Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2021 20:15 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 924 Човечеството, никога няма да успее ...
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 1047 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 19.04.2021 20:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 924
Човечеството, никога няма да успее да се избави от изостаналите си, завистливи и отмъстителни събратя по вид!


image



Защо Нобеловият комитет, никога не награди с Наградата за Мир физика Роберт Опенхаймер и екипа му, създали атомната бомба!
Та, има ли друго, по-важно и епохално откритие за живота на човечеството? За жалост - неоценено откритие, макар и оксиморон!
Защо моралното и разумно човешко общество не се замисли, и не я присъди днес!?  
Нали, човечеството живее без война, без всеобща война вече седемдесет и пет години, и то - благодарение на това парадоксално откритие!
Няма и не би могло да има друго, на което да е повече благодарно, друго, което е опазило живота на поколения съвременници!
Замислих се, защото днес светът на приматите продължава да търси и да открива други, и различни форми за всеобщо изтребление!
Защо са му необходими – та, светът от десетилетия, притежава най-страшното оръжие … за гарантирано тотално изтребление?
Кому са нужни нови, при които има, дори и оздравели, и … оживели?
Кой престъпен човешки ум търси непрекъснато, злонамерено и злосторно - коварния дух на Злото?
На кого са нужни тези хибридни способи за сплашване, за осъществяване на икономически застой, за груба намеса в свободните човешки отношения, постигнати с толкова усилия, жертви и време? На кого са потрябвали, изкуствено създадените проблеми, причиняващи болести, ограничаване времетраенето на живота и прекратяване на производството, туризма, спорта, и културния обмен между хората? Може би, някой иска да си отмъсти, но - кой би могъл да има полза от пропадане на съвременната дигитална цивилизация? Та, нали, силните и динамични икономики на богатите страни мълниеносно ще открият нови пътища за ревитализация на финансите, стопанствата и икономиките си, а бавните и изостаналите - ще продължат да изостават, още повече! Или феновете на Злото търсят начини, с които едновременно да забавят едните и да се опитат да изравнят възможностите на вторите с първите!
Може би, трябва да се очаква и то, твърде скоро, вирусът да се трансформира от биологичен – в политически и икономически, а накрая - в социален и културен, в цивилизационен.
Тогава, навсякъде по света, ще завалят пороища от недоразумения! Изглежда, разумното човечество, никога няма да се избави от изостаналите си, завистливи и отмъстителни събратя по вид!
19 април 2020
мп



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1402755
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930