Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2021 11:38 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1066 Културни констатации, заедно със забравения 405
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 323 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.03.2021 17:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1066
Културни констатации, заедно със забравения 405-ти ескиз

 

 

 imageimageimage  image  image

 

Културните постижения от античността, на последната човешка цивилизация, са предмет на най-обикновена кражба от наскоро появилите се и нуждаещи се от нея нови хора, и са очевидна интелектуална компилация между утвърдената висока тракийска култура и липсата на такава в пръкналите се отскоро, нови етноси.

Отсъствието на култура сред тях е обяснимо и то предизвиква по естествен път подражанието, кражбата и присвояването на всичко, тъй като то превъзхожда липсите на „културен“ опит или наченките му, дори, които се опитват да създадат. Те им позволяват самодоволно да обиждат наследеното, да обиждат, надценявайки и самозабравяйки се. Заради това, че всичко свободно се краде, всичко - което им липсва – от нуждата да се усъвършенства бита до получаването на готово на откритите технологии за бита и обслужването, за създаване на сечива и оръжие за защита или нападение, за осигуряване на прехраната, на хляб и земя, която не знаят - как да използват, нито имат представа, за какво служи, изобщо!
Но чуждото е пред тях и те го чуват, и го пипат, живеят с него и го усвояват, дори – несъзнателно, въпреки, че е чуждо, защото друго … нямат!
Какво могат да направят? 
Могли ли са, изобщо, да създадат в този ранен етап от раждането и прохождането си, да създадат своя култура, свой културен продукт, да творят? Едва ли. Но са съзнавали немощта си и са били принудени да имитират, свободно да използват, а след това и да крадат, а накрая - да се закичат с откраднатото.  
Отговорът и тогава, и днес е отрицателен, защото е по-лесно да откраднеш и присвоиш, наподобявайки и имитирайки, сътвореното от живелите преди теб! Още повече, че си присвоил и част от земите им, че живеете заедно, че се учиш от тях, че са ти за пример. Като всяко малко същество и те се учат да ходят, да говорят, нищо, че им липсват достатъчно знания и ум – те се учат.

Защото не познават света, нито земята, нито ядрата й,
не познават небето и звездите му,
нямат богове, на които да се кланят, пак като тях, принуждават се и те да ги използват, а след време да създадат и свои, уподобявайки всичко тяхно, преиначавайки го, дори! Не знаят, нищо за морето и даровете му, и заради това си позволяват да се присмиват, и да обиждат тези, които умно ги използват. Измъчват се с години и десетилетия, със столетия, в които са се устремили да съхранят и укрепят ниското си интелектуално ниво, поглъщайки всичко, което хвърчи и се яде, дори - бита, дори - възможността да строят сгради над земята, а не да живеят в дупките, в които са се скрили, в землянките - като зверове!
Средата, хората и бита на автохтонното население ги облагородяват, научават ги на техните си песни и танци, показват им магията на шевици и легенди, от които научилите се след време, се отказват, след като създават „свои“, пак копирани и естествено – далеч от оригинала. Завистта и злобата в душите ги потискат и те намразват чуждото богатство, умопомрачителното творческо въображение и преклонението пред красотата като, постепенно в хилядолетията съвместен живот, вместо да са им благодарни, се стремят и се пънат безуспешно да изличат следите, които коренните жители са оставили, да унищожат езика им, на който са се учили, „изобретявайки“, ту един, ту друг, само и само – да се различават от тях , от всичко, което са оставили културните и житейските им учители, и благодетели! И днес продължават да мразят, и търсят всевъзможни форми да унищожават, и да унизяват – премахвайки, завинаги спомените за по-високата класа на културата на учителя и на неговата човечност! Заради това, се опълчват срещу всичко негово, съзнателно унищожават богатствата му като създават „свои“ и започват да претендират, че преди тях – няма други, че заслугата на откриватели е тяхна!

Но, историята е като истината – тя знае за неблагодарността им и тъй като, трудно умира, все някога, се появява, изкача отнякъде, появява се от нищото и се показва дибидюс гола, и напълно откровена!
Тогава - всички, подобни на тях, по дух и манталитет, присвоили и използвали чужди културни, религиозни и технологични постижения, от преди, от вчера и от днес, започват да крещят срещу … новите научни разкрития!
*
И хората, и народите знаят, че крадците, най-много се страхуват от други крадци - да не разкрият кражбите им, да не окрадат откраднатото, страхуват се да не се появят факти и се докажат, че твоето е откраднато и добре усвоено чуждо, откраднато и присвоено, с което непочтено се гордееш! Страхуват се и днес.
Сред тях са, не само, измислените творци от „древна“ Елада / Гърция, но и съвременните „изследователи“ от Велика Британия, от Германия и Франция, а не на последно място и от Русия! Всички те, са се възползвали от чужди културни постижения, припознали са ги като свои и чуждите легенди, и истории. И се кичат с чуждата култура, съзнавайки, че се прославят като „творци“ на съвременната, криейки се зад своята нечистоплътна и неискрена слава!
*
Наскоро гледах едно живо и динамично телевизионно предаване на руския журналист, Илья Варламов. Изпратили ми го бяха приятели.
Беше свързано с драматичните и кичозни, според него, културни и архитектурно-пространствени опити за съвременна кражба, за присвояване на световно известни исторически факти, от политическите творци в новосъздадената държавица Македония, Северна Македония. Споделих го и дано, сте го видели.
Ако сте чули и видели, сте разбрали всичко или почти всичко по темата, защото и в познанията на журналиста има празноти или злонамерено насадени погрешни исторически факти, които смятам, че са лесно отстраними, ако човек прочете и съзнателно вникне във вярната културна история на последната човешка цивилизация, в която и неговата страна, и народа й са едни … от последно дошлите. Не харесах присмеха му над кича, но, като че ли, смехът постига целта си.
*
Историята е жива и безсмъртна, въпреки - злобата и унищожението на факти, но, може би, точно тогава, изведнъж на светло, изскачат лъжите и непочтените присвоявания от културата на древните народи, от културата на древните траки -
на богове и легенди, на имена и обичаи, на технологии, на бит и култура, лъсват и крадците, забелязва се и непочтеността на всички техни поддръжници, както и почти „съвременните“ й тълкуватели  - английски, немски, руски, гръцки и сръбски псевдо-историци, исторически илюзионисти и политически фокусници, чиито художествени творби и научни трудове преиначават историческите факти - така, както временната политика им диктува!
Тогава се разбира и истинската, но умело скрита история, която блясва и показва, че античната култура не е, нито на Елада, нито на съвременна Гърция! Безспорно те владеят територията, но нагло променяйки броенето на времето, след пристигането им по изконните земи на траки, на пелазги, на мизи и кровизи, на българи и безкрайните им еднородни братя по двата полуострова, представяйки я като своя, записана от, уж техните творци като Омир и Езоп, като владетелите Филип и Александър Македонски, още повече, че днес, наследниците им тотално са обсебели всичко по техните земи с помощта на съвременни измамници от запада и от севера на света!
*
Да се чуди човек, защо преиначават историята и фактите й?!
Моят отговор е един, защото е очевиден – нямат друга, а за присвоената светът е убеден и си затваря очите!
Виждали ли сте светилището на Делфи?
Там е центърът на света, според древните, ако не знаете, но това религиозно светилище няма, нищо общо, с т.н. култура на т.н. елини, придошли от източните и южни средиземноморски брегове, много по-късно.
Познавате ли Крит или културата на древна Микена, виждали ли сте Сунион? Знаете ли, къде е Олимп, домът на боговете?
Сравнявали ли сте годините на сътворяването им с годините на преселението на малобройните пирати? Направете ги, за да се уверите в историческите им шашми.
Сигурно, си имат своята причина, но за света на Фактите – историята им е Фалшива!

Затова, свикнали с Фалшифицирането на всичко, което ги засяга, те продължават да моделират историята като, по-късно преиначават и историите на двете тракийски империи – на Западната и Източната / т.н. Римски империи, като напълно ги променят, заедно със създателите и ползвателите им от коренното население, пак, за да се покажат като откриватели и да се самоизтъкнат, нищо, че за тях - историята е пълна с вярна информация!
Очевидно, непочтеността и некоректността олицетворяват ограничеността!
*
Не ми остава друго, освен, да се присмивам на тези, които използват историята, не само за непочтени цели, но и заради професионалната и интелектуалната ограниченост на професионалистите, не достигнала необходимото съвършенство, пак, заради самата измама и заради кражбата на чуждата, влизайки в съзвучие със съвременните етнически, партийни и геополитически зависимости, които продължават да сеят вирусната си зараза на морално нечистоплътие и на услужлива професионална компилация!
*
Задавали ли сте си въпроса, защо Западът и Ватикана продължават малоумно да твърдят, че трите световни европейски езика – еврейски, елински и латински са първите на света, пръкнали се в умните глави на някои техни „древни“ сънародници?Никой, обаче, не казва – кои са те, кога са се появили на белия свят и от кого са взаимствали, от кого са откраднали, копирали и плагиатствали, по-точно … при формообразуването на буквите на двата от тях, поне?! 
Защо ли?
Защото за тях е коректно да се крие първоизточника?
Но, дали, са станали по-умни или ще стават тепърва – не знаем!?  Може би, се смятат за такива, след като всички скрити факти от източниците, подходящи за компилация, са им известни, отдавна и то, прекалено отдавна?
Мисля, че не са и че се самозалъгват, тъй като историческите изследвания и факти потвърждават, че първоизточници на графичните форми на техните букви са – много по-древните Финикийски и микенски, все тракийски, знаци.

Възможно ли е, да се крие тенденциозно дълго, преиначената културна история на света?! Неясно е защо се крие, още повече, че никой не отрича, нито оспорва високите културни постижения на етноси от южните части на западния свят, след тъй нареченото им Възраждане! Но, след какво се възраждат останалите, след като, някои от запада, севера и изтока, са се появили и оформили като етнос - вчера, току-що?
Ей, стегнете се и се поправете!
По-скоро поправете културната история на Европа, за да не ви се смее светът!
мп  




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1402070
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930