Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2021 11:09 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1068 ПОДИГРАВКА 2 .....
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 698 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 14.06.2022 15:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1068  
Подигравка 2 … като продължение на есетата 1061 и 736

Трябваше да напиша и публикувам това есе по-рано, заради гнусната политическа действителност и заради престъпните й форми на подигравка. Закъснях, защото и аз се омотах в дребнотемието на манипулаторите. Публикувам го днес.

 

image



Удивително - подигравката продължава безпрепятствено да съществува, след като беше покорила цялото безчувствено българско общество! Мислих, че ще е завинаги, защото и колонизаторите продължаваха да се гаврят с нас, и да ни се присмиват с удоволствието на подлеци.

Но, как така, ще попитате!
С избора на всяка нова власт – ви отговарям! Не виждате ли?
Но, защо смятате, че някой ни се подиграва и то – чрез властта, която ние си избираме?

Защото подигравката е програмирана и сценарият й се следва неотклонно, както раждането и формирането на партиите, както изборът на кандидати, както фалшивите „промени“ на управлението и властта. Използват се белязани, често употребявани хора, много често и за най-разнообразни, допълнително измислени други функции, така, че да се изтъркват и да се похабят напълно, до блясък – и не, че не са били похабени хора, още с раждането си! Използват се познати физиономии, както на марионетки и лакеи, така и на нови, чисто нови, току-що родени, буболечки!
Не знаехте ли?
Знаете, разбира се, знаете и още как!
Защото ги познавате, защото ги виждате, но и усещате!
Дори, промяната на подигравката не е промяна, нито е нова, нито е по-малко груба и неподправена, тъй като с нея манипулаторите - със замах и на воля сеят подлост и унижение, а обществото страхливо и безропотно се съгласява с коварните, и непочтените им морални действия.

Обидени сте, защото ви пробутват, едни и същи по ум, по квалификация, по безгръбначност и безотговорност, по човешка грозота и по липса, на каквито и да са качества - партийни кандидати, а от столетия бленуваме и очакваме, все някога, да видим порядъчна власт от достойни хора, която мисли за живота на възрастните, за бъдещето на децата, за здравето и работата на всички, без изключение - селяни и граждани! Но, не сте познали и напразни са, и ще са - и надеждите, и мечтите!

Да си ги правят у тях, а не тук – си мислите и сте прави, но лакеите им са тук, а те - все едно, че са си у дома! За това, каквото ви казват – това правите и ще правите, а когото ви посочат – него избирате! Да не би да си мислите, че имате избор?! Не, изборът е само техен и те целят това – резултатите им да са предвидими!
Следват неотклонно поставената задача и избират от посредствените  ...
най-посредствените,
най-простите,
най-лукавите и най-удобните,
сред най-смешните,
най-грозните и най-абсурдните,
за да ви се подиграват гръмогласно като ви принуждават да ги избирате!

Представяте ли си - подиграват се на умния, прастар, почтен и свободолюбив народ!
И като че ли, винаги им се получава - нали, пошлостта е присъща на непочтените, а не на недоразвитите, както коварството, обикновено живее с ограничените, но го притежават и амбициозните, а никой не търси пътя на разбирателството и добронамереността - решението за сляпото ви подчинение е по-сигурно! Намират го лесно, защото са бетонирали главите ви и особено, на тези, които им служат, които крадат и лъжат – в свой, но и в чужд интерес. Огледайте се и ако искате ще ги видите –  дори, скритите,  прикрилите се, дори - маскиралите се, а за да допълните картината, която рисувам - кажете си тихо и ония определения, които несъзнателно съм  пропуснал – сигурно е, че и вие си имате някои характерни, парадоксални и уникални сравнения. Нали, нивото на измамата тежи, почти еднакво, върху всички слепи или зрящи, знаещи или малко четящи, върху безкрайно глупавите и тотално ограничените, но … и върху умните, и мислещите, върху отговорните, и достойните! Мислете, каквото си искате, но те и техните уродливи буболечки ще ви управляват, и ще продължат да ви се подиграват, защото - все още, владеят угодливия ви страх!

Бихте ли могли, някога да направите свой, независим и не манипулиран, избор? Отговорът е категорично отрицателен, защото сте, повторям - зависими! Толкова зависими, колкото са зависими и техните избраници, но всеки от тях изпълнява своята неморална линия на угод, докато у вас и в душата ви, все още, има следи от онази етична категория, която ви отличава!
Не се двоумете, нямате избор, защото, дори, да гласувате, за когото и да гласувате – той ще бъде техен, уродлив и измамен, и отново - не вашият избор!
Независимо „партиите“, независимо „програмите“ им, независимо мястото и времето, изборът ви ще е в полза на манипулаторите, без значение, дали, са ви известни! Вие, винаги ще сте измамените, колкото и да не ви се иска, тъй като се смятате за умни, за по-умни, за гениални, дори!  
Вероятно, не вярвате, но истината е такава – от вас, нищо, абсолютно нищо, не зависи!

С изборите рибарите ви се подиграват, имитирайки политическата демокрация за шарани и демонстрирайки защита на човешките ви права! Но те са храната, с която хранят загубеното ви гражданско самочувствие, изпаднало, незнайно къде, през последното столетие и годините на тоталната окупация на съзнанието, и мислите ви, а в края на краищата - и на действията, на които се радвате, и които за жалост са фалшиви, и без стойност, защото не влияят на нищо в живота ви на манипулирани, нито могат да помогнат на увредената жизнена среда на измамната политическа и икономическа действителност, нито на бъдещето!
И днес, и утре, независимо, че се считате за умни, в което се съмнявам - ще се чувствате наранени, защото мразите да ви се подиграват, защото, все още, усещате своето човешко достойнство и цените превъзходството си, но това ще е така, докато сте, все така алергични към себе си. Огледайте се, ослушайте се и ще разберете, в каква дупка без изход сте попаднали. А, уж живеете!

Тук ще спра, въпреки, че ми се иска да ви накарам да погледнете и към останалия, пропадащ с бясна скорост, свят, към света на глобалната политика и икономика, и особено внимателно - към областта на културата, и … творческото вдъхновение! Погледнете, на какво приличат творбите на съвременните творци от света на кавалетните изкуства и на популярната музика! Мисля, че нашата цивилизация стремглаво се е устремила към своето поредно пулсиращо пропадане, към моралното си изкривяване, педерастия и джендърство в отношенията си, … от които не можем да очакваме, нищо добро. Измислят се чутовни чудесии, всякакви - които не са били, нито ще бъдат характерни някога, за старите и прастари народи като нашия, но са в естествена хармония с неудовлетвореността на дошлите, едва „вчера“, под слънцето - нови земни жители, готови да ни елиминират с предимство!

И все по-ясно виждам, че нашият свят ще загине от алчността си! – пише Димитър Димов в „Тютюн“.
Може би, без да знам кога, защото стойността на всяка културна промяна на човешките общества е динамична и пулсираща, и както денят сменя нощта, така и след хилядолетна тъма, винаги настъпва поредното Възраждане - за кратко, но бурно и мощно.

Въпреки катаклизмите, вие ще продължите, все така да питате, кое е толкова удивително в този удивителен свят, а аз ще продължавам да ви показвам огромното и грозно петно, залепило се върху лицето ви, което, все още, стоически понасяте!
Да – това е подигравката!
Ще ви показвам и нейното, видяно от птичи поглед, съществуване, и ще отговарям, понякога, за да ви приканвам да си отворите, най-сетне, очите и да почувствате, и злобата, и отмъщението - обзели, особено силно поведението на властта в някои, отдавна отчуждили се от нас държави, особено силно – на онази, на която народът ни, преди време, е дал безвъзмездно всичко, абсолютното всичко, за да се организира и да просъществува, без да е очаквал, че някой ден – властта й ще излива злобата си върху него – именно, заради това. Обидени са от трудно отстранимата си историческа и културна зависимост, и за това се стремят да скъсат пъпната си връв на живота, и знанието - като се откъснат, заедно с даденото, но - след като ни унижат и унищожат!

За това продължават да ни се подиграват чрез лакеите си - нищо, че ползват земята ни, ашладисали се към нея, към езика и религията ни – присвоили ги, без да питат, дори! Две и половина столетия подигравката им тегне като черен облак върху живота на народа, която императорите от изток продължават да развъждат, разпръсват и налагат по нашата земя … чрез неграмотните си лакеи, които избирате!
Интересно е, че вече - не са сами. Наскоро се появиха нови заинтересовани с уж, коректни политически практики и с особено силно изразено влияние върху изкривените политически, социални, и мафиотски форми на управление у нас!

Но, има ли такова чудо, нейде по света! Съществува ли, някъде другаде, подобно падение в моралния, политически и интелектуален свят, при което един народ и членове на т.н. „партии“, са толкова безкрайно отдалечени, едни от други, независимо, че са деца на една майка и един баща?

И днес, някакво измислено, препоръчано малцинство се нарежда - не, за да моли, а да получи очакваното си привилегировано право на лакеи, от огромната маса „избиратели“, за да бъдат отново негови „народни“ представители! Представяте ли си гаврата – да избирате най-ярките противници на благоденствието ви като народ!  Това е и парадоксално – да те унижават да избираш предварително избрани, които още утре ще се втурнат да те лъжат и крадат като пладнешки хайдуци! Сякаш, никой не знае, че сред кандидатите има и ще има подлеци, и лакеи, за които мисленето е невъзможен процес. 
Но така, някакви чужди и недостатъчно усъвършенствани хора, се подиграват с умния ни народ като подигравките им продължават, именно, с тези демонстрации на предварително обявени кандидатури за всяка „нова“ власт, за всяка следваща коренна промяна на мафиотското статукво! Демонстрациите ще се проточат във времето на целия им мандат, а накрая резултатите, отново, ще са същите, без значение, че обществото ще продължи да страда от недоимък, следствие на тъпото им и малоумно управление! Ще бъде задължено да гледа и безизразните им физиономии, наследени от ония - първични и завинаги сбъркани генетични опити на Твореца да създаде индивид, приличащ на него! Усъвършенствал е, само -  коварството и злобата на нищожността им!

Изглежда, късметът – отново, е изоставил народа ни! Обикновено, появата на тиня сред демократичната власт, на което и да е общество, е чиста форма на още по-чистата подигравка, която не заслужава!
Тя е присъща характеристика, единствено, на тези, чието място, никога, не е било сред нас! Не е и наказание за умните, и за мислещите, които искат свободата му, а проста гавра със собствените им, обезценени народи, родени без тях и откърмени с липсите им!

Питам се - можем ли да съществуваме сами, в състояние ли сме интелигентно и дипломатично да пазим земята на предците си, имаме ли потенциал и можем ли да го открием сред жителите на блатото? Не знам, но се страхувам, че безвъзвратно сме се загубили, че ни липсват и сили. Не виждам изход след пропадането, дори - след столетия, но не губя надежда, преценявайки метаморфозите на човешките общества.  мп 



Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381123
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031