесени от европейските реки, следствие края на ледниковия период за европейския континент. Те се вливат в сладководното море, обхващало днешните Черно, Азовско и Каспийско морета, заедно с огромна част от земите на южна Украйна - до времето на физическото им насищане, до предела на тяхното преливане, прекъснало сухоземната връзка на югоизточна Европа с западна Мала Азия, когато се раждат и Проливите.

Трябва да се има предвид, че обитаващите бреговете на сладководното море - бели жители, са се спасили, бягайки навътре в сушата, след унищожаването и поглъщане на поселенията и урбанизираните им територии, все по-високо и по-високо, от покачващите се води като в края на краищата намират спокойна жизнена среда – на югоизток към езерата под Арарат и поречията на реките Тигър и Ефрат, пренасяйки унаследената си култура, а след това я преобразяват и създават своя, надстроила придобитата, преди принудителното преселение.
Другите посоки водят до източните и северните брегове на днешното Средиземноморие, завоювайки земи и среда с уравновесени дву- и четири годишни сезони.
Покачването на черноморските води и преливането им от север на юг, създават легендарния Потоп като разпръсват по всички земни посоки, живялото преди тук, бяло население. Раждат се новите народи, чиито наследници живеят, все още, върху земята, завоювана от предците им.

Тръгналите на юг и югоизток, формират народите и създават културата на Мала Азия и Двуречието, на Египет, както и тази по източното, и южно Средиземноморие като при контактните зони се раждат и нови като коптите, смесили чертите на белите с физическата елегантност на родените, около изворите на Нил, и южно от тях.

Тръгналите по бреговете на реките, на запад, а по-късно и на север от сладководния басейн по поречията на Дунав, Прут и Серет, на Дон, Днепър, Днестър и Волга, заемат свободните от други човешки същества земи, току-що видели за пръв път слънчевите лъчи. Други достигат и завоюват по суша или по море бреговете на Адриатика и Средиземно море, създавайки бъдещите средиземноморски народи и държави.

Технологичните постижения и културата на всички – и на останалите на Балканите, на тези от Кавказ и Мала Азия, както и на мигриралите, се основават на родения и осъществен първо тук технологичен прогрес.

Вероятно и затова, историята на културното съвременно човечество е необходимо да се прецизира и пренапише, тъй като тя е компилация от откъслечни археологични открития и творчески измислици на представители на последните формирали се народи – англичани, руснаци и американци, и на всякакви други съвременни историци, които я използват, за да защитят и възвеличаят своята по-късно родена, културна и политическа поява.
Предложението е мое, следователно е и субективно. А вие бъдете здрави, за да имате възможност да популяризирате истината, която може и да не е моята! Истинската история трябва да се знае, а не фалшивата!
Иначе, мистификациите и откровените измислици ще продължават да заемат преобладаващо място в историята на съседите ни и в т.н. „история на човечеството“!

Нека, започнем с нашата, с балканската и с европейската, защото кашата в тях е световна. Това се е получило, тъй като истината е заменена от политиката.
мп

 



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380930
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031