Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2021 18:23 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1063 НА ИНАТ
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 450 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.03.2021 18:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 1063
НА ИНАТ, погледнете се … или още към 1057

 

 

image

Наистина, погледнете се!
Вижте се!
Съсредоточете се и коректно се анализирайте - на какво приличате, какъв човек сте?
Нужно е, за да сте точни и отговорни в отношенията си към себе си, към другите, към етноса си и към цялото човешко общество, защото то ви гледа!
*
Какъв сте по характер, какво е поведението ви в дома и сред обществото, в което живеете?
Какви качества притежавате и какви са слабостите ви? 
Сигурно ги знаете, но, пак се погледнете – така, както никога, не сте го правили! Бъдете откровени и честни към себе си, още повече, че за това, никой няма да научи. И дано, разберете – що за човек сте.
Може всеки да успее да разбере какъв е и на кого прилича, разбира се, ако е честен и до крайност точен, и верен. Допитайте се до приятели и до близки, вгледайте се критично и в огледалото, вторачено, дори! Потърсете и чуждата намеса, ако прецените, че се е спотаила нейде в душата ви. Анализирайте средата, в която сте се родили, живели и работили, коментирайте, само за себе си - обема и източниците на получените знания. Но, не се величайте, не се самообвинявайте и обѝждайте, бъдете себе си! Накрая, ако сте били искрени и откровени, ще разберете, какви сте и по-важното - от кои сте. Това изглежда да е важно за вас и за света!
*
След това анализирайте и етносите около вас. Помислете и за етноса, на който принадлежите, и за народа ви като цяло. Сравнете се с тях, попитайте се и разберете – по какво си приличате, и по какво се различавате. Ще разберете за прѝликата ви с едни и за различията ви с други.
С едните, вероятно, ще сте близки генетично, защото прѝликите ви са незаобиколими с качествата и недостатъците си, с езика и имената, сякаш, наистина, са ви роднини като, неминуемо, ще откриете и общите ви недостатъци. А това изглежда, наистина, ще е важно, особено - за вас, но и за света!
*
Сигурно, отдавна, ви е направил впечатление фактът, че няма други на света като  етносите на Балканите, няма други, които толкова силно да обичат и още по-силно да мразят! Ще научите, че рядкост са глупците, че всички са умни, по-умни и от най-умните, че са по-красиви и от най-красивите, че са и по-работливи от трудолюбивите, но и че са най-търпеливи, откровени, и свободолюбиви! 
Сигурно е, ще си кажете, че това ще да е следствие от възрастта на хилядолетния етнос, към който сте убедени, че принадлежите.
*
Ще си припомните и че кръвта трудно става вода, въпреки, че именно това ви притеснява. Едва ли, някога ще разберете, защо?
А, може би, ще се досетите за политическата и етническа манипулация, стоварили ни се отгоре, че са дело на злонамерени и малоумни злосторници, че тя е причината и че те са тези, които са ни раздробили, за да ни разделят и владеят! Ще разберете и защо от хилядолетия, все някой, ни манипулира, работи и експлоатира за своя сметка, използвайки наивността и добротата ни, напълно подхождаща на много възрастните хора и етноси! 
Възможно е, да чуете и гръмогласно изречена омраза, но и прошепната любов!
*
Погледнете ли се - ще разберете, до колко ниско могат да паднат човешките отношения в една среда на силно манипулирани и дълго лъгани части, на дълго, много дълго мамено общество, от един и същи етнос, след което, отново - погледнете и себе си, и тях!
Как смятате, по какво се различават, в падението си - двете части от общия ни етнос? Може ли, някой да определи степените на любов или отврата – насадени от столетия, за да помагат на чуждите мошеници и на техните интереси!
Дано, усетите и че по артериите им тече колониална отрова, която безпрекословно убива, защото те жадуват да се сдобият със земята ни, а ненаситната им жажда убива и ни превръща в излишни.
Учудващи са отношенията между нас!
В етническата ни принадлежност се е впила отровата на общата зловеща колониална и политическа манипулация на комунистическата, фашистката и съвременната либерална  догма, и заради тях – картината, наистина, става зловеща. Десетилетия наред, едните и другите се лекуват с отровните им лекарства, които промениха гена, морала и бита ни до неузнаваемост, до оная тревожна степен на тяхното тържествуване, фалшифицирайки и минало, и гени, и живот!
Днес, като че ли, настъпи време за урожай, за очакваните ползи, които манипулаторите, отново, ще успеят да използват така, както им е изгодно, за да ни унищожат, окончателно! Тотално ще ни заробят,  без да се усетим - нищо, че, все още, продължаваме да се считаме за най-достойните! Сякаш, има някакво значение за останалите живи, когато световният либерално-комунистически и финансово-капиталистически глобализъм, тотално е обладал, разпадащия се свят и Балкани!
*
Остава да си направим изводи, ако можем!
Защо, толкова лесно и за толкова дълго време се бяхме поддали на тези измамни манипулации, бихме ли могли, някога да осъзнаем степените на оглупяването си и  бихме ли могли да се освободим от тях, ако, все още, сме живи и дишаме като етнос!
2.
Възможно ли е, македонците и комунистическата им власт да се успокоят и да мирясат? Възможно ли е, антифашистите у нас да вдянат?
Вероятно, да!
*
Но, употребяваните форми на реалния псевдо-комунизъм, не биха ни позволили! Те ще се борят против разбирателството - като нормално човешко поведение и ще отричат всички естествени отношения между разкъсаните парчета на етноса ни, ще всяват раздор и омраза между най-близките, ще тровят общото наследено културно пространство, защото са създадени да бъдат, единствено, в положението на агресивни завоеватели, на морални окупатори, на колонизатори, на грабители, във всичките им зловещи форми – скрити под знамето на деградиралите политически догми!
Ще е нужно да измине много време, за да се промени поведението на заразените, на болните, а днес е, все още, твърде рано, много рано - защото раните, нанесени от столетната практика на съзнателна и целенасочена измама, на жестоко манипулиране на общността, на третиране и насилственото им превръщане в части от други етноси, са огромни и ще зараснат трудно - може би, наистина, след столетия, а, може би – никога! Защото и тогава ще останат белези, ще остане пепел от гаврата и от унижението над нормалните, от унищожението на беззащитните, нанесени от манипулаторите-убийци на рода ни, пръснат по земята на Балканите, използвайки тази, близка по агресивността и нечовешката си неприязън, философска, етническа, политическа и … морална измама!
3.
Вижте насадената, ашладисаната омраза в очите им - към братя и сестри, към майка и баща, към езика и чистотата на звученето му, към историята, към религията и културата, към бита ни! Тя искри, а това е болестно състояние и то – на „цялото“ общество, с чиито предци, общите ни дедѝ са делѝли и хляба, и живота, и свободата си! Те ни мразят, дори, ни презират, подивели от втълпената, насадената неприязън – нищо, че изцяло ги подкрепяме човешки, дори и политически – за наскоро родената им държавна формация, че сме се въздържали да ги съветваме, защото знаем, че не приемат съвети, тъй като и те като нас са велики, по-велики и от великите, от най-великите, че са сред недостижимите по ум и знания на Балканите, и във Всемира!
*
Само сами бихме могли да си помогнем, ако се вземем в ръце. За никой друг, не би било възможно, тъй като, никой не е в нашето състояние! Невъзможно е да дадеш, някому обичта си, ако той, не я иска. По-лесно е да му дадеш омраза!

Нека, всички се загледаме в себе си, в бита и в езика, нека чуем песните и видим шевиците по дрехите на дедите си, да извикаме, за да се чуят и имената ни, нека да вникнем в културата и историята си, и чак тогава, може би, ще разберем, кои сме и какви сме!! Сами трябва да прогледнем, за да намерим тези, с които си приличаме и тези, от които се различаваме, нищо, че чуждите ще продължат да ни манипулират! Иначе, инатът ни си е очевидно наша, българска черта и то, не много приятна, нито работеща.
Но има ли друг етнос, който притежава толкова много от нея, освен, нашият?
Кой друг е и толкова наивен, и толкова лесен за манипулация като нашия!?
Има ли такъв!?
Няма, е отговорът!
Мисля, че мъдростта, добротата и наивитета, съчетани с робската ни примиреност, са успели да ни запазят в хилядолетията, в които сме били, все под чуждото политическо или религиозно робство, на по-изостанали от нас!
За жалост – продължаваме и да бъдем!
*
Е, ако мъките ни не свършат – поне, да се вгледаме в себе си! Независимо и въпреки, че надлъгването ще продължи през годините и десетилетията, а може и през столетията! Затова, се вижте и разберете - на кого приличате с тези си качества и недостатъци!

Призивът ми е насочен, преди всичко, към политическите еквилибристи, онанисти, анархисти и комунисти, социалисти, капиталисти, демократи и либерали, но и към обикновените граждани … от двете живи, все още, части на етноса ни. 
Престанете да го разкъсвате и му помогнете да оживее, защото на земята няма друг подобен – толкова добър, мъдър и инатлия като него!
Затова, се вижте!
мп

 

      

 

 

 



Тагове:   български инат,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380482
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031