Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2021 23:58 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1078 ПОДИГРАВКА 4
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 373 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.05.2021 10:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1078 
ПОДИГРАВКА  4 

  image

Очевидно бе, че подигравката продължава с пълна сила, тъй като никой от тия във властта, не се беше потрудил да отвоюва позицията си, която заема - всички бяха назначавани. Назначаваха ги, сменяха ги, после пак ги назначаваха и все на подходящи позиции, сякаш знаеха всичко, сякаш бяха всезнаещи магьосници. Мисля, че така безнаказано и със злъч се подиграваха на народа, на умните и опитните сред него, подиграваха се и на историята, и на партньорите, и на „враговете“ ни, ако имаме такива, изобщо - като това се вършеше показно и безсрамно от изпълнители, и от наблюдаващите промените …  официални специализирани български държавни служби, политически органи и партии.

Но вие знаете това, нали?

Знаете и имената на тези публични, и не толкова видими тайни държавни структури, от което следва и заключението, че сте наясно с безперспективността на „политическата“ ситуация, на борбите и крамолите между сродните или еднакви „идейни“ платформи, на безнадеждността на ежедневието ни, както и на бъдещето на всички тия артисти, използвани да реализират набелязаната програма с детайлите й до момента, в който основните ментори не дръннат със звънеца и не предложат за изпълнение следващия противонароден сценарий, когато изведнъж изтеглят черджето под краката на доскорошен изпълнител и го постелят пред краката на някой нов, пак от същата пасмина.

Как така става, ще кажете?

Ей, така - тези държавни институции с по две или три букви в абревиатурата си, вкупом си играят с вас и особено, с доброволните изпълнители и лакеи, както си искат. И не само срещу вас, никому неизвестните, срещу вас - безименниците, но и срещу народа, и никога в името на неговото благо, а вие - несъзнателно манипулирани, им служите, просто за задължителната конституционна измама.

В чий интерес?
И тъй като е известно, че не може да липсва интерес, той е – чужд, единствено на чуждия, но, заради услугата - и на различните лакеи, най-често с петното на етническия генетичен белег, защото те ни управляват.
*
Съществуват три разновидности хора –
едни, които виждат,
други, които виждат, когато им показват и
трети, които не виждат - смята Леонардо да Винчи.

Вие от кои сте, какво оценихте от малкото думи на гения?
Виждате ли и има ли значение това за някого, че виждате?

Или не виждате, тъй като многочислени чужди сценаристи и манипулатори са изключили ума и вашето участие, а след него и съществуването ви, но, само тогава и ако не сте дълбоко вътре в тези структури, вземащи решения, вместо вас. Затова задължително трябва да се огледате, да се прецените коректно, от коя генетична група сте и на кого приличате – на откровения предател или на достойния!
*
Наистина, традиционните решения на въпроса, вероятно, са две –
или се превръщате в обикновени предатели, в още по-обикновени доносници или в още по-по-обикновени лакеи, продавате всичко морално и ценно, ако сте притежавали някога, подобни човешки качества или оставате човек, когато … обичате!
Не, не - други варианти не съществуват!
Това днес е абсурдно, дори, да го помисля и предположа!
Не е възможно при нашите условия, при огромните манипулации, сред непрестанните подигравки от политиците на много от закъснелите с появата си народи. Но, все пак, ако приемем, че сме се заблудили, че съществуват и други възможности … и ако сте възприели техните правила, и ограничения – то, стойността им ви е отскубнала, завинаги от света на буболечките-хлебарки и мушиците-винарки!
*
За да просъществува, а и за да спре да се самоунижава, и да се самоунищожава - народът, и особено важно - управлението му, се нуждаят от нормални и отговорно ангажирани граждани, а не от абсурдни и малоумни кандидати, партии, и антинародни политически коалиции от един, и същи сорт. Той не се нуждае от червеи и морално пропаднали „боклуци“, наричащи се, незнайно защо - българи!
*
Сред градовете, също съществуват неподозирани разновидности.
Сред едни от тях, гражданите живеят с удоволствие, а властта полага постоянни грижи за всичко, свързано с просперитета и благоденствието им, и всички са щастливи, когато процъфтяват.
В други – на гражданите е отнета инициативата за подобряване средата на обитаване, а властта постоянно се опитва да имитира чужди постижения, тъй като няма, нито свои идеи, нито познания.
Има и трети. В тях – на никой, не му дреме, не му и пука за нищо от живота им, апатично приспани от интересите на чужди специалисти по колонизиране. Те безцелно прахосват времето и живота си, за да спят и вегетират. Съществуват и едни, подобни на тях. които са най-малобройни, но, сред които - никой, нищо не върши, а гражданите и властта мизерстват сред изостаналостта на средата и мръсотията си.
Но!
Няма нищо по-отмъстително, нищо по-подло от малък свят, който иска да стане голям. Много често в основата на човешката лошотия стои слабостта – слабият човек е жесток. Най-големият страхливец става звяр, щом почувства зад себе си някаква сила - смята Николо Макиавели, а това се чувства и при хората, и особено осезателно - при най-гениалното им творение градът!

Остава жива, единствено, надеждата за промяна.

image
мп

 

 

 

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1403092
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930